top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Duayen gazeteci-yazar Hıfzı Topuz toprakla buluşturuldu



Vefatıyla yazın ve yayın dünyasının yanı sıra geniş bir seven ve okur kitlesini de yasa büründüren duayen gazeteci-yazar Hıfzı Topuz, bugün gerçekleştirilen iki törenin ardından Feriköy Mezarlığı'nda toprağa verildi. Topuz için Teşvikiye Camii'nde yapılan dini törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı.


Önceki gün tedavi gördüğü hastanede,100 yaşında yaşama gözlerini yuman gazeteci-yazar Hıfzı Topuz için ilk tören İBB Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gerçekleştirildi. İlhan Gülek'in sunuculuğunda gerçekleştirilen törende Topuz'un eşi Ayşe Topuz, oğlu Kerem Topuz, yeğenleri-torunları ile yazarlar Nazım Alpman, Adnan Özyalçıner, Öner Ciravoğlu, Kadir İncesu, Emre Kongar ve Hüsamettin Ünsal ile Öner Erduran kısa birer konuşma yaptı.



Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu'ndaki törenin ardından Topuz’un cenazesi Teşvikiye Camii'ne getirildi.



Burada düzenlenen törene, Topuz'un eşi Ayşe Topuz, oğlu Kerem Topuz, torunları ve yeğenlerinin yanı sıra basın camiasından çok sayıda kişi katıldı.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da cenaze namazına katılan isimler arasında yer aldı. Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) Başkanı Adnan Özyalçıner, TYS Başkan Yardımcısı Mustafa Köz, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş, Nâzım Hikmet Vakfı Başkanı Rutkay Aziz, gazeteciler Şükran Soner, Nazım Alpman, Enis Berberoğlu, Alâettin Bahçekapılı, Kadir İncesu ve Ertuğrul Özkök'ün de aralarında bulunduğu çok sayıda yazar ve gazetecinin katıldığı cenaze törenin ardından Hıfzı Topuz'un tabutu cenaze arabasına taşındı.




Teşvikiye Camisi'ndeki törenden sonra Hıfzı Topuz, Feriköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.


Haber ve görseller: BRT Yayın Grubu Genel Yönetmeni Alâettin Bahçekapılı

43 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page