top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Fatoş Koçarslan ve korosundan Ataşehirlilere 20 şarkılık ziyafet



İSTANBUL/ATAŞEHİR- (BRTAJANS) - Besteleri ile TRT repertuarını varsıllaştıran, güftelerini ve şiirlerini topladığı iki şiir kitabı ile haklı bir üne kavuşan, Ataşehir'de sürdürdüğü koro şefliği ile yeni sanatçılar yetiştiren Fatoş Koçarslan ve 20 kişilik Korosu dün akşam Ataşehirlilere 20 şarkılık bir ziyafet çekti. Koçarslan'ın Atatürk'ün "sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir" sözünü anımsatarak yaptığı konuşma büyük alkış alırken, 7 saz sanatçısının çaldığı Tamburi Osman Bey'in nihavend peşrevi ile başladı konser. Tuna Katırcıoğlu sunduğu etkinlikte, koronun söylediği "Kimseye etmem şikâyet" ve Erkut Çapkan'ın seslendirdiği "Biraz kül biraz duman" şarkıları seyircilerin de katılımıyla seslendirildi.




Fatoş Koçarslan kendi bestesi olan "Sen hangi mevsimin yağmurusun" adlı şarkısı öncesi yaptığı konuşmada Pirsultan'dan Yunus Emre'ye geniş bir yelpaze çizerek sözü Atatürk'e getirdi ve onun "sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir" sözünü anımsattı. Büyük alkış alan konuşmasında Koçarslan şunları söyledi:


"Bu değerler kadim topraklarımızdan gelip geçtiler; fakat duygunun, kahkahanın gözyaşının, bilimin gereksiz olmadığının en güzel iki cümlesi daha var: İngiliz edebiyatına damgasını vurmuş olan William Shakespeare'in sözleri bunlar: 'Bir ulusun türkülerini ve şarkılarını yapanlar yasalarını yapanlardan daha güçlüdür.' Size bir ünlü söz daha: 'müziğin sesini duymayanlar dans edenleri deli zannediyor ve müziksiz bir hayat hatadır.' Yüce Atatürk de diyor ki 'Sanatsız kalmış bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.' Ben ve koromuz bu sevgiyle, bu ilkelerle çalışmalarımızı sürdürüyoruz; takdirlerinize sunuyoruz."


Bahar Ünal ve Ekşi çiftinin solist olarak sahne aldığı birinci bölümden sonra Emine Tüysüz, Nurseli Başaras, Özlem Özsoy, Korkmaz ve Tecer çiftinin düeti, Demet Ural Kaya çiftinin düeti, Halide Öztürk, Başusta çiftinin düeti, Sadi İşler ve Ayla Polat'ın solistliğiyle süren konser "Aşkımla oynama kumar değildir" şarkısını koronun seslendirmesiyle sona erdi.



Büyük alkış alan ve Ataşehirlilere ve 20 şarkıda ziyafet çeken Fatoş Koçarslan'ın TSM Korosunda 20 korist, 7 saz sanatçısı sahneyi doldurdu. Fatoş Koçarslan TSM Korosu her çarşamba günü Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi'nde çalışmalarını sürdürüyor.



Haber ve görseller: BRT Yayın Grubu Genel Yönetmeni Alâettin Bahçekapılı

204 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page