top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Doğum günü: Meral Akşener, Bedreddin Dalan, Erdal Çelik, Merve Özbey, Hakan Arslan, Turgay Tanülkü



Bugün 18 Temmuz. Meral Akşener, Bedreddin Dalan, Erdal Çelik, Merve Özbey, Hakan Arslan ve Turgay Tanülkü'nün doğum günü.

BRT Yayın Grubu olarak tüm değerlerimize uzun, sağlıklı, mutlu yaşlar dileriz.


Doğum günü: Meral Akşener kimdir?



(d. 18 Temmuz 1956, İzmit, Kocaeli), Türk tarihçi, akademisyen ve siyasetçidir. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü mezunudur, yüksek lisans, ardından doktora yaparak "tarih doktoru" unvanını almıştır.

Meral Akşener, 2017 yılında kurulan İYİ Parti'nin kurucusu ve ilk genel başkanıdır.[5] Türkiye 54. Türkiye Hükûmet'te içişleri bakanı olarak görev yapmıştır. TBMM Başkanvekilliği görevinde de bulunmuştur.


Drama'dan Türkiye'ye göç etmiş muhacir bir ailenin kızı olan Meral Akşener, 18 Temmuz 1956'da Kocaeli'nin İzmit ilçesine bağlı Gündoğdu mahallesinde doğdu.[8] Baba adı Tahir Ömer, anne adı Sıddıka'dır.[8] Baba tarafı, Diyarbakır'ın Küçükkadı köyü ve bölgenin sayılı Alevi Türkmen köylerinden olan[9] Büyükkadı'dan Balkanlar'a göç ettirilmiş bir aileden gelmektedir.[10]

1974 yılında Bursa Kız Öğretmen Lisesi'nden "İlkokul öğretmeni" olarak mezun oldu.[11] 1979 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nin tarih bölümünden mezun oldu. 1979 ile 1982 yılları arasında öğretmen olarak çalışan Akşener, 1982 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Kocaeli Mühendislik Fakültesi'nde araştırma görevlisi oldu.

Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yakın çağ tarihi dalında yüksek lisans,[12] aynı üniversitenin Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Türk tarihi dalında da doktorasını tamamladıktan sonra "Tarih Doktoru" oldu. Kocaeli Üniversitesi'nde inkılap tarihi bölüm başkanı olarak görev yaptı. Zübeyde Hanım Şehit Aileleri Vakfı'nın kurucularından biri olarak başkanlığını da yaptı.

Siyasi hayatı

Siyasete 1994 yerel seçimlerinde Doğru Yol Partisi'nden İzmit Büyükşehir Belediyesi başkanı adayı olarak girmiştir.[5] 1995 ve 1999 Türkiye genel seçimlerinde Doğru Yol Partisi milletvekili olarak meclise giren Akşener, 1996 ile 1997 yılları arasında Necmettin Erbakan tarafından kurulan koalisyon hükûmetinde içişleri bakanı olarak görev yaptı. Milli Savunma Komisyonu ile İçişleri Komisyonu üyelikleri yaptı. 4 Temmuz 2001 tarihinde DYP’den istifa ederek, 3 Kasım 2001 tarihinde MHP’ye katıldı. 19 Kasım 2006 tarihli MHP 8. Olağan Büyük Kurultayında MYK üyeliğine seçilen Akşener, 2007, 2011 ve Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi milletvekili olarak meclise girdi. Kasım 2015 genel seçimlerinde partisinden milletvekili adayı gösterilmedi. 2017'de MHP'den istifa etti ve İYİ Parti'yi kurdu. 2018 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçiminde partisinin cumhurbaşkanı adayı olmuştur.

İçişleri bakanlığı

1995 yılında Doğru Yol Partisi'nin kadın kolları başkanı olan Meral Akşener, ilk defa 1995 Türkiye genel seçimlerinde DYP Kocaeli milletvekili olarak meclise girdi. Necmettin Erbakan başkanlığında 28 Haziran 1996 tarihinde Refah Partisi (RP) ve DYP koalisyonunun oluşturduğu 54. Türkiye Hükûmeti'nden 3 Kasım 1996 tarihinde Susurluk Kazası sonrası içişleri bakanlığı görevinden istifa eden Mehmet Ağar'ın yerine göreve getirildi ve Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki ilk kadın içişleri bakanı oldu. 28 Şubat süreci'nin yaşanması ile 54. Türkiye Hükûmeti'nin dağılmasının ardından görev süresi 30 Haziran 1997 tarihinde son buldu. 1999 Türkiye genel seçimlerinde DYP İstanbul milletvekili olarak tekrar meclise girdi. 2002 Türkiye genel seçimlerinde ise DYP %9,54 oy alarak baraj altında kaldı.

Ak Parti'nin kuruluş aşamasında yer alması

Akşener, 4 Temmuz 2001 tarihinde Doğru Yol Partisi'nden istifa etti. Kendisi gibi, Fazilet Partisi'nden kopan Abdullah Gül ve Recep Tayyip Erdoğan önderliğindeki yenilikçilere katıldığını Abdullah Gül ve arkadaşlarının yazıhane olarak kullandıkları Politik Araştırmalar Merkezi'nde basın toplantısıyla ilân etti. Ancak Millî Görüş çizgisini sürdürdükleri gerekçesiyle yenilikçi hareketten ayrılıp 3 Kasım 2001 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi'ne katıldı.

Milliyetçi Hareket Partisi

2001 yılında Milliyetçi Hareket Partisi'ne katılan Akşener, 2004 yerel seçimlerinde MHP'den İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanı adayı oldu.[5] 2007 Türkiye genel seçimlerinde İstanbul milletvekili olarak meclise girdi. Bu süre içerisinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye danışmanlık yaptı.[19] En son 1968 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'den Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanvekili seçilen Muş milletvekili Nermin Neftçi'den sonra, 10 Ağustos 2007 tarihinde Güldal Mumcu ile beraber TBMM başkanvekilliği görevine seçildi. TBMM'de Türkiye-Çin Parlamentolararası Dostluk Grubu üyeliği yaptı.[20] 2011 ve Haziran 2015 genel seçimlerinde MHP İstanbul milletvekili olarak tekrar meclise girdi. Fakat Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde partisinden milletvekili adayı gösterilmedi.[17]

MHP genel başkanlık adaylığı ve ihracı

Muhaliflerin öne çıkan ismi Meral Akşener, Mayıs 2016'da olağanüstü kongrenin engellenmesi üzerine konuşma yapıyor.

Kasım 2015 genel seçimlerinde MHP'nin oy kaybederek mecliste temsil edilen dördüncü parti olması üzerine ay sonunda yapmış olduğu basın toplantısında kurultay talebinde bulunmuş ve "Üzerime düşen her görevi yapmaya hazırım." demiştir. Mahkeme kararıyla yapılacak olan MHP olağanüstü kongresi için Meral Akşener genel başkan adayı oldu.[21] Olağanüstü Kongre tarihi olarak 15 Mayıs'ın belirlendiğini açıklandı. MHP Genel Merkezi ise bu kararı tanımadığını bildirdi.[22] 8 Eylül 2016 tarihinden partiden ihraç edildi.[23] Meral Akşener, 19 Haziran 2016 tarinde Ankara Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesine başvurarak, partiden ihraç kararına ihtiyati tedbir konulmasını istedi.[24] MHP'nin ihraç kararına açmış olduğu iptal davası, 15 Aralık 2016 tarihinde Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından reddedildi ve bu kararla partiden ihracı kesinleşti.[25] 6 Ağustos 2020 tarihinde MHP vekili Cemal Enginyurt, kongre sonucunda 715 imza ile genel başkanlığı Meral Akşener'in kazandığını, iptal için mahkeme başvurusunu bizzat kendisinin yaptığını belirtmiştir.[26]

İYİ Parti

Akşener, İYİ Parti'nin kuruluş kongresinde konuşma yaparken.

İYİ Parti, Meral Akşener öncülüğünde 25 Ekim 2017'de kurulmuştur. Meral Akşener partinin ilk genel başkanı seçilmiştir.[27]

2018 Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve Genel Seçimler

24 Haziran 2018 genel seçimleri için İYİ Parti'nin seçime katılabileceği konusunda oluşan tartışmalar sonucunda İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin görüşmeleri sonucunda CHP'den 15 milletvekili istifa ederek İYİ Parti'ye geçti.[28] Böylece oluşan meclis grubu sayesinde İYİ Parti hem teşkilatlarının oluşması hem de grup kurulması nedeniyle seçime girmeye hak kazanmıştır. Diğer yandan Akşener için İYİ Parti'nin TBMM'de siyasi grubu kurulduğundan partisi tarafından aday gösterilmesi seçeneği de mümkün olmuştur.

Akşener, 2018 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçiminde cumhurbaşkanı adayı olmak için 2 Mayıs 2018'de YSK'ya başvurdu ve seçmenlerin aday teklifinde bulunabildiği ilk gün olan 4 Mayıs 2018'de gerekli 100.000 imzaya ulaşarak aday olmaya hak kazandı.

2019 Yerel Seçimleri

Akşener, partisinin yetkili kurullarında alınan kararlar doğrultusunda ve yerel seçim simülasyonlarından elde ettiği sonuçları baz alarak bazı illerin Millet İttifakı'na geçebileceğini öngörüp teşkilat başkanı Koray Aydın'ı CHP genel merkezine gönderdi.[31] Uzun görüşmeler sonucunda iş birliği kararı alındı. İYİ Parti Ankara'da aday çıkarmayı ve bu adayın Mansur Yavaş olmasını istedi. Buna karşın Mansur Yavaş CHP'den aday olması halinde kazanma ihtimalinin yüksek olmasını sebep göstererek ortak aday olmak istediğini bildirdi.[32]

Yapılan iş birliği protokolünce CHP İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Muğla, Aydın, Tekirdağ ve Hatay'da aday gösterdi. İYİ Parti ise Konya, Denizli, Balıkesir, Gaziantep, Trabzon, Samsun ve Sakarya'da aday gösterdi.[33] Niğde, Uşak gibi illerde ve bazı merkez ilçelerde İYİ Parti'nin aday çıkarmak istemesine rağmen CHP'nin adaylarının ısrarı sonucunda bu il ve ilçelerde iki parti seçime ayrı olarak girdi.

Akşener, İstanbul özelinde daha sık olmak koşuluyla Türkiye'nin birçok bölgesine bizzat giderek seçim kampanyasını yönetti. Bu dönemde Kılıçdaroğlu yalnızca ortak mitinglerde Akşener ile konuşma yaptı. İki lider, Balıkesir, Denizli, Antalya, Aydın ve Manisa'da ortak mitinglerle adaylarını tanıttı. Genellikle Kılıçdaroğlu salon toplantılarında, Akşener ise meydanlarda konuşma yapmaya özen gösterdi.

İYİ Parti yapılan seçimlerde büyükşehir ve il belediyesi kazanamadı fakat oy oranı ile üçüncü parti oldu. Bununla birlikte oluşturulan iş birliğinin etkisiyle uzun yıllardır Ak Parti ve MHP'nin yönetiminde olan İstanbul, Ankara, Adana, Bolu, Antalya, Mersin, Bilecik, Artvin, Ardahan ve Kırşehir gibi illeri CHP kazandı.[34]

İstanbul Ara Yerel Seçimi

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, partisinin grup toplantısında konuşurken.

Meral Akşener, 6 Mayıs 2019'da İstanbul'da yerel seçimlerin tekrarlanması kararını kınadı ve bu karardan ötürü utanç duyduğunu açıkladı.[35] Seçim kampanyası döneminde İstanbul'un tüm ilçelerini gezdi ve Ekrem İmamoğlu'na kampanyasında destek verdi.

Millet İttifakı

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendi partisi İYİ Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti ile Millet İttifakını oluşturdu.

2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve Genel Seçimler

12 Şubat 2022'de başlayan ve 13 kez toplanılan altılı masa toplantısının sonuncusu Saadet Partisi Genel Merkezi'nde yapıldı. 2 Mart 2023 tarihinde yapılan toplantıda ortak bir kanıya varıldığına ilişkin kısa bir metin imzalandı. Toplantı sonrası Akşener parti kurmaylarıyla görüşerek masadaki beş partinin kararını istişare etmek için ayrıldı.[36] Ancak 3 Mart 2023 tarihinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener diğer dört parti ile CHP kanadı arasında gizli birtakım görüşmeler yapıldığını ve şahsi menfaatler neticesinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığının onaylandığını belirttiği sert bir konuşma yaptı.[37]

Yapılan görüşmelerle Meral Akşener İmamoğlu ve Yavaş'ın icracı cumhurbaşkanı yardımcısı olmaları formülü ile masaya döndü. Seçim sürecinde CHP logosu altında dört parti seçime giderken İYİ Parti kendi logosu ile seçime girdi. 9,69 oy oranı ile 43 vekil çıkardı, CHP kontenjanından 1 vekil ile beraber 44 vekile ulaştı. İYİ Parti kanadı seçim sonrası Millet İttifakı'nın bir seçim iş birliği olduğunu ve bu iş birliğinin sona erdiğini açıkladı.[38]

3-6 Mart 2023 Süreci

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin kıskaca alındığını, dayatmaya maruz kaldığını ve Türk Milletinin ölümle sıtma arasında bir tercihe zorlandığını belirtti. [39] Halkın isteklerini masaya getirdiklerini, aday ismi olarak Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı önerdiklerini ve eğer partiler arzu ederse istenilen sayıda anket şirketiyle kamuoyu araştırması yapılıp adayın öyle belirlenmesini öneri olarak sunduklarını ancak bu isteklerinin oylama bile yapılmadan reddedildiğini ifade etti.[40] Diğer dört partinin CHP ile gizlice anlaştığını ve masaya öyle geldiğini belirtti. Kılıçdaroğlu'nun adaylığının onaylanması için diğer dört partiye milletvekili kontenjanı ayrıldığı söylendi ancak Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen tarafından bu iddia yalanlandı. Ancak seçim sürecinde CHP kontenjanından diğer dört partiye vekil verildi. CHP listelerinden Deva Partisi 15, Gelecek Partisi 10, Saadet Partisi 10 ve Demokrat Parti 3 milletvekili çıkardı.

Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu genel başkanlarının yanında olduklarını ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını desteklediklerini bildirdiler.[44] Fakat oluşan toplumsal etkileşim nedeniyle iki belediye başkanı Meral Akşener ile görüştüler.[45] Cumhurbaşkanı baş yardımcılığı ve cumhurbaşkanı ile denk yetkilere sahip başbakanlık gibi teklifler sunulduysa da Akşener tarafından reddedildi. En sonunda iki belediye başkanının icracı cumhurbaşkanı yardımcısı olması şartıyla 6 Mart 2023 günü Akşener masaya döndü. Meral Akşener milletvekili olup parti grubunun başında olmak istedi ancak diğer parti liderleri devreye girdiler. Belediye başkanlarının cumhurbaşkanı yardımcısı olmasına Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan karşı çıktıysa da mutabakat sağlandı.

Kişisel hayatı

Meral Akşener, 1980 yılından beri makine mühendisi Tuncer Akşener ile evli olup Fatih Akşener (d. 1984) adında bir oğlu vardır. Meral Akşener'in Pars ve Ayda adında iki torunu bulunmaktadır. Hasan Tahsin Argun babasının amcasıdır.[48] Akşener, Galatasaray taraftarıdır. Ayrıca Kocaelispor'u da desteklemektedir.


Doğum günü: Bedrettin Dalan kimdir?



18 Temmuz 1941 tarihinde Bayburt‘da doğmuştur. 7 kardeşi vardır. Bedrettin Dalan’ın çocukluğu Aydın Germencik’�n görev yeri olan Germencik’te İlkokulu okudu. Ortaokulu ve liseyi Aydın’da okudu. Bu sırada Aydın’da vakıf yurdunda kalır. İstanbul‘da Üniversiteye giderken de Fatih’deki “Vakıflar Yüksek Tahsil Talebe Yurdu”nda kalmıştır.

(İTÜ) İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Fakültesi’nden elektrik mühendisi olarak 1963 yılında mezun oldu. İş hayatına TCDD’de başladı.

Anavatan Partisi’nin (ANAP) kurucuları arasında yer aldı ve 1984 yılında bu partiden İstanbul Belediye Başkanı seçildi. 29 Mart 1984 – 29 Mart 1989 tarihleri arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı görevini yürüttü.


1989 yerel seçimlerinde başarısız oldu. Seçimlerden sonra ANAP‘tan ayrılarak, 17 Mayıs 1990 tarihinde Demokrat Merkez Partisini kurdu ve genel başkanı oldu. Bu parti 14 Eylül 1991’de Doğru Yol Partisi‘ne (DYP) katıldı. 1991 yılında yapılan genel seçimlerde DYP İstanbul milletvekili seçildi. 1994 yerel seçimlerinde DYP’den tekrar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday oldu, fakat seçilemedi. 1995 yılında DYP’den istifa ederek ANAP’a geçti.

Çesitli kuruluşlarda yöneticilik ve yönetim kurulu üyeliği yaptı. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim görevlisi oldu. İstek Vakfı’nı kurarak, vakfın genel başkanı oldu. Vakıf çok sayıda anaokulu, ilköğretim okulu ve lise kurarak eğitime açtı. Vakfın kurduğu Yeditepe Üniversitesi 1996 yılında eğitime başladı.

Bedrettin Dalan, 20 Ekim 2008‘de yurt dışına çıktı bir daha dönmedi. 12 Ocak 2011 tarihinde İrticayla Mücadele Eylem Planı davası kapsamında içişleri bakanlığınca hakkında kırmızı bültenle yakalanma emri çıkarılmaya çalışılmış fakat çıkarılamamıştır. Şimdilerde yurt dışında yaşıyor. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi 30 Aralık 2011 tarihinde İstek Vakfı malları hariç, Bedrettin Dalan’ın Türkiye’deki bütün mal varlığına, hak ve alacaklarına el konulmasına karar verdi.


Bedrettin Dalan hakkında Ergenekon davası kapsamında 12 Nisan 2010’da yakalama kararı çıkarıldı. 18 Şubat 2015 tarihinde yakalama kararı kaldırılan Dalan, 10 Mart 2015′ te Türkiye’ ye döndü.

31 Ekim 2018 tarihinde bazı medya kuruluşlarında çıkan haberlere göre; 31 Mart 2018 tarihinde yapılacak yerel seçimler için MHP’nin İstanbul adaylığında Bedrettin Dalan ön sıralarda yer alıyor.

Bedrettin Dalan, Ayseli Dalan ile evlidir. Altay Burak Dalan ve Barış Dalan adında iki oğlu vardır.

Doğum günü: Erdal Çelik kimdir?



18 Temmuz 1959, Polatlı, Ankara), Türk pop müzik sanatçısı, besteci ve söz yazarı.


1959 yılında Ankara Polatlı’da memur bir babanın dördüncü çocuğu olarak dünyaya geldi. Babası memur olduğu için ilkokulu Erzurum İnönü İlkokulunda, ortaokulu Erzurum Gazi Ahmet Paşa Ortaokulu ve Ankara Demetevler Lisesinin orta bölümünde, liseyi de Ankara Yenimahalle Endüstri Meslek ve Teknik Meslek Lisesi Elektrik Bölümünde tamamladı. İlk denemesinde üniversiteyi kazanamayan Erdal, Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Müzik Bölümüne başladı, ancak o yıllarda yaşanan öğrenci olayları nedeniyle ilk senede okulu bıraktı.[kaynak belirtilmeli]

Erdal Çelik, 1976 yılında TRT’nin açtığı bir ses yarışmasında 2000 kişi arasından ilk 5’e girmiş, hem radyoda hem televizyonda programlara katılmıştır. Üniversiteyi bırakmasının ardından ağabey ve ablasının yönlendirmesiyle önce Savaş Bağcan, sonrasında dönemin en ünlü orkestrası İlhan Feyman Orkestrası’nda çalışmıştır. Uğur Sezen ve Haluk Kılıç orkestralarıyla da çalışan Erdal, 1982 yılında Grup Lokomotif'e solist olarak katılarak beraber askerlik görevine başlamış, askerlik görevi boyunca ve sonrasında Grup Lokomotif ile beraber birçok sanatçıyla çalışmıştır.


Erdal Çelik, 1985 yılında profesyonel müzik hayatına ilk adımını Güneş Gazetesi’nin açtığı müzik yarışmasında ikincilik alarak attı. Aynı yarışmada birincilik alan Emel Müftüoğlu ile Müjde Ar’ın “Birbirilerine yakıştılar ikili olsunlar” önerisiyle bir ikili oluşturma kararı aldı. Emel- Erdal ikilisi olarak Müzik hayatına adım atmışlar, sonra da yollarını ayırmışlardır. Emel-Erdal ikilisi, Atilla Özdemiroğlu‘nun kurdugu ART’den 1985 yılında “Öyle Bir Aşk” ve 1988 yılında da “Alaturka Benim Canım” isimli iki albüm çıkardı.

Türk Geceleri’nde sahneye çıkmak için Amerika’ya giden Erdal, burada kendine bir muhit edindi. Peş peşe gelen Amerika ekstralarından sonra burada yaşamaya karar veren Erdal, bir daire kiralayıp New York’ta yaşamaya başladı. Amerika’da Türk lokallerinde sahne alarak yaşamını sürdüren şarkıcı, eşi ve iki oğlunu görmek için yılda birkaç kez geliyor İstanbul’a.


Evlilikleri : Eşi Piraye ve Doğa ile Duru adında iki oğlu var.


Doğum günü: Merve Özbey kimdir?



(d. 18 Temmuz 1988, İstanbul), Türk şarkıcıdır. Erdem Kınay ile iş birliğine gittiği "Duman" ve "Helal Ettim" şarkılarıyla Türkiye'de tanınmaya başladı.


Merve Özbey, 18 Temmuz 1988 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi, aslen Erzurumludur. İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Türk Sanat Müziği eğitimi aldı.[2] Özbey'i ilk keşfeden ise Ebru Gündeş oldu. Şarkıcı Utku'nun sahne aldığı bir kulüpte vokal yapan Özbey'i dinleyen Gündeş birkaç şarkı daha söylemesini rica ettikten sonra "Vokalim olmak ister misin?" diye sordu. Teklifi kabul eden Özbey ardından da Demet Akalın, Bengü, Özcan Deniz, Ferman Toprak, Utku ve Yaşar İpek gibi isimlere vokallik yaptı.[3] Demet Akalın'ın albüm lansmanında solo performans sergilerken Erdem Kınay'la tanıştı. Kınay, proje albüm yapacağını söyledi ve Özbey'e demo kaydı yaptı.[3] 2012 yılında Kınay'ın çıkardığı Proje albümünde "Duman" şarkısına eşlik etti.[2] Şarkı büyük kitlelere ulaşarak, Özbey'in ilk kez duyulmasını sağladı.[2] 2013 yılında Kınay'ın ikinci albümü olan Proje 2'de "Helal Ettim" şarkısını seslendirdi. Kınay ile yaptığı şarkılar ses getirince solo albüm yapmaya karar verildi.[3][4]

Temmuz 2015 tarihinde Özbey'in ilk albümü Yaş Hikayesi piyasaya sürüldü. Albümün çıkış şarkısı da sözleri Deniz Erten, müziği Erdem Kınay'a ait olan "Yaş Hikayesi" oldu.[5] Şarkı Türkiye resmî listesi'nde iki numaraya kadar yükselmeyi başardı.[6] Albümün ikinci video klibi ise "Topsuz Tüfeksiz" şarkısına çekildi.[7] 2021 yılında uzun bir aradan sonra 'Yerle Yeksan' adında bir single çıkarmıştır.[8]


Kendisi geçtiğimiz 9 Şubat 2020 tarihinde İş insanı Kenan Koçak ile evlenmiştir.


Doğum günü: Hakan Arslan kimdir?



(18 Temmuz 1988, Fatih), Türk futbolcudur. Süper Lig takımlarından Sivasspor’da forma giymektedir.


Futbola 1998 yılında Güngören Belediyespor altyapısında başlayan Hakan, 2007 yılında aynı kulüpte profesyonelliğe geçiş mukavelesi imzalayarak as takıma alınmıştır. İlk profesyonel resmî karşılaşmasına 10 Nisan 2008 tarihinde Sarıyer'a karşı oynanan 2. Lig karşılaşmasında çıkan[1] futbolcu ilk sezonunda fazla forma şansı bulamasa da as takımdaki ikinci sezonunda kısa süre içerisinde ilk onbirde düzenli olarak forma giymeye başlamıştır. 2007-2008 sezonunda takımıyla 2. Lig play-off karşılaşmalarında şampiyon olup 1. Lig'e yükselmeyi başarmıştır fakat sonraki sezonda ligden düşmüşlerdir. Sonraki sezonda takımıyla 2. Lig'i ikinci sırada tamamlayıp yeniden 1. Lig'e yükselmeyi başaran Hakan 2010-11 sezonunda Güngören Belediyespor formasıyla 1. Lig'de mücadele etmiştir. 2011-12 sezonu başında ise Samsunspor ile üç yıllık sözleşme imzalamıştır.[2] 2012-2013 sezonunda Samsunspor formasıyla gösterdiği başarılı performans neticesinde ise Sivasspor'a 250.000 TL+iki futbolcu karşılığında transfer olmuştur.[3][4][5] Bu takımdaki ilk maçını Türkiye Kupası grup eleme mücadelesinde 16 Ocak 2013 tarihindeki 1461 Trabzon karşılaşmasıyla oynayan futbolcu ilk golünü de yine bu karşılaşmada kaydetmiştir.[6] 29 Temmuz 2015 tarihin'de Kasımpaşa ile sözleşme imzalamıştır.


Doğum günü: Turgay Tanülkü kimdir?



18 Temmuz 1953 tarihinde Uşak'da dünyaya geldi. Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Yüksek Bölümünden 1976'da mezun oldu. Aynı yıl Ankara Devlet Tiyatrosu'nda göreve başladı. 1970-71 döneminde Leningrad'da Tiyatro Akademisi'nin drama kurslarına katıldı ve Psikojimnastik eğitimi aldı. Turgay Tanülkü; Türkiye'de 8 bölge cezaevinde tiyatro grupları kurdu ve çalışmalarına devam ediyor. Oyuncu,1987-89 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Sahne ve Görüntü Sanatları Tiyatro Anasanat Dalı Oyunculuk Bölümünde rol ve sahne dersleri verdi. 1984'te Konya'da Uluslararası Reji Ödülü aldı. 1988-89 döneminde, Ankara Yarı Açık Cezaevi Oyuncuları'nın oynadığı Yasalar ve İnsanlar ve Misafir adlı oyunlarla, reji dalında ödül aldı. Hâlen Devlet Tiyatroları sanatçı kadrosunda yer alan Tanülkü, Kurtlar Vadisi dizisinde canlandırdığı Şahin Ağa karakteri ile hafızalara kazındı. 2015-2021 yılları arasında atv'de yayımlanan Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde yine Şahin Ağa adlı karakteri canlandırdı. Oyuncu, Zehra Tanülkü ile evlidir.

159 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page