top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Doğum günü: Bülent Ecevit, Metin Arolat, Şakir Öner Günhan, Cemil Özeren, küçük İskender,Ömer Asan,




Bugün 28 Mayıs. Bülent Ecevit, Metin Arolat, Şakir Öner Günhan, Cemil Özeren, küçük İskender (İskender Över, Ömer Asan, Mehmet Ulay'ın doğum günü.

BRT Yayın Grubu olarak aramızda olmayanları saygı ile anarken, yaşayanlara uzun, sağlıklı, huzurlu ömürler dileriz.


Doğum günü: Bülent Ecevit kimdir?



Bülent Ecevit, 28 Mayıs 1925 tarihinde İstanbul'da doğdu. Babası Kastamonu doğumlu Fahri Ecevit, Ankara Hukuk Fakültesi'nde adli tıp profesörüydü. İstanbul doğumlu olan annesi Fatma Nazlı Hanım ise ressamdı. Bülent Ecevit 1944 yılında Robert Koleji'nden mezun oldu ve aynı yıl içinde çalışma hayatına Basın Yayın Genel Müdürlüğü'nde çevirmenlik yaparak başladı. Ecevit ayrıca 1946 yılında, Robert Kolej'den sınıf arkadaşı olan Rahşan (Aral) Ecevit ile hayatını birleştirdi.


Ecevit'in Rahşan Hanım'a karşı beslediği aşk, şiirleri ve ikilinin 60 yıllık birlikteliği her zaman Türk halkı tarafından gıptayla takip edildi. Önce Ankara Hukuk Fakültesi sonra da Dil Tarih Coğrafya Fakültesi İngiliz Filolojisi bölümüne kayıt yaptırmasına rağmen yüksek öğrenimine devam etmedi. 1957'de Rockefeller Foundation Fellowship Bursu ile ABD'ye giden Bülent Ecevit Harvard Üniversitesi'nde sekiz ay sosyal psikoloji ve Orta Doğu tarihi üzerine incelemeler yaptı. Bu sırada Ecevit'in sürekli “hocam” diye bahsettiği Henry A. Kissinger Harvard Üniversitesi rektörü idi. Harvard'da 1957 yılında, 1950-1960 arasında verilen antikomünizm seminerlerine sürekli Olof Palme, Bertrand Russell gibi kişilerle katıldı.


1950’lerde “Forum” dergisinin yazı işleri kadrosunda yer aldı. 1965’de “Milliyet” gazetesinde günlük yazılar yazdı. 1972’de aylık “Özgür İnsan”, 1981’de haftalık “Arayış”, 1988’de aylık “Güvercin” dergilerini çıkarttı.

CHP DÖNEMİ



1957-1980 arasında, önce Ankara, sonra Zonguldak’tan Cumhuriyet Halk Partisi’nin Milletvekili oldu. 1960'ta Kurucu Meclis Üyesi, 1961'de Çalışma Bakanı oldu. Bakanlık görevini 1965'e kadar sürdürdü. 1965'te Zonguldak'tan milletvekili seçildi. Bu seçimleri Süleyman Demirel'in başında bulunduğu Adalet Partisi kazanınca, CHP muhalafet partisi oldu. Bu tarihten sonra da Bülent Ecevit, “Ortanın Solu” fikrini benimsemeye ve bu akımın öncüsü olmaya başladı. Ama zaman zaman komünizme kaymakla suçlandı. 1971’de partisinden istifa etti. İsmet İnönü'nin 12 Mart Muhtırası'na karşı tavrı, Ecevit'i bu davranışa itti.

GENEL BAŞKAN SEÇİLDİ

1972 yılında yapılan 5. Olağanüstü Kurultay'da güvenoyunu Ecevit'in alması üzerine İsmet İnönü istifa etti. Böylece Ecevit, 4 Mayıs 1972'de CHP Genel Başkanı seçildi. 1973 seçimlerinde en çok oyu aldığı halde hükümet kuramayan Ecevit, 1974 yılında CHP-MSP (Milli Selamet Partisi) koalisyonunun başbakanı oldu. Aynı yıl 20 Temmuz 1974 tarihli Kıbrıs Barış Harekatı'nı gerçekleştirdi.


Bülent Ecevit'in cumhurbaşkanı Fahri Korutürk onayıyla 1977'de kurduğu azınlık hükümeti güvenoyu alamayınca, “2. Milliyetçi Cephe“, Demirel başkanlığında AP, MHP ve MSP ile kuruldu. Aynı zamanda 5 Haziran 1977 seçimlerinde CHP'nin aldığı %41'lik oy oranı, Ecevit'i tek başına iktidara getiremese de, Türkiye tarihinde sol bir partinin aldığı en yüksek oy oranı olarak tarihe geçti. 21 ay boyunca bu hükümetin başbakanlığını yürüttü.

3 KEZ HAPSE GİRDİ

Ülkede gittikçe tırmanan gerginlik, şiddetli sol-sağ çatışmaları ve eleştiriler bir yandan darbe yolunu açarken, bir yandan da Ecevit'in 1979 ara seçimerlerinde başarısız olmasına yol açtı. Bunun sonucunda Süleyman Demirel, MHP ve MSP ile bir azınlık hükümeti kurdu. 12 Eylül 1980 darbesi sonrasında, askeri darbelerin antidemokratik olduğunu düşünerek karşı çıktığı askeri yönetim tarafından üç kez hapse mahkum edildi, birçok siyasetçi ile birlikte 10 yıl süreyle politikadan uzaklaştırıldı. Bu çalkantılı dönemde Ecevit, gazeteciliğe dönmeye karar verdi ve 1981'de “Arayış Dergisi“ni çıkartmaya başladı ancak dergi askeri yönetim tarafından kapatıldı.

DEMOKRATİK SOL PARTİ DÖNEMİ

1985 yılı, Ecevit'in isminin yanında her zaman hatırlanacak olan bir olaya şahit oldu; Demoktarik Sol Parti, Ecevit siyasi yasaklı olduğu için eşi Rahşan Ecevit'in başkanlığında kuruldu.


1987 yılında yasağı kalkan Ecevit, partinin başına geçti. Ancak 1987'de yapılan seçimlerde partisi barajı aşamayınca siyasetten çekilme kararı aldı. 1989'da Genel Başkanlık koltuğu boşalınca, Olağanüstü Kurul'da tekrar DSP'ye dönmesine ve Genel Başkan olmasına karar verildi ve 1991 seçimlerinde Zonguldak'tan milletvekili oldu. Bu seçimler sonucunda Demirel önderliğindeki Doğru Yol Partisi ve Erdal İnönü'nin Sosyal Demokrat Halkçı Partisi bir koalisyon hükümeti kurdu. Bu hükümet, AP'yi ve CHP'yi siyaset sahnesine tekrar kazandırdı; AP kendisini feshettiyse de CHP Deniz Baykal'ın girişimleriyle yoluna devam etti. Bunun sonucunun solun parçalanması olduğu düşünüldüğü için CHP ve DSP'yi birleştirme girişimleri, Ecevit'in Baykal'inkinden farklı kulvardaki siyasi tarzı nedeniyle gerçekleşmedi.

2002 YILINDA SİYASETTEN ÇEKİLDİ

1994 seçimlerinden sonra DSP, solun en büyük partisi konumuna geldi. DTP ve ANAP ile kurulan hükümette başbakan yardımcısı, daha sonraki DSP-DYP-ANAP azınlık hükümetinde de başbakan oldu. 1999 seçimleri sonrasında ise 2002 yılına kadar DSP hükümeti ile başbakan oldu. Ancak 2002 seçimlerinde DSP barajı aşamadı ve Ecevit, yaşının da oldukça ilerlediğini ve sağlığının bozulduğunu göz önüne alarak siyasetten çekilme kararı aldı.

ŞAİR VE YAZARDI

Bülent Ecevit, dürüstlüğüyle tanınan bir siyasetçi olmasının dışında aynı zamanda bir şair ve yazardı. Birçok yapıtı Türkçe'ye çevirdi, İngilizce, Sanskritçe ve Bengalce çalışmaları ve incelemeleri yürüttü.

1976'da “Şiirler“, 1978'de “Işığı Taştan Oydum“, 1997'de “El Ele Büyüttük Sevgiyi” ve 2005'te “Bir Şeyler Olacak Yarın” isimli şiir kitaplarını çıkarttı. Şiir kitapları dışında, siyaset konulu kitapları işe şöyleydi; “Ortanın Solu” (1966), “Bu Düzen Değişmelidir” (1968), “Atatürk ve Devrimcilik” (1970), “Kurultaylar ve Sonrası” (1972), “Demokratik Sol ve Hükümet Bunalımı” (1974), “Demokratik Solda Temel Kavramlar ve Sorunlar” (1975), “Dış Politika” (1975), “Dünya – Türkiye – Milliyetçilik” (1975), “Toplum – Siyaset – Yönetim” (1975), “Türkiye / 1965 – 1975” (1976), “İşçi – Köylü Elele” (1976) ve “Umut Yılı” (1977).

ÖLÜMÜ

Bülent Ecevit, 18 Mayıs 2006 tarihinde geçirdiği beyin kanaması sonucunda GATA'da tedavi altına alındı. Yaklaşık 6 ay boyunca bu hastanede tedavi gördü, yoğun bakımda kaldı. 5 Kasım 2006'da, 81 yaşında, solunum yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Devlet Mezarlığı'na gömülebilmesi için 9 Kasım'da yapılan kanun değişikliği sonucu 11 Kasım 2006'da buraya defnedildi.

ÖZEL HAYATI

Bülent Ecevit, Türk siyasetinde ayrı bir yere sahip olan bir siyasetçidir. Edebiyata düşkünlüğü, siyasetçi kimliği kadar ilgi görmüştür. Siyaset ve şiir kitaplarının dışında “Özgür İnsan” (1972), “Arayış” (1981), “Güvercin” (1988) gibi dergiler çıkartmıştır. “Bitlis” ve “Meclis” sigaralarını içer, klasik Batı müziğini ve Türk halk müziğini sever. Kendisine 6 kez suikast girişiminde bulunulmuştur. En göze batan noktalardan biri de, eniştesi İsmail Hakkı Okday'ın ona hediye ettiği 70 yıllık “Erika” marka daktilosudur. Bu daktiloyu ODTÜ Bilim ve Teknoloji Müzesi'ne armağan etmiş, kendisini de yazılarını hep bu daktilonun başında yazarken hafızalara kazımıştır. 1973 yılında, CHP'nin seçim kampanyası sırasında yaşlı bir kadının sarf ettiği “Karaoğlan nirede ha evlatlar, Karaoğlan'ı görmek istiyom” cümlesinden sonra Ecevit, Türk siyasi sahnesinin “Karaoğlan”ı olarak anılmaya başlamıştır.

BÜLENT ECEVİT ŞİİRLERİ

YAPAMADIĞIMIZ

Rahşan´a-

akşam kapı eşiğinde bir terli giysi gibi soyunmak vardı derdinden evrenin bir entari serinliğini giyinmek kendi derdini tespih gibi çekmek elinde

yün örmen vardı akşamları koltuğa gömülü karşında polisiye roman okumak vardı sorgusuz bakışmak yoruldukça gözlerimiz sevinçsiz gülmek üzüntüsüz ağlamak

oturmağa konuklar gelmesi bazen çevresinde bir masanın kaygısız sıcacık konularda bir demli çay gibi bilmedik komşularla konuşmak

dünyamızla uyuşmak vardı oyunda sonunu görmeden oynamak sevinebilmek kazandığına yitirdiğine yerinebilmek

düşünmiyebilmek yoruldukça düşünmekten kamaştıkça örtebilmek gözlerini düşlerde bile ışıktan sakınarak kendini uyayabilmek vardı vaktinde rahat

YARIN

birşeyler olacak yarın duruşundan belli kırdaki atların bulutların koşuşundan belli kazışından köstebeklerin toprağı

karıncaların telâşından belli birşeyler olacak yarın belki bir tomurcuk belki bir ağacın düşen yaprağı belki de bir çocuk

pek o kadar göremesek de uzağı kuşların uçuşundan belli birşeyler olacak yarın öbürgünden önemsiz yarından önemli

İNSAN

elbette senden guzel olacakti cizdigin resim yaptigin heykel senden buyuk olacakti senden yakisikli

elbette senden dogru soyleyecekti yazdigin siir

elbette senden cok duyacakti soyledigin turku

sen oldugundan buyuksun sen oldugundan iyisin sen oldugundan guzel

ELELE BÜYÜTTÜK SEVGİYİ

Birlikte öğrendik seninle avcumuzda yüreği çarpan kuşa sevgiyi

elele duyduk kumsalda denizin milyon yılda yonttuğu taşa sevgiyi

tırtılları tanıdık seninle baharda tırtılken daha sevmeyi öğrendik sevgiden üreyen kelebeği

toprağı evimiz gibi sevdik seninle birlikte sevdik kuru toprakta ev küren köstebeği

köstebeğinden toprağına taşına tırtılından kelebeğine kuşuna elele sevdik bu dünyayı

acısıyla sevinciyle sevdik yazıyla kışıyla sevdik köy-köy ülke-ülke

gökler gibi sardı dünyayı yağmur gibi sızdı dünyaya dünya kadar oldu sevgimiz

elele büyütüp elele derdik elele derip insana verdik verdikçe çoğalan sevgimizi

MAĞARA

mağaranın duvarına hayvanları taştan oydum kükrediler karanlıkta türkülerle karşı koydum

karanlıktı mağara ışığı taştan oydum üşüyordum bir de güneş koydum

aşk oydum mağaranın duvarına aşk oydum ağrıdı taşlar yarıldı mağara

BACH SONATI

ne ben sorayım seni ne sen beni sor soyunmuş seslerimiz tenden boşlukta bir aşk örüyor

ses olmuş duygular yaklaşır dalga dalga zamansız kavuşsa da seslerimiz birbirine biz kavuşamayız

ne kollarımız var saracak ne öpecek dudaklar ne görülecek yüzümüz var ne görecek göz

biz aşk örüyoruz boşlukta çizgiden soyut zerreden öz

YARGI

öldürenle katiliz çalanla hırsız tümümüz sanığız tümümüz savcı tümümüz suçlu tümümüz yargıç

kimi aklar kimi suçlarız kimi bağışlar kimi asarız kendimizi başkasında

hergün bıçak saplı birinin arkasında vurulan da biziz vuran da


Doğum günü: Metin Arolat kimdir?



28 Mayıs 1972 tarihinde İzmir'de dünyaya gelen Metin Arolat, anne tarafından Çerkez, baba tarafından İstanbulludur. Baba tarafından “Hasan İzzet Paşa” “Ali Muhsin Paşa” ve “Çerkez Mehmet”in torunu olan Metin Arolat, aynı zamanda Mevlâna’nın da 23. kuşak torunudur. Dedesi 23 Temmuz 1897 Doğumlu ünlü Türk şairi “Ali Mümtaz Arolat”dır.

Lisans eğitimini İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünde tamamlayan Metin Arolat, mezun olduktan sonra İstanbul'a taşındı ve bir reklam ajansında yönetmen asistanı olarak çalışmaya başladı. Bir süre sonra Amerika'ya giden ünlü isim burada part time işlerde çalışmanın yanı sıra University of Illinois'ta Reklamcılık eğitimi aldı.

Metin Arolat, Türkiye'de döndükten sonra Kanal 6, Star TV ve ATV'nin tanıtım bölümlerinde yönetmenlik yaptı.

1995 yılında Ayrılık Olmaz adındaki albümü ile müzik piyasasına giriş yapan Metin Arolat hem yönetmenlik hem reklamcılık hem de albüm çalışmalarına devam etti. Kendi kliplerini ve o dönemde Tarkan'ın kliplerini yöneten ünlü isim bugüne kadar toplam 5 albüm yayımladı.

METİN AROLAT’IN ALBÜMLERİ:

  • 2014 – Karavan

  • 2010 – Çok Daha Ötesi

  • 2010 – Lütfen Yaz Gelsin (Single)

  • 2005 – Kabul Et

  • 1998 – Yine Bir Başıma

  • 1995 – Ayrılık Olmaz


Doğum günü: Şakir Öner Günhan kimdir?



1942'de Mudanya'da doğdu.Babasının memuriyeti nedeniyle ilk ve ortaöğrenimini Anadolu'nun pek çok yerinde yaptı.

Liseyi ise Ankara'da bitiren Günhan, Ankara İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi ile Gazi Eğitim Enstitüsü Beden Eğitimi Bölümü'nün yanı sıra Ankara Devlet Konservatuarı Şan Bölümü'nden mezun oldu.

TRT'ye 1966 yılında Türk Halk Müziği ses sanatçısı olarak girdi. Kurumda 1973'te prodüktör olan Günhan, televizyonda yayınlanan ''Ankara Rüzgarı'', ''Yörelerimiz Türkülerimiz'' ve ''Türkülerin Hikayesi''nin de aralarında olduğu pek çok programa yapımcı, yönetmen ve sunucu olarak imza attı. Günhan, 1 çocuk babası ve şu an yine TRT'de sanatçı olan Nursaç Öner Günhan (Eski adıyla Nursaç Doğanışık) ile evli


Doğum günü: Cemil Özeren kimdir?



Doğum günü: Küçük İskender (İskender Över) kimdir?



Asıl adı Derman İskender Över olan Küçük İskender 1964 İstanbul doğumlu. Ressam İskender Över’in oğlu. Kabataş Lisesi’ni bitirdi. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ndeki öğrenimini son sınıfta bırakıp üç yıl İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’ne devam ettikten sonra oradan da ayrıldı. Şiiri uğraş edindi.

İlk şiiri Milliyet Sanat’ta yayımlandı (İskender Över imzasıyla, 1985). “Kişisel yaşamından, çocukluk, aşk ve cinsellik gibi konulardan hareketle yazdığı şiirleriyle kendi kuşağının önemli isimlerinden birisi oldu. Kendisini ‘marjinal’ ve ‘aykırı’ bir ‘metropol şairi’ olarak tanımladı.

Şiirlerinde pornografiye ve argoya açılarak alt-kültür dilini rahatça kullanması, imgelemi öne çıkaran akıcı ve hırçın üslubuyla dikkatleri çekti. ( … ) Sınırsız çağrışımlara ve zengin bir imgeleme dayalı şiirlerinde sözcük oyunlarına ağırlık vermesi ile yer yer Can Yücel ya da Cemal Süreya şiirinden etkiler gözlense de, kozmopolit bi dünyanın, kaotik bir yapının, ironik ve simgesel bir dilin şairi olarak belirdi.” (TBEA)

3 Temmuz 2019 tarihinde kanser tedavisi gördüğü hastahanede 55 yaşında hayatını kaybetti.

Küçük İskender

Küçük İskender’in Eserleri

Şiir:

  • Gözlerim Sığmıyor Yüzüme (1988),

  • Erotika (1991),

  • Yirmi5 April (1994),

  • Periler Ölürken Özür Diler (1994),

  • Güzel Annemin Hayal Gücü (seçme şiirler-metinler, 1996),

  • Suzidilara (1996),

  • Ciddiye Alındığım Kara Parçalan (1997),

  • Papağana Silah Çekme! (1998),

  • Göz Yaşlarım Nal Sesleri (1999),

  • Bir Çift Siyah Deri Eldiven (2000),

  • İpucu Bırakma Sanatı (2000),

  • Bahname (2000),

  • Klarnet (2001),

  • Teklifsiz Serseri (2001)

  • Kahramanlar Ölü Doğar (2001),

  • Çürük Et Deposu (2001),

  • Bir Nedeni Yok Yalnızca Öptüm (2002)

  • Eski Kral Deposu (2002)

  • Siyah Beyaz Denizatları (Toplu Şiirler I ) (2003)

  • Barudî (Kürtçe Çeviri) (2003)

  • Dicle ile Fırat (2004)

  • Bir Daha Bana Benzeme Angel! (2004)

  • Sarı Şey (2010)

  • Bu Defa Çok Fena (2011)

  • Ali (2013)

  • Elli Belirsiz (2014)

Anlatı:

  • Dedem Beni Korkuttu Hikâyeleri (1992),

  • İkizler Burcu Hikâyeleri (1993),

  • 666 (1994)

  • The Kırmızı Başlıklı İstasyon Şefi (1996)

  • Belden Aşağı Aşk Hikâyeleri (1996),

  • The Kırmızı Başlıklı İstasyon Şefi (1996),

  • Pop W art (1997),

  • Alp Ağrısı (2000),

  • Balık Burcu Hikâyeleri (2000),

  • Insectisid (2002)

  • Necronomicon – Ölüm Kitabı (2004)

  • Galileo’nun Pergeli (2009)

  • Waliz Bir (2016)

  • Her Şey Ayrı Yazılır (2016)

Roman:

  • Flu’es (1998),

  • Cehenneme Gitme Yöntemleri (1999)

  • Zatülcenp (2000).

Deneme:

  • Şiirli Değnek (1995),

  • Cehenneme Gitme Yöntemleri (1999),

  • Eflatun Sufleler (2002).

Günlük:

  • Cangüncem (1996)

  • Bu Defa Çok Fena (2011)

Önemli Ödülleri:

  • 2000-Orhon Murat Arıburnu Şiir Ödülü

  • 2006-Melih Cevdet Anday Şiir Ödülü

  • 2014-Erdal Öz Edebiyat Ödülü

  • 2017-Behçet Necatigil Şiir Ödülü


Doğum günü: Ömer Asan kimdir?



1961 Trabzon doğumlu. 1994'te Milliyet Gazetesi Köşe Yazısı Dalında Abdi İpekçi Barış ve Dostluk ödülü aldı. 1996'da Pontos Kültürü adlı kitabı Belge Yayınları (İstanbul) tarafından, 1998'de de Yunanca çevirisi Kiryakidis Kardeşler Yayınevi (Selanik) tarafından yayımlandı. Kitabı nedeniyle İstanbul DGM'de yargılandı ve beraat etti. Kitabın toplatılması nedeniyle AİHM'de açtığı davayı kazandı. 2000'de Hasan İzzettin Dinamo: Yaşamöyküsü (İstanbul: Belge Yayınları) adlı kitabı, 2005'te Niko'nun Kemençesi (İstanbul: Heyamola Yayınları) adlı öykü kitabı yayımlandı, 2006'da çıkan Temel Kimdir (İstanbul: Heyamola Yayınları) adlı kitabın editörlüğünü yaptı. 2006'da sahibi olduğu AAT Ltd. Şti. tarafından çekilen "Gündelikçi" adlı belgesel Antalya Film Festivali'nde Altın Portakal ile ödüllendirildi. Gazete İstanbul adlı gazetenin (www.gazeteistanbul.com) ve Heyamola Yayınları'nın sahibidir.

Bibliyografi
  1. 1996 : Pontos Kültürü, ISBN 975-344-220-3

  2. 2000 : Hasan İzzettin Dinamo, biografi

  3. 2005 : Niko'nun kemençesi, Öykü kitabı

  4. Radikal, Sabah, Milliyet, Gezi, Yaşasın Edebiyat, Adam Öykü, Kafkasya Yazıları, Sky Life gibi çeşitli dergi ve gazetelerde konusu Karadeniz kültürü veya folklor olan çok sayıda öykü, makale ve gezi yazısı yayınlanmış, 1996 yılında bir makalesiyle Abdi İpekçi Barış ödülünü kazanmıştır.

  5. Temel Kimdir, Editör, Kolektif, Heyamola Yayınları, 2006

  6. Fadime Kimdir, Kolektif, Heyamola Yayınları, 2007

  7. Trabzon’u Anlama, Kolektif, İletişim Yayınları, 2009

  8. Karardı Karadeniz, Kolektif, İletişim Yayınları, 2012

Doğum günü: Mehmet Ulay kimdir?



Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu. 1 Ocak 1947, Antalya doğumlu. Kabataş Lisesi mezunu olan sanatçı, 1963'te Devlet Tiyatrolarında sanat hayatına başladı. 1965'te AST içinde yer alan Mehmet Ulay, 1969 yılında İngiltere'ye giderek Oldwick Theater'da görev aldı.

İki yıl sonra Türkiye'ye döndüğünde yeniden Ankara Sanat Tiyatrosu bünyesinde, müdürlük, oyunculuk ve yönetmen yardımcılığı yaptı. Bir süre sonra tekrar yurtdışına giderek Almanya ve Amerika'da tiyatro üzerine araştırmalar yapan Ulay, dönüşünden sonra sinema, dizi ve tv reklam filmlerinde rol aldı. Yeni film ve dizi projelerinde yer almayı sürdürmektedir.

Rol Aldığı Bazı Tiyatro Oyunları:

Sakıncalı Piyade / Oyuncu - 1993

Mefisto / Josthinkel - 1990

Ayaktakımı Arasında / Baron - 1990

Yusuf ile Menofis / Oyuncu - 1989

Suçsuzlar “Sacco ile Vanzetti” / Katzman

Rol Aldığı Film ve Diziler:

Hayvan (Sinema Filmi 2022)

Mahkum (Zahit Yesari, TV Dizisi 2021)

Hükümsüz (Çetin, TV Dizisi 2021)

Saygı (TV Dizisi 2021)

Seni Çok Bekledim (TV Dizisi 2021)

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz (TV Dizisi Fedai, 2020)

Hayvan (Sinema Filmi 2020)

Hakan: Muhafiz (Kütüphaneci, TV Dizisi 2019)

Çiçero (Franz von Papen, Sinema Filmi 2019)

Baba Candır (Hasan, TV Dizisi 2015 – 2017)

Göçebe (Ilgar, Sinema Filmi 2017)

Eski Sevgili (Sinema Filmi 2017)

Mavi Gece (Sinema Filmi 2015)

Kanat (Sinema Filmi 2015)

Ağlatan Dans (TV Dizisi 2014)

Şimdi Onlar Düşünsün (TV Dizisi 2014 – 2015, Aytekin)

Kızılelma (TV Dizisi 2013)

Mavi Kelebekler (TV Dizisi 2011)

Suların Sırrı (TV Dizisi 2009)

Bu Kalp Seni Unutur mu (TV Dizisi 2009)

Arka Sıradakiler (TV Dizisi 2007 – 2012, Nihat)

El Gibi (TV Dizisi 2007)

Emret Komutanım (TV Dizisi 2005 – 2007, Albay Muzaffer)

Eylül (TV Dizisi 2005, Büyükelçi)

AB'nin Yolları Taştan (TV Dizisi 2005, Müsteşar)

Sular Durulmuyor (TV Dizisi 2004)

En İyi Arkadaşım (TV Dizisi 2003 – 2007

Oğlum İçin (TV Dizisi 2003, Mehmet)

Yarım Elma (TV Dizisi 2002, Halis Bey)

Kurşun Asker (TV Dizisi 2002)

Cinlerle Periler (TV Dizisi 2001, Necdet)

Avcı (TV Dizisi 2001-2001, Ergün)

Yeni Hayat (TV Dizisi 2001)

Kadınlar Kulübü (TV Dizisi 1999)

Sibel (TV Dizisi 1998)

İki Arkadaş (TV Dizisi 1998)

Ruhsar (TV Dizisi 1997)

Gülüm (TV Dizisi 1997)

Hemşerim (TV Dizisi 1996, Sedat)

Kurtuluş (TV Dizisi 1994, Kral Constantine)

Süper Baba (TV Dizisi 1993 – 1997)

Can Şenliği (TV Dizisi 1989)

141 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Commenti


bottom of page