top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Dün evinde ölü bulunan eski bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın ölüm nedeni belli oldu



İSTANBUL - Eski Gençlik ve Spor Bakanı ve Trabzonspor Kulübü'nün eski başkanlarından Mehmet Ali Yılmaz dün Beşiktaş'taki evinde ölü bulundu. Yılmaz'ın ölüm nedenine ilişkin ailesinden açıklama yapıldı. Yılmaz'ın cenaze töreni programı da netleşti. Trabzonspor'un eski başkanlarından Yılmaz'ın ölümü Trabzon'da büyük üzüntü yarattı; ardından pek çok taziye yazıları kaleme alındı. Bunlardan en ayrıntılı bulduğumuz Trabzonspor kongre delegesi Levent Sekban'ın yazısını bu habere ekliyoruz.


Spordan Sorumlu eski Devlet Bakanı Mehmet Ali Yılmaz, dün İstanbul Beşiktaş’taki evinde ölü bulundu. Bir dönem Trabzonspor Kulübü’nün de başkanlığını yapan Yılmaz’ın cansız bedeni, evine gelen kızı tarafından bulundu. Yılmaz'ın ölüm nedenine ilişkin ailesinden açıklama geldi. 

Eski Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı, Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği bildirildi.

Ölüm haberini alan yakınları ve sevenleri Yılmaz'ın evine geldi. Ekiplerin evdeki incelemelerinin ardından Yılmaz'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Ölüm haberini aldıktan sonra Mehmet Ali Yılmaz'ın evine gelen yapımcı Erol Köse, Yılmaz'ın genel sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, "Fıtık ve ağrı için hastaneye gitmişti, başka bir problemi yoktu. Başımız sağ olsun. Adam gibi adamdı" ifadelerini kullandı.


Ailesi Yılmaz'ın ölüm sebebini açıkladı

Yılmaz'ın ailesince yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"En değerli varlığımız, aile büyüğümüz, sevgili babamız, canımız, Tek-Art Holding Yönetim Kurulu başkanımız, eski Devlet Bakanı, Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ı bugün Beşiktaş'taki evinde ailesinin yanında dinlendiği odasında saat 13.00 sıralarında geçirdiği kalp krizi sonucu maalesef kaybettik."

Cenaze programı belli oldu...

Yılmaz'ın cenazesinin 26 Nisan Cuma günü, yarın Altunizade Marmara İlahiyat Fakültesi Camisi'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet'teki aile kabristanlığına defnedileceği açıklandı.


Trabzonspor Kulübü Başkanı Doğan, Mehmet Ali Yılmaz için başsağlığı mesajı yayımladı


Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, hayatını kaybeden eski Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı, Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz için başsağlığı mesajı yayımladı.



Doğan, bordo-mavili kulübün sosyal medya hesaplarından yayımladığı taziye mesajında, kulübe çok büyük hizmetlerde bulunarak tarihe geçen Onursal Başkan Yılmaz'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadığını belirterek, "Kulübümüzün en uzun süreli başkanlığını yapan, bu sürede sayısız başarılara imza atarak gönüllerde taht kuran değerli büyüğümüzün yeri asla dolmayacaktır. Bakanlığı döneminde Türk futbolunun gelişimi için cesur adımlar atan ve Türkiye Futbol Federasyonunu özerk yapıya kavuşturarak her anlamda örnek olan Onursal Başkanımıza bir kez daha Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve camiamıza başsağlığı diliyorum. Ruhu şad olsun." ifadelerini kullandı.

TFF ve kulüpler taziye mesajı yayımladı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray kulüpleri, hayatını kaybeden Mehmet Ali Yılmaz için taziye mesajı yayımladı.

TFF'nin sosyal medya hesabından yayımlanan mesajda, "Eski Gençlik ve Spor Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Merhum Mehmet Ali Yılmaz'a Allah'tan rahmet; kederli ailesine, yakınlarına ve başta Trabzonspor olmak üzere tüm spor camiasına başsağlığı dileriz." denildi.

Beşiktaş Kulübü tarafından yayımlanan mesajda da "Eski Gençlik ve Spor Bakanı ve Trabzonspor Kulübü eski başkanlarından Mehmet Ali Yılmaz'ın vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Mehmet Ali Yılmaz'a Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına, Trabzonspor Kulübü ve spor camiasına başsağlığı dileriz." ifadelerine yer verildi.

Fenerbahçe Kulübünün sosyal medya hesabından da "Eski Gençlik ve Spor Bakanı ve Trabzonspor Kulübü eski başkanlarından Mehmet Ali Yılmaz'ın vefat ettiği haberini üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah'tan rahmet; yakınlarına, sevenlerine ve spor camiasına başsağlığı dileriz." mesajı paylaşıldı.

Galatasaray Kulübünün taziye mesajında ise şu ifadeler kullanıldı:

"Eski Gençlik ve Spor Bakanı ve Trabzonspor Kulübünün eski başkanlarından Mehmet Ali Yılmaz'ın vefat haberini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Mehmet Ali Yılmaz'a Allah'tan rahmet; kederli ailesine, sevenlerine ve Türk spor camiasına başsağlığı dileriz."


Trabzonspor sosyal medya hesabından video yayımladı...

Trabzonspor'un eski başkanlarından ve eski spor bakanı Mehmet Ali Yılmaz'ın vefatının ardından bordo-mavili kulüp sosyal medya hesabından özel bir video paylaştı. Videoda Yılmaz'ın Trabzonspor'da başkanlık yaptığı günlere ilişkin görseller, duygusal bir müzik eşliğinde sunuldu.

Öte yandan, dün kalp krizi sonucu vefat eden eski Devlet Bakanı, Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz için, sevenleri, tanıdıkları sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulundu. Bunlardan en kapsamlısı ve gözleme dayalı olanı Trabzonspor kongre delegesi Levent Sekban'ın yazdığıydı. İşte Sekban'ın o yazısı...


Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz ruhun şad olsun




Merhum Mehmet Ali Yılmaz ile ilgili hiç aklımdan  çıkmayan anılarımı  anlatayım.


6 yaşımdan  itibaren ,TS'nin o efsane kadrosunun Fırtına gibi estiği yıllarda ,Trabzon şehrinin tam içinde olmanın şansını yaşıyor,her sene 1-2 maça da abilerimizin yanında gidiyordum.İlk maçım 78 senesi Avni Aker’de (o zaman şehir Stadı)


TS -KocaeliSpor (2-1) maçıdır.O sezon 78-79 sezonunda da şampiyon olmuştuk.


Sanırım Yıl 1985 yaz ayları idi.İstanbul’da lisede okuyor,yaz tatillerininTrabzon’da ailemin yanında geçiriyordum.13-14 yaşlarındaydım.Sınıfta tek TrabzonSpor’lu bendim. Havalar 1500


1 sene önce 84 te İstanbul’da FB yi ,Dobi Hasan’ın son dakika golüyle 1-0 yenip Şampiyon  olduğumuz o maçta olmanın ve 6.Şampiyonluğu yaşamanın onuru ve gururunu yaşamıştım.


İlk kez Mehmet Ali Yılmaz ı canlı olarak uzaktan da olsa o maçta görmüştüm.


Rahmetli Babam KTÜ Genel Sekreteri olduğundan ,TS Tesislerinin 1985 yazındaki ilk açılışına çağırmışlardı.


Babam ,TS ye olan ilgimi bildiği için beni de açılışa yanında  götürmüştü.


Hatırladıklarım ise mahşeri bir kalabalık vardı..


Biz ön taraflardan tören konuşmalarını izliyorduk.


Alkışlar tezahüratlar gırla kıyamet gidiyordu.


Mehmet Ali Başkan’ı  ilk defa orada yakından görme şansına erişmiştim.Heybetli,Gür saçlı ,büyük elleri olan karizmatik bir adamdı.


Bir önceki sene 36 yaşında Şampiyon TrabzonSpor’un Başkanı olma şerefini de yaşamıştı.


Açılıştaki konuşmalardan  sadece 1 anekdot  hâlâ  daha aklımdadır. Rahmetli işadamı İbrahim Cevahir’in açılışta “habu büyük  eller  var ya (Mehmet Ali Yılmaz’ın ellerini havaya kaldırarak)

her zaman TS ye büyük büyük veren büyük ellerdir.”

“Ben dahil hiç kimse şu ana kadar bu Yiğit ve Cömert  adamın verdiği kadar vermemiştir."

diyerek  ,Mehmet Ali Başkan’ı taltif etmiş kendini de ben cimrinin tekiyim veremiyorum ne yapayım?

Ama Bu Başkan’a iyi bakın  Bu adamın en büyük özelliği büyük ve cömert elleridir “diye teşekkürlerle dolu bir konuşma yaptı.


Sonra M.Ali Yılmaz gülümseyerek  ve son sözü alarak kısa bir teşekkür konuşması yaptı ve kurdeleyi yanındakilerle beraber kesti..


Böylece Tesislerin açılışı yapıldı..76-84 efsane takım döneminden  sonra tesisleşme ve altyapı konusunda da dönemin en büyük devrimi Trabzon’da yapıldı.


1985 tesisleşme devriminden sonraki  yıllarda


FB,BJK,GS nin tesisleşmelerine böylece etki  edilmiş, Türk futbolunun altyapı ve spor tesisleri daha kurumsal ve sistematik hale getirilmiştir.


Sevgili Mehmet Ali başkan ,100 Dönümlük arsasını karşılıksız TS ye bağışlayarak,her zaman kendi cebinden vererek,kendi adını taşıyan  TESİSLERİ TrabzonSpor a kazandırdı.

O yıllarda bu Türk Futbolu için bir alt yapı ve tesis devrimiydi..Bunu  yaparken  sadece 37 yaşındaydı..

Türk Sporu adına kendisine

Sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

TrabzonSpor un altyapıdan yetişen ve yetişecek çocukları

Başta Onun sayesinde çim sahada

kendilerini geliştirdiler,Ön plana çıktılar.


Mehmet Ali Başkan ilerici,atılımcı ve cömert bir insandı.

Servetinin önemli bir kısmını TrabzonSpor’a harcamıştır.TrabzonSpor sevgisi ve bu uğurda çok para harcaması, bazen TrabzonSpor’a ,bana göre zarar verse de

Yaptığı katkıların yanında bu zararlar devede kulak kalır.


Devlet Bakanı olduğunda da ,

Futbolun özerkleşmesinin temelini attı ve Sistemi kurdu.

Birçok yeniliğin altına imzasını koydu.

Ondan sonra gelen siyasetçiler veya Spor bakanları onun Sporun kurumsallaşması ve gelişmesine yaptığı katkıların tırnağı bile olamadılar.Ve özellikle Türk Futbolunun siyasetin elinde oyuncak olmasına hem göz yumdular hem de buna alet oldular.

Tekraren Türk Sporuna ve TrabzonSporumuza yaptığın büyük  katkılar için teşekkürler

Mehmet Ali Başkan!

Ruhun şad,mekanın cennet olsun.

Tüm Sevenlerinin başı sağolsun

Nur içinde yat ,Mehmet Ali Başkan


Sevgilerimle

LevenT Sekban


25/04/2024





299 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page