top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

EURO 2024'te İspanya, İngiltere'yi 2-1'le geçerek şampiyon oldu



Berlin Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan UEFA Avrupa Şampiyonası Euro 2024 finalinde İspanya, İngiltere'yi 2-1'le geçerek turnuva şampiyonu oldu.

Böylece İspanya, Avrupa lideri olarak dördüncü kez kupayı müzesine götürdü.

İngiltere ise 58 yıllık kupa özlemini sona erdirecek bir sonuca ulaşamadan Almanya'ya veda etmiş oldu.

Şimdiye kadar Avrupa Şampiyonası'nda kupayı hiç kaldıramayan İngiltere, 1966 Dünya Kupası'ndan bu yana büyük turnuvalarda ipi göğüsleyemedi.


İspanya karşılaşmaya, Simon, Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella, Ruiz, Rodri, Olmo, Yamal, Williams, Morata 11'iyle çıktı.


İngiltere ise Pickford, Guehi, Stones, Walker, Shaw, Saka, Kobbie, Rice, Bellingham, Foden, Kane kadrosuyla sahadaydı.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi. Ancak ilk 45 dakikada İspanya oyunun hakimiyetini sağlayan ve daha çok pozisyon bulan taraftı.

İkinci yarının ilk dakikalarında, 17 yaşındaki yükselen yıldız Lamine Yamal'ın pasıyla topla buluşan Nico Williams, İspanya'yı 1-0 öne geçirdi.

İngiltere'yi umutlandıran beraberlik golü 73. dakikada geldi. Cole Palmer'ın ceza sahası dışından şutuyla İngiltere 1-1 beraberliği yakaladı.

İspanya 86. dakikada Mikel Oyarzabal'ın golüyle son dakikalara 2-1 önde girdi. İngiltere'nin son çabaları sonuçsuz kalınca İspanya şampiyonluğa ulaşan taraf oldu.

Karşılaşmayı Fransız hakem François Letexier yönetti, yardımcıları da aynı ülkeden Cyril Mugnier ve Mehdi Rahmouni'ydi.



Stadyumda İngiliz taraftarların ağırlıkta olduğu görülüyordu. Takımlarının uzun süren kupa hasretinin bu maçta biteceğine yönelik büyük bir beklenti içindelerdi.

İngiltere'de uzun süredir önemli bir başarı kazanamayan erkek futbol takımı, hem oyuncular hem de teknik ekip için bu başarısızlıktan kurtulma şansı yakalamak ve tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası'nı kazanmak istiyordu.

İngilizler, EURO 2020'de Londra'da oynanan final maçında İtalya'ya penaltılarda yenilerek ikinci olmuştu. Bu üst üste ikinci Avrupa final maçları oldu.

Takımın son kupa başarısı İngiltere'de düzenlenen 1966 Dünya Kupası'nda gelmişti.

Finale tüm maçlarını kazanarak gelen İspanya ise dördüncü Avrupa Futbol Şampiyonası kupasını evine götürmek niyetindeydi ve istediğini de aldı.

Kaynak:BBC

54 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page