top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Ekranın gülen yüzü Metin Uca'yı yitirdik


Televizyon ekranlarında gülen yüzüyle yaptığı sunumlar ve incelikli eleştirileriyle tanınan sanatçı Metin Uca'nın vefat ettiği bildirildi.



Beyne giden damarının tıkanması nedeniyle trafik kazası yapan, hastaneye kaldırılarak ameliyat edilen, önceki gün tam taburcu edilecekken yeniden fenalaştığından entübe edilen Metin Uca'dan üzen haber geldi.

Son dakika haberine göre ünlü televizyon programcısı ve sunucu Metin Uca tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Metin Uca'nın hastalığı ve hayatı, ölüm haberinin ardından gündeme geldi. Geçtiğimiz günlerde Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde geçirdiği kazanın ardından Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan Metin Uca, yoğun bakımdaydı. Metin Uca'nın kaza sonrası şah damarlarının tıkalı olduğu ortaya çıkmıştı. Anadolu Ajansı'nda muhabirliğe başlayan Uca, "Passaparola" adlı yarışmayla tanınmıştı.

Ünlü sunucu ve televizyon programcısı Metin Uca hayatını kaybetti. Geçtiğimiz haftalarda trafik kazası geçiren Metin Uca geçtiğimiz günlerde Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde geçirdiği kazanın ardından Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı. Menajeri, sosyal medyadan yaptığı açıklamada Uca'nın hayatını kaybettiğini duyurdu. Baykara sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Metin Uca'mızı kaybettik. Kalbimiz acıyor." ifadelerini kullandı.


METİN UCA KİMDİR?



Sunucu, yazar, seslendirme sanatçısı Metin Uca, 13 Kasım 1961’de doğdu. Babası Hakkarili annesi Bilecikli olan; kimya mühendisliği, jeoloji mühendisliği ve tiyatro eğitimleri alan Uca, 1987 yılında kazandığı Anadolu Ajansı sınavıyla muhabirliğe başladı. 1989 yılında TRT'ye geçen Metin Uca, daha sonra Kanal D, Show TV, atv, Star TV gibi kuruluşlarda muhabirlik, programcılık yaptı.


1999 yılından sonra "Günaydın Türkiye" adlı sabah haberleri programı ve 2002 yılında Star TV'de yayımlanmaya başlayan "Passaparola" adlı yarışmayla tanındı. Tek kişilik gösterilere de çıkan ve seslendirme çalışmaları yapan sanatçı, 2004 yılından bu yana bir kitap üzerinde çalışıyordu. 2010-2011 yılları arasında Star TV'de yayınlanan Passaparola adlı programın sunuculuğunu yapmıştır.

6 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page