top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Dünden kalan: 19 Mayıs coşkusu




KÜÇÜKÇEKMECE’DE 19 MAYIS COŞKUSU, MERT DEMİR KONSERİYLE ZİRVEYE ÇIKTI



19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105. yıl dönümü, Küçükçekmece Gölü Amfi Tiyatro’da gerçekleşen ünlü sanatçı Mert Demir konseriyle coşkuyla kutlandı. Küçükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği konsere, soğuk havaya aldırış etmeyen hayranları büyük ilgi gösterdi.



İlçede sabahın erken saatlerinde başlayan kutlamalar kapsamında, ilçe protokolü Küçükçekmece Belediyesi önündeki Atatürk anıtına çelenk bıraktı. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, üzeri açık otobüs ile birlikte ilçe turu atarak, sokak, pencere ve balkonlardaki vatandaşı selamladı.  Küçükçekmecelilerin bayram sevincine ortak olan Çebi, vatandaşların bayramını kutladı.

Mert Demir şarkılarıyla hayranlarını mest etti

Akşam saatlerinde Küçükçekmece Gölü’ne taşınan kutlamalara on binlerce kişi büyük ilgi gösterdi. Küçükçekmece Amfi Tiyatro’da DJ performansıyla başlayan 19 Mayıs kutlamaları kapsamında, şarkıları dijital platformlarda dinlenme rekoru kıran ünlü sanatçı Mert Demir sahne aldı. Sahne performansıyla katılımcılardan tam not alan sanatçı, “Acı Veriyor, Pusulam Rüzgâr, Cehennemin Dibi, Ateşe Düştüm, Gözlerime Bak, Antidepresan’ gibi dillere pelesenk olan şarkılarını hayranlarıyla birlikte seslendirdi. Konseri Küçükçekmecelilerle birlikte dinleyen Başkan Çebi, ünlü sanatçıya teşekkür ederek, plaket takdiminde bulundu.



Kemal Çebi: Bu milletin umudu da geleceği de gençlerdir

Konser alanını dolduran vatandaşların 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayan Belediye Başkanı Kemal Çebi, “ Bugün 19 Mayıs… Hepimizin en önemli bayramlarından bir tanesi. Milli mücadelenin başlangıcını, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı 19 Mayıs’ı kutlamak için bir araya geldik. 19 Mayıs; Atatürk’ün “Benim Doğum Günüm” dediği gündür. Bu anlamlı günü Türk gençliğine armağan etmiştir. Bu milletin umudu da geleceği de sizsiniz sevgili gençler. Onun yolunda, onun izinde yürümeye devam edeceğinize hiç şüphem yok. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum” diye konuştu



Atakum’da 19 Mayıs coşkusu başka

Efsane futbolculardan Atakum’da

 futbol şöleni

 

Atakum Belediyesi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlaması kapsamında Samsunspor’un efsane futbolcularını ‘Şöhretler Karması Futbol Şöleni’nde buluşturdu. 

                                         

    



                                                   

 

SAMSUN - 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı birbirinden özel etkinliklerle kutlayan Atakum Belediyesi, Samsunspor’un ünlü futbolcularını ‘Şöhretler Karması Futbol Şöleni’nde buluşturdu. Atakum Belediyespor Stadı’nda gerçekleştirilen organizasyonda Celil Sağır, Hakkı Hocaoğlu, Canberk Aydın, Adnan Güngör, Necmi Öksüz, Necati Öksüz, Sabri Şirinsoylu, Furkan İlker, Şendoğan Çakmaker, Recep Tevetoğlu, Muhsin Yazıcı, Fatih Aytekin, Adem Sağlam, Hakan Koçaslan, Mustafa Sinecek, Ercan Kol, Mehmet Ali Çınar, Ahmet Ertem, Birol Berkem ve Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel’den oluşan Şöhretler Karması, Atakum Belediyespor ile Atakum Belediyespor U-13 takımlarıyla karşılaştı. Gençleri spora özendirmek amacıyla düzenlenen dostluk maçında futbolcular sahaya, ‘Uyuşturucuya değil hayata bağımlı olun’ ve ‘Uyuşturucuya hayır’ pankartları ile çıktı.

 



HEYECANLI ANLAR YAŞANDI

Heyecanlı anların yaşandığı maçta Şöhretler Karması, Atakum Belediyespor’u 3-1, yenerken, Başkan Türkel takımına bir gol kazandırdı. Ardından Atakum Belediyespor U-13 takımı ile mücadele eden efsane futbolcular, karşılaşmayı 1-0 önde tamamladı. Futbol şöleni ardından düzenlenen törende, ünlü futbolculara plaket verildi. Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, Samsunspor’un efsane futbolcusu Canberk Aydın'a, kaptan olarak ilk maçında giydiği formayı takdim etti. Atakum Belediyespor U-13 takımı oyuncularının madalya ile ödüllendirildiği turnuvada, Türkiye Şampiyonası 2. kademeye yükselen Atakum Belediyespor U-15  takımı, seyirciler tarafından ayakta alkışlandı. 

 

19 MAYIS’A YAKIŞAN BİR ORGANİZASYON

Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, organizasyonun Atakum için son derece önemli olduğunu belirterek, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 105. yıl dönümündeyiz. Atakum Belediye Başkanı seçilmemin üzerinden kısa bir süre geçti ama Samsun'a yakışan bir 19 Mayıs'ı, tıpkı gençliğimizde olduğu gibi 4 gün festival şeklinde geçen bir kutlama programı hayal ettik. Bu kapsamda Samsunspor'un efsane futbolcuları ile Atakum'da futbolu seven hemşehrilerimiz buluştu. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çok güzel bir organizasyon oldu. Önümüzdeki yıllarda daha da güzelleşen kutlamalar yapacağız" diye konuştu.



İzmir Belediye Başkanı Cemil Tugay’dan

Başkan Türkel’e ziyaret

 



SAMSUN - Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, İzmir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ı makamında ağırladı. Ziyarette, iki belediye arasındaki güç birliğinin önemine vurgu yapan Başkan Türkel, “Tarihi misyonu olan iki belediyemiz arasındaki dayanışmanın, güzel gelişmeleri başlatmasını ve tüm Türkiye’ye örnek olmasını diliyorum.” dedi.

                                       

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Spor Bayramı kapsamında bir dizi ziyaret için Samsun’a gelen İzmir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel’i makamında ziyaret etti. Tarihi bir günde gerçekleşen ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren iki başkan, birbirlerine başarılar diledi. Atakum Belediyesi’nin çalışmalarını yakından takip ettiğini söyleyen Başkan Tugay, iki belediyenin her zaman iş birliği ve dayanışma içerisinde hareket edeceğini söyledi.  

 

“GÜÇ BİRLİĞİ, ÖNEMLİ KAZANIMLAR SAĞLAYACAK”

Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, ziyaret hakkında “Güzel İzmir’den Kurtuluş Şehri Samsun’a gelen Başkanımız Cemil Tugay’la 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Spor Bayramı coşkusunu ve gururunu paylaşıyoruz. İzmir tarihi, sanatı, turizmi ve sanayisi ile sadece Türkiye’nin değil dünyanın sayılı kentlerinden biri. Başkanımız Cemil Tugay’la daha da gelişecek ve güzelleşecek. Atakum ve İzmir arasındaki güç birliğinin iki kente de önemli kazanımlar sağlayacağına inanıyorum. Tarihi misyonu olan iki belediyemiz arasındaki dayanışmanın, güzel gelişmeleri başlatmasını ve tüm Türkiye’ye örnek olmasını diliyorum.” dedi.


HOPA’DA CHP 19 MAYIS’I KUTLADI



Hopa’da Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı da 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Atatürk anıtına çelenk sundu.

Hayati Akbaş

HOPA- Hopa’da Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı da 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Atatürk anıtına çelenk sundu.

Belediye Başkanı Utku Cihan, Başkan yardımcısı Gökhan Bıyıklı, Belediye meclisi ve İl Genel Meclisi üyeleri ilçe yönetimi Kadın ve Gençlik kolları ile partililer ve vatandaşlarında katıldığı kutlama programında İlçe Başkanı Şükrü Aydemir Atatürk anıtına çelenk sundu.



Ardından saygı duruşu yapıldı ve istiklal marşı okundu. Daha sonra günün önem ve anlamını içeren konuşmayı da İlçe Başkanı Şükrü Aydemir yaptı. Aydemir konuşmasında şunları söyledi:

“Bugün, Mustafa Kemal'in Samsun'da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu'da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 105 yıldönümü, O gün Samsun'un vatanperver insanlarını selamlayan Atatürk'ün taşıdığı duygularla, sizleri selamlıyorum. Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır. 19 Mayıs, sadece Türk milli kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır. 19 Mayıs, gençlik; gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. "Sevgili gençler, "Siz Türk'e istiklâl aşkını veren, Kara Fatmaların, Nene Hatunların, Yalnız Efelerin; Siz "Ya istiklal ya ölüm diyen: Antepli Şahinlerin, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin, Seyit Onbaşıların; Siz tarihi tarih yapan Barbarosların, Ulubatlı Hasanların, Yavuzların, Atatürklerin soyundansınız" Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır.

Sevgili gençler, Temeli 19 Mayıs'ta Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan "milli egemenlik" ilkesi ile birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir. Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız olan “Milli İrade”nin yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk'ün 19 Mayıs'ı armağan ettiği siz gençlere büyük görevler düşmektedir. Unutmayınız ki sizler: Atatürk'ün eserlerinin temel taşısınız. Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dâhilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri, şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakruzaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir. Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmaktır. Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur. Unutmayınız ki "Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır" Sözde değil, bu özde duygularla, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; siz gençlerimizin bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum.”

Tören konuşmanın ardından sona erdi.


Yenişehir Belediyesi 19 Mayıs’ta şehir korteji düzenledi




MERSİN - Yenişehir Belediyesi, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Motosiklet Federasyonu Mersin İl Temsilciliği, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle motosikletli ve meşaleli şehir korteji düzenledi.

Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi önünde buluşan onlarca motosikletli,  saat 19.19’da meşaleler ve müzikler eşliğinde şehir turuna başladı. Motosikletliler, belirlenen güzergah boyunca şehir merkezinde dolaşarak bayram coşkusunu Mersin halkıyla paylaştı.

Yenişehir halkı, korteji büyük bir coşkuyla karşıladı. Vatandaşlar, güzergah boyunca balkon ve pencerelerinden Türk bayrakları sallayarak ve alkışlarla motosikletlilere destek verdi. Özellikle çocukların ve gençlerin ilgisi, kortejin enerjisini daha da artırdı.



Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın önemine değinerek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe armağan ettiği bu özel günü, gençlerimizle ve halkımızla birlikte coşkuyla kutladık. Bu tür etkinliklerle, milli bayramlarımızın ruhunu yaşatmaya devam edeceğiz” dedi. Özyiğit, etkinliğe katkı sağlayan tüm kurumlara ve katılımcılara teşekkür etti.

 









148 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page