top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Doğum günü: Vedat Türkali, Recep Aktuğ, Sibel Egemen, Oğuzhan Koç



Bugün 13 Mayıs. Vedat Türkali, Recep Aktuğ, Sibel Egemen, Oğuzhan Koç'un doğum günü.

BRT Yayın Grubu olarak Türkali ve Aktuğ dostlarımızı saygı ile anarken, Egemen ve Koç'a sağlıklı, huzurlu uzun ömürler dileriz.


Doğum günü: Vedat Türkali kimdir?


Yazar, senarist, şair Vedat Türkali, 97 yıllık ömründen geriye çok sayıda eser, koca bir mücadele ve İstanbul'a verilen bir söz bıraktı: Bekle bizi!


Türkiye sosyalist hareketinin çınarı ve edebiyatın direniş kalemi olarak kabul edilen usta yazar ve sinema emekçisi Vedat Türkali; senarist, şair ve roman yazarıydı. 2016’da Yalova’da hayata kapadığı gözleri, 97 yıl boyunca çok şey görmüş, görmeyen gözlere de çok şey göstermişti. Onlarca senaryosu bulunan Türkali, senaryolarına ve romanlarına cumhuriyetin her dönemine ettiği tanıklığın izlerini taşıdı. Bir Gün Tek Başına ve Mavi Karanlık gibi romanları Türkiye edebiyatının en büyük eserleri arasında yer alan Türkali, Türkiye’nin ilk politik işçi filmi Karanlıkta Uyananlar filminin de senaryo yazarıydı. İlk gençlik yıllarından itibaren yaşamının her döneminde politik bir kişi olan Türkali, TKP'nin eski üyelerindendi. Karakterlerinde Hikmet Kıvılcımlı, Mihri Belli hatta Kemal Tahir gibi isimlerin yaşam ve söylemlerinden aktarımlar yaptı. Vedat Türkali, 1942’de evlendiği eşi Merih Pirhasan’la 31 Ekim 2013’te vefat edene kadar birlikte yaşadı. 1944’te doğan kızı Deniz Türkali oyuncu ve 1951’de doğan oğlu Barış Pirhasan kendi gibi senarist, yönetmen, şair ve yazar olacaktı. Vedat Türkali, 29 Ağustos 2016 tarihinde Yalova Devlet Hastanesi'nde 97 yaşında hayata veda etti.


DOĞUMU VE GENÇLİĞİ: YER SAMSUN, 1919’UN MAYISI

Vedat Türkali, asıl adıyla Abdulkadir Pirhasan, 13 Mayıs 1919’da Samsun’da Kürkçüoğlu Mahallesi’nde doğdu. Vedat Türkali’nin ilk soyadı Demirkan’dı ama Pirhasanoğulları'ndan geldiği için 1950'li yıllarda mahkeme kararıyla Pirhasan soyadını aldı. Ancak eserlerini Vedat Türkali takma adı ile yazdı. Vedat Türkali, ilkokul, ortaokul ve liseyi Samsun’da okudu. Samsun Lisesindeki öğrenimin ardından İstanbul’a giderek askeri öğrenci olarak İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden 1942 yılında mezun oldu. Aynı yıl eşi Merih Pirhasan'la evlendi.


İSTANBUL ŞİİRİ NASIL YAZILDI?

Salkım salkım tan yelleri estiğinde Mavi patiskaları yırtan gemilerinle Uzaktan seni düşünürüm İstanbul Binbir direkli Halicinde akşam Adalarında baharS üleymaniyende güneş Hey sen güzelsin kavgamızın şehri

Bu dizelerle başlayan İstanbul şiirinin şairi Vedat Türkali, şair olduğunu söylemekten imtina etti. Bir söyleşisinde, “Ben şiirden çok iyi anlarım. Çok da kullanırım. Ama şiiri anlamak başka bir şeydir, şair olmak başka… Nazım varken, Yahya Kemal varken insan şiirden ürker” sözleriyle neden kendine şair demediğini anlattı. Vedat Türkali, “Bekle Bizi İstanbul” adıyla bilinen “İstanbul” şiirini hiç gelmeyecek bir yoldaşını beklerken, Konya Akşehir’de yazdı. Hakan Güngör, Evrensel’de yayınlanan “Vedat Türkali’nin yumruğu yalnızca yazı yazmak için indi” başlıklı yazısının bir bölümünde şiirin yazıldığı koşulları anlatmıştı. Mücadele için bekleyiş, doğum yapacak eşine ve İstanbul’a özlem ona Akşehir’de “İstanbul” şiirini yazdırmıştı. Güngör, Vedat Türkali’nin ölümü ardından yazdığı yazıda “Vedat Türkali öldü diyorlar, pek emin değilim. 'Bir Gün Tek Başına' ölmezken, 'Mavi Karanlık' ölmezken, 'İstanbul' şiiri ölmezken Türkali ölür mü?” demişti.


YÜZYILIN ORTASINDA CEZAEVİ İLE TANIŞTI

Vedat Türkali, üniversite eğitimi ve evliliğinin ardından öğretmen subay olarak o dönem Konya, Akşehir’de olan Maltepe Askeri Lisesi'nde ve İstanbul Kuleli Askeri Lisesi'nde edebiyat öğretmenliği yaptı. 1951'de siyasi eylemleri sebebiyle tutuklandı, 9 yıl ceza aldı, 7 yıl sonunda koşullu olarak serbest kaldı. 1958’de cezaevinden çıktığında işsizdi. Cumhuriyet gazetesinde düzeltmenlik yapmaya başladı. Bu işi onun “Yeşilçam Dedikleri Türkiye” adlı romanını yazmasına da vesile olacaktı. Romanda, adını vermeden gazetenin yöneticisi Nadir Nadi Abalıoğlu’yu eleştirince Cumhuriyet gazetesindeki işinden oldu.

BİR GÜN TEK BAŞINA VE GÜVEN

Türkali, Rıfat Ilgaz ile beraber “Gar Yayınları” adlı yayın evini kurdu. Daha sonra Yılmaz Güney ile tanıştı. Onun yüreklendirmesi ile 1960 yılında “Dolandırıcılar Şahı” ile senaristliğe başladı. Senaryosunu yazdığı onlarca filmde toplumsal sorunlara değindi ve gerçekçi bakış açısını elden bırakmadı. Vedat Türkali asıl ününü 'Bir Gün Tek Başına' adlı romanıyla duyurdu. Türkali eserinde, 27 Mayıs öncesindeki Türkiye aydınlarının bunalımını yansıttı. Türkiye Yazarlar Sendikası ve Barış Derneği yöneticilik ve üyeliklerinde bulundu. 12 Eylül 1980 darbesinden sonra Aydınlar Dilekçesi ve Barış Derneği'nin davalarından yargılandı. 90’lı yıllarda yaşadığı Londra’da “Güven” adlı romanını yazdı. Türkiye Komünist Partisi'nin (TKP) tarihçesi niteliğinde kaleme alınan Güven'in ilk adımları 1956 yılında Türkali cezaevindeyken atılmıştı. Fatih Polat, Vedat Türkali’nin romancılığını Bir Gün Tek Başına ve Güven üzerinden anlattığı yazısında şöyle diyor: “Vedat Türkali romancılığı 1974 yılında okurla buluşan ilk kitabı ‘Bir Gün Tek Başına’ ile güçlü bir çıkış yapar. 31 yıl sonra basılan ‘Güven’ ise, yazarın ağır bir emek süreci sonunda kaleme aldığı romanıdır. Diğer romanları da okurda özgün bir tat bırakır ancak onun romancılığında bu iki romanın yeri ayrıdır.”

SİNEMA KUŞAĞI, TELEVİZYON KUŞAĞI

Vedat Türkali, kimi için “Bekle Bizi İstanbul” şiirinde, “Tophanenin karanlık sokaklarında/Koyun koyuna yatan” çocukları anlatan şairdir. Kimi için, Günsel ve Kenan’ın aşkının romanı Bir Gün Tek Başına’yı kaleme alan büyük yazardır. Kimi içinse, Karanlıkta Uyananlar’ın senaristidir... Yukarıdaki cümlelerle anlatıyor Şair Ayşegül Tözeren Vedat Türkali’yi Evrensel’de yayınlanan yazısında. Tözeren, Türkali’nin sinemayla ilişkisini anlattığı yazıya şöyle giriş yapmıştı: Yazar, sinemayla ilişkisini anlatırken, kendi kuşağını, “sinema kuşağı” olarak adlandırmayı seçiyor, bir sonraki kuşağıysa “televizyon kuşağı”… Televizyonu sinemanın evlere sızması olarak niteliyor Türkali… Kitap okuma oranlarının düşük olduğu Türkiye’de, tanınırlığını büyütenin sinema olduğunun da farkında: “İyi satan kitaplar bizde on binlerle ölçülür; sinemanın ise on bir milyon seyircisi var. Hem de çoğunlukla abece’yi bile sökemeyenlerden.”


Sinema kuşağının senaristi Vedat Türkali “O ŞEHİR ZAFER ŞARKILARINI YİNE DE BEKLEYECEKTİR” Nuray Sancar...

Vedat Türkali’yi ölümünün ardından Evrensel’de anlatan kalemlerdendi. “Ölümüne kadar geçen, neredeyse bir asırlık zaman içinde Türkiye’nin dönüm noktalarının, siyasal çatışmaların, sosyal ilişkilerdeki değişimin ve bütün bunların dünyadaki altüst oluş süreçleriyle ilişkisinin edebiyat için muazzam bir kaynak olduğunu en iyi bilen entelektüellerden biri olarak sahip olduğu şansı sonuna kadar kullandığı söylenebilir” diyordu Sancar “Boşuna çekilmedi bunca acı, bekle bizi!” başlıklı yazısında. Şu cümlelerle son buluyordu yazı: Biz’dir Vedat Türkali. Tophane’nin karanlık sokaklarındaki kirli çocukların, 15-16 Haziran destancısı işçilerin, örgütünü arayan militanların, Kürtlerin, öteki ezilenlerin; itilip kakılanların adına söylemiştir ne söyleyecekse. Bilir; boşuna çekilmemiştir bunca acı. O şehir/ülke şimdi haramilerin elindeyse bile, orada, mavi patiskaları yırtan gemileriyle “kavgamızın şehri” zafer şarkılarıyla geçişimizi bekleyecektir. Vedat Türkali’yi kaybetmiş olabiliriz; ama o şehir zafer şarkılarını yine de bekleyecektir. “Süleymaniye’de güneş” kaybolmayacaktır.Çünkü miras bizdedir usta. Boşuna çekilmedi bunca acı, bekle bizi!


ONLARCA SESİN YÜZ BİNLERCE SESE KATTIĞI ŞARKI: BEKLE BİZİ İSTANBUL

Türlü edebi ve politik nedenlerle bu Vedat Türkali derlemesinin pek çok yerinde geçen İstanbul şiiri Onur Akın tarafından bestelenmiş, 1994’te yine Onur Akın’ın kurduğu Grup Baran tarafından hazırlanan Yediveren albümünde yer almıştı. “Tophanenin karanlık sokaklarındaKoyunkoyuna yatanKirli çocuklarınla bekle biziBekle zafer şarkılarıyla caddelerinden geçişimizi” sözleri 12 Eylül darbesince ezilmeye çalışılan, 90’larda yeniden fışkıran toplumsal mücadelenin şiarlarından olmuştu. Aynı yıllarda Edip Akbayram tarafından da seslendirilen şarkı, “Haramilerin saltanatını yıkacağız” diyenler için etkisini hep sürdürdü. Şarkı, Yönetmen Kazım Öz’ün Bahoz Filminde Vedat Yıldırım’ın yeniden uyarlaması ile seyirci ile buluşmuştu. “Bekle Bizi İstanbul”, Ferhat Tunç’tan Sevinç Eratalay’a, İlkay Akkaya’dan Birol Topaloğlu’ya, Kardeş Türküler’in çok sesli korosuna kadar onlarca ses tarafından yeniden yeniden hayat buldu. Büyük Çınar’ın “Bekle dinamiti tarihin/Bekle yumruklarımız/Haramilerin saltanatını yıksın/Bekle o günler gelsin İstanbul bekle/Sen bize layıksın” diyerek verdiği müjde böylece onlarca sesten yüz binlere, milyonlara ses oldu.

VEDAT TÜRKALİ’NİN ESERLERİ

Romanları: 1974 - Bir Gün Tek Başına 1983 - Mavi Karanlık 1986 - Yeşilçam Dedikleri Türkiye 1989 - Tek Kişilik Ölüm 1999 - Güven (2 cilt ) 2004 - Kayıp Romanlar 2009 - Yalancı Tanıklar Kahvesi 2014 - Bitti Bitti Bitmedi

Vedat Türkali’nin Filmleri:

Yönetmen : 1965 - Sokakta Kan Vardı (Sinema Filmi) 1972 - Kopuk (Sinema Filmi) 1972 - Korkusuz Aşıklar (Sinema Filmi)

Senaryo : 1960 - Dolandırıcılar Şahı (Sinema Filmi) 1961 - Allah Cezanı Versin Osman Bey (Sinema Filmi) 1961 - Kızıl Vazo (Sinema Filmi) 1961 - Otobüs Yolcuları (Sinema Filmi) 1961 - Seni Kaybedersem (Sinema Filmi) 1961 - Tatlı Bela (Sinema Filmi) 1962 - Belalı Torun (Sinema Filmi) 1962 - Bir Gecelik Gelin (Sinema Filmi) 1962 - Şehirdeki Yabancı (Sinema Filmi) 1962 - Üç Tekerlekli Bisiklet (Sinema Filmi) 1962 - Ümitler Kırılınca (Sinema Filmi) 1964 - Ayrılan Yollar (Sinema Filmi) 1964 - Duvarların Ötesi (Sinema Filmi) 1964 - Erkek Ali (Sinema Filmi) 1964 - Karanlıkta Uyananlar (Sinema Filmi) 1964 - Kızgın Delikanlı (Sinema Filmi) 1965 - Sokakta Kan Vardı (Sinema Filmi) 1972 - Kopuk (Sinema Filmi) 1972 - Korkusuz Aşıklar (Sinema Filmi) 1972 - Malkoçoğlu Kurt Bey (Sinema Filmi) 1974 - Bedrana (Sinema Filmi) 1975 - Kara Çarşaflı Gelin (Sinema Filmi) 1977 - Güneşli Bataklık (Sinema Filmi) 1979 - Üç Film Birden 1984 - Eski Filmler 1986 - Fatmagül'ün Suçu Ne (Sinema Filmi)

Eser: 1975 - Bir Gün Mutlaka (Sinema Filmi) 1986 - Fatmagül'ün Suçu Ne (Sinema Filmi) 2010 - 2011 - Fatmagül'ün Suçu Ne? (TV Dizisi)

Şiir: 1979 - Eski Şiirler Yeni Türküler

Oyun: 1971 - 141. Basamak 1976 - Bu Ölü Kalkacak 1985 - Dallar Yeşil Olmalı

Anı: 1985 - Bu Gemi Nereye 1989 - Savunmalar 2001 - Komünist

VEDAT TÜRKALİ'NİN ALDIĞI ÖDÜLLER 1965 - Antalya Altın Portakal Film Festivali, En İyi Senaryo Ödülü, Karanlıkta Uyananlar 1970 - TRT Oyun Ödülü (Dallar Yeşil Olmalı) 1974 - Milliyet Yayınları Roman Yarışması Birincilik Ödülü- 'Bir Gün Tek Başına' adlı romanıyla 1976 - Orhan Kemal Roman Armağanı 1977 - Altın Portakal Film Şenliği en iyi senaryo ödülü, Kara Çarşaflı Gelin 2016 - Beyaz Martı Edebiyat Onur Ödülü'ne layık görüldü.



Doğum günü: Recep Aktuğ kimdir?


Mehmet Recep Aktuğ (13 Mayıs 1954, İzmir - 14 Ocak 2020, İstanbul), Türk şarkıcı-şarkı yazarı ve oyuncudur.

İzmir, Çeşme'de doğdu. İlk ve orta eğitimini İzmir'de tamamladı. Liseye devam ettiği 1973 yılında Anadolu Pop tarzında müzik yaptığı Gelenek adlı bir grubu vardı. İlk profesyonel çalışmasını da bu grupla İzmir Mogambo Gece Kulübü'nde yaptı.

1974 yılında Şişli Siyasal Bilgiler Yüksekokulunda okurken Grup Stüdyo adlı bir gruba katıldı. Siyasal Bilgiler'de dört sene okuduktan sonra TM Devlet Konservatuvarı'na kaydoldu. Eğitimi süresince pazarlamacılık, grafikerlik gibi işlerde de çalıştıktan sonra arkadaşı Tufan Aksoy vasıtasıyla Çetin Emeç yönetiminde Hürriyet Magazin bölümü Hafta Sonu gazetesinde muhabir olarak çalışmaya başladı.

Muhabirlik yaptığı bir buçuk yılın ardından Şat Yapım'da organizasyon bölümüne girdi. Antalya, Anamur Girne, Akşehir festivallerinin yönetiminde çalıştı. Festivallerin bitişiyle Şat Yapım'ın da ticari hayatı son bulunca Recep Aktuğ; Baha Boduroğlu, Ertuğrul Çayıroğlu ve Tuğrul Karataş ile birlikte Arı Yapım adlı bir şirket kurdu. Şirketin ilk sanatçısı Sezen Aksu, ilk ürünü de Kaybolan Yıllar'dı. Bu çalışmayı "Disko Fasıl" takip etti. Ancak bu birliktelik de fazla uzun sürmedi. Recep Aktuğ, 1976 yılında Türkiye'nin ilk eşlik vokal grubu olan Kısa Dalga Vokal Grubu'nu kurdu.

Kısa Dalga ilk gece çalışmasını Ayten Alpman ile Sheraton otelinde yaptı. 1978 yılında Antalya Altın Portakal Şarkı yarışmasına iki beste ile katılan Aktuğ[2], ikincilik ve yedincilik ödülü kazandı. Aynı sene Ajda Pekkan ile yine Süper Show, Sezen Aksu ile Caddebostan Maksim gazinosunda çalışmaya başladı. 1979 yılında Cantekin ile Eurovision'a katıldı, 1981 yılında Giden Gençliğe ve Canım adlı şarkılarıyla ilk kırkbeşliğini çıkardı.

1983 yılında Buğra Uğur'un bestesi ile Eurovision Türkiye birincisi olarak Çetin Alp ile Almanya'da Türkiye'yi temsil etti.

Birçok bestesi ve şarkı sözü çeşitli sanatçılar tarafından seslendirilen Aktuğ, birçok reklam filminde ve dizide de rol aldı.

Uzun süredir kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) ile mücadele eden Aktuğ 14 Ocak 2020’de İstanbul’da 65 yaşında öldü. 15 Ocak 2020’de düzenlenen cenaze töreninin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.[3]

Diskografi

45'lik ve EP

Stüdyo albümleri

Filmografi

BaşlangıçYapımRolNotlar2004-2005Kurtlar VadisiEnder DemirayPodoso Cumhuriyeti Fahri Konsolosu2007SelenaAsım (Konuk oyuncu)İngilizce öğretmeni Ceren'in babası2008-2009KollamaHaldun2008-2010Aşk-ı MemnuHilmi ÖnalFirdevs kızı Peyker'in eşi Nihat'ın babası2010EzelBurak Bolluk (Konuk oyuncu)Kenan Birkan'ın eski ortağı.2012Fetih 1453XI. KonstantinosSon Bizans İmparatoru2014Çılgın Dersane ÜniversitedeFuat HocaBeden Eğitimi Hocası


Doğum günü: Sibel Egemen kimdir?


1958 Ankara doğumlu Türk ses sanatçısı.


Gerçek Adı: Sibel Egemen

Doğum Yeri: Ankara

Doğum Tarihi: 1958


Hakkında:

- Türk müziği bestecilerinden Muzaffer İlkar'ın torunu olan Sibel Egemen, 3 yaşında bale, 5 yaşında keman, 7 yaşında piyano dersleri almıştır.

- Müzik hayatına 1975 yılında başlayan Sibel Egemen'in 1976'da seslendirdiği "Hayret", bilinen şarkılarından olmuştur. Önceleri Pop müzik söyleyen şarkıcı, 1988'deki "Mini Minicik Bir Kase" albümüyle Türk Sanat Müziği'ne yöneldi.

- Plak ve sahne çalışmalarını 1993'e kadar sürdüren Sibel Egemen, daha sonra bankacılık sektörüne yönelmiştir


İlk Albüm: Sibel Egemen

İlk Single: Simdi Ne Yapsam? / Senin Vicdanın Yok mu?


Doğum günü: Oğuzhan Koç kimdir?


(d. 13 Mayıs 1985; Üzümlü, Erzincan), Türk oyuncu, şarkıcı-şarkı yazarı ve komedyendir.


13 Mayıs 1985'te Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde doğdu. 1992 Erzincan depremi'nden sonra ailesiyle Bursa'ya geldi. 2 yıl yaşadığı sitenin mescidi için ramazan aylarında müezzinlik yaptı. 7 yaşından itibaren Bursa Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü'nde okudu. Üniversiteyi Dokuz Eylül Üniversitesi Çalışma Ekonomisi bölümünde bir süre okudu. Daha sonra okulunu bırakarak tekrar sınavlara hazırlanmak için İstanbul'a geldi. 1 yıl sonra İstanbul Üniversitesi Antropoloji Bölümü'nü kazandı.

Küçük yaşlarından itibaren sahne sanatlarıyla ilgilenen Oğuzhan Koç, 2007 yılında Beşiktaş Kültür Merkezi Atölye Oyuncuları arasına katıldı. 2009 yılında Yılmaz Erdoğan'ın yönetmenliğini yaptığı Neşeli Hayat filminde rol aldı. Söz ve müziği kendisine ait olan "Gül ki Sevgilim" adlı şarkıyı Ferhat Göçer'e vermiş Gülben Ergen'in "Uzun Yol Şarkıları" albümünde söz ve bestesi kendisine ait olan Giden Günlerim Oldu şarkısına albümde ve klipte eşlik etti. 31 Aralık 2009 tarihinde Kanal D'de yayınlanan Çok Güzel Hareketler Bunlar adlı tiyatral komedide "Domuz Gribi Ol İnşallah" adlı şarkıyı söyledi. 2010 yılında BKM Mutfak oyuncularının yazıp yönettiği Çok Filim Hareketler Bunlar adlı filmde rol aldı ve 17. Kral Müzik Ödülleri'nde filmin müzikleriyle 'En İyi Film Müziği' ödülünü aldı.[kaynak belirtilmeli]

Oğuzhan Koç'un Ben Hala Rüyada isimli albümü 2 Aralık 2013'te Esen Müzik etiketiyle satışa sunuldu. Aynı zamanda 2013'te Eser Yenenler ve İbrahim Büyükak ile Star TV'de 3+1 adlı programı sunmaya başladı fakat program Acun Ilıcalı tarafından satın alınınca, 2014'te TV8'e geçip 3 Adam adını aldı. 2015 yılının Nisan ayında Gülben Ergen ile birlikte seslendirdiği Aşkla Aynı Değil isimli single çıktı.

Oğuzhan Koç 2014 yılında Murat Dalkılıç'ın "Daha Derine" albümüne "Bu Nasıl Aşk" isimli şarkıyı verdi. Aynı zamanda arkadaşı İbrahim Büyükak'ın Küçük Esnaf filmi için "Berhudar Olmak Zor" isimli şarkıyı yaptı.

TV8'de ki O Ses Çocuklar yarışmasının 2. sezonunda jüri olarak yer aldı ve yarışmada birinci oldu. Jüri koltuğunda 2. sezonda Mustafa Ceceli, Hadise, Murat Boz eşlik ederken 3. sezonda jüri üyeliğine devam eden Hadise ile Burak Kut eşlik etti.

2016 yılının Nisan ayında çıkan Murat Boz'un "Janti" albümünde yer alan "Yüzüm Yok" isimli şarkının da sözleri ve bestesi Oğuzhan Koç'a aittir. 7 Ekim 2016'da Bulutlara Esir Olduk isimli single'ı, 17 Ekim 2016'da da bu şarkının video klibi yayınlandı.

Fırıldak Ailesi isimli Türk yapımı animasyon filmde Eser Yenenler ve İbrahim Büyükak ile birlikte üç kişi bir karakteri seslendirdi.

En son çıkardığı single'ı olan "Küsme Aşka"nın söz ve bestesi de Oğuzhan Koç'a aittir. Şarkının düzenlemesini Ozan Çolakoğlu yapmıştır. Klibin yönetmen koltuğunda ise Bedran Güzel oturmuştur. Klipte Oğuzhan Koç'a "Sinan Tuzcu, İrem Sak, Şahin Irmak, Begüm Birgören, Eren Hacısalihoğlu, Serkan Şenalp, Alina Boz ve Dilşad Şimşek" eşlik etmiştir. 7 Nisan 2017'de dijital platformlarda yayınlanmış ve ilk yayınlandığı gün youtube'da 17 saatte 1 milyon izlenmeyi geçerek rekor kırmıştır.[kime göre?]

2014'te başlayan Eser Yenenler ve İbrahim Büyükak ile başladıkları TV8'de yayınlanan 3 Adam isimli gece şovu final yaptı. 7 Temmuz 2017'de vizyona giren Doru isimli animasyon filmin seslendirme kadrosunda ünlü isimlerle birliktedir.

27 Ekim 2017'de vizyona giren Yol Arkadaşım filminde aynı zamanda filmin senaristi olan İbrahim Büyükak ile başrol oynayarak Onur Güzel karakterini canlandırdı. 2021 Temmuz ayında, 'Yoksa Yasak' isimli bir şarkı yayınlayacağını duyurmuştur.[3]

Daha önce yine TV8'de O Ses Çocuklar programında jüri üyesi olan Koç, 2021'de TV8'de yayınlanan O Ses Türkiye programına jüri üyesi olarak katıldı. Jüri koltuğunda Beyazıt Öztürk, Ebru Gündeş ile Murat Boz da eşlik etmektedir.

Filmografi

SinemaYılAdıRolNotlar2009Neşeli HayatTimurYardımcı Oyuncu2010Çok Filim Hareketler BunlarOğuzhanYardımcı Oyuncu2017Yol ArkadaşımOnurBaşrol2018Yol Arkadaşım 2OnurBaşrolDizilerYılAdıRolNotlar2015Bana Baba DediKaanBaşrol2018Jet SosyeteKendisiKonuk Oyuncu (8. bölüm)[4]İnternetYılAdıRolNotlar2021İlginç Bazı OlaylarOğuzhan Koç (Kendisi)Konuk Oyuncu (6. bölüm)ProgramlarYılAdıRolNotlar20133+1Sunucu2014-20173 AdamSunucu2014-2015O Ses ÇocuklarJüri2021-O Ses TürkiyeJüriTiyatroYılAdıRolNotlar2008-2011Çok Güzel Hareketler BunlarOğuzhanYardımcı OyuncuReklamlarYılAdıRolNotlar2008-Vodafone2010Teknosa2015MNG Kargo2015Nescafe2015Head&Shoulders2015Algida2016Calve Türkiye2017Final Four2018Fuse Tea

Diskografi

AlbümlerYılAdı2013Ben Hala Rüyada2020EvSingle'larYılAdı2015Aşkla Aynı Değil (Gülben Ergen ile düet)2016Bulutlara Esir Olduk2017Küsme Aşka[5]2017Aşinayız (Murat Dalkılıç ile düet)2018Beni İyi Sanıyorlar2018Takdir-i İlahi2019Sükut-u Hayal2020Kendime Sardım2020Heyecandan2020Küskün2021Hepsi Geçiyor2021Bence de Zor2021Yoksa Yasak (Arem Özgüç ve Arman Aydın ile)2021Aşkın MevsimiKatıldığı diğer çalışmalarYılAdı2020"Deli Divane" (Mesaj; Çiğdem Talu ve Melih Kibar saygı albümü)Film müzikleriYılAdı2006S/he Berlin (Kısa Film)2010Çok Filim Hareketler Bunlar (Sinema filmi) - Söz & Beste2016Küçük Esnaf (Sinema filmi) - Söz & Beste2017Yol Arkadaşım (Sinema filmi)2018Yol Arkadaşım 2 (Sinema filmi)

Ödülleri

YılÖdül veren organizasyonKategori201117. Kral TV Video Müzik ÖdülleriEn İyi Film Müziği (Çok Filim Hareketler Bunlar)1. Pal FM Müzik ÖdülleriEn İyi Düet (Giden Günlerim Oldu)20142. Türkiye Müzik ÖdülleriEn İyi Çıkış Yapan Sanatçı41. Altın Kelebek ÖdülleriEn İyi Çıkış Yapan Solist[6]Sakarya Üniversitesi ÖdülleriEn İyi Çıkış Yapan Erkek Şarkıcı201522. İTÜ EMÖS Başarı ÖdülleriYılın En Başarılı Erkek SanatçısıArel Üniversitesi 4. Medya ve Sanat ÖdülleriEn İyi Çıkış Yapan Şarkı/Erkek (Ben Halâ Rüyada)2018Mersin 6. Altın Palmiye ÖdülleriYılın Erkek Pop Müzik Sanatçısı2019BAU 3. Müzikonair ÖdülleriEn İyi Söz Yazarı - BesteciEvos Angels 7. Dijital Dünyanın En'leri ÖdülleriYılın En İyi Erkek Pop Sanatçısı202119. YTÜ Yılın Yıldızları ÖdülleriEn Beğenilen Erkek ŞarkıcıPowerTürk Müzik ÖdülleriEn Güçlü Klip (Kendime Sardım)



64 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page