top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

DEVA Ataşehir seçimleri masaya yatırdı



İSTANBUL/ATAŞEHİR-(BRTAJANS) 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimler öncesinde siyasi partilerin çalışmaları genel ve yerel düzlemde hız kazanıyor.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Ataşehir Kurucu İlçe Başkanı Barış Yılmazkaya ve yönetim kurulunu oluşturan arkadaşları, bu sabah, tek tek davet ettikleri ve bazılarına ulaşım kolaylığı sağladıkları yerel basın mensuplarıyla bir araya gelerek son iki genel seçimin verilerini masaya yatırdılar. Yılmazkaya, basın toplantısında yeni kurulan bir parti oldukları ve son seçime Millet İttifakı çatısı altında girdikleri için oy potansiyelleri hakkında somut veriler göremediklerini, ancak halkla temaslarında partilerine gösterilen ilgiden memnun olduklarını, şu andaki görüşlerine göre, yapılacak yerel seçime kendi parti amplemleri ve adaylarıyla katılmayı tercih ettiklerini özellikle dile getirdi.



haberini ayrıntıları geliyor.

DEVA Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Barış Yılmazkaya ve Yönetim Kurulu üyeleri Yeşim Satırlı, Mehmet Bozkızıl, Ali Necati Çetinkol, İlker Altın, Ayşegül Yıldız Karahan, Aydın Dağyapan, Özkan Demir, Yaşar Topaloğlu ve Latif Günaydın'ın katıldığı basın toplantısı saat 10.30'da başladı ve 13.00'te sona erdi. Basın toplantısının açılışında katılımları için basın mensuplarına teşekkür eden Yılmazkaya, amaçlarının geçen genel seçimleri değerlendirerek yerel seçim startını vermek olduğunu belirtti.

"Biz yola çıktığınız üç buçuk yıl önce hep beraber yola çıktık, sizin desteğinizle çalışmalarımızı yürüttük, aradan 3,5 Yıl Geçti yine hep beraber buradayız. Şimdi de önümüz de bir yerel seçimler var ve onun çalışmalarını sürdürüyoruz" diyerek konuşmasını sürdüren DEVA Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Barış Yılmazkaya şöyle dedi:


"Son yaşadığımız genel seçim gerçekten farklı bir seçimdir, hiç kimsenin alışık olmadığı bir seçimde alışılagelmiş bir seçim değildi, Seçim nasıl başladı, nasıl bitti biz de anlayamadık ve neticede, geldiğimiz noktada bugün ikinci perdeye yani yerel seçimlere hazırlanıyoruz. Peki biz Genel seçimlerde acaba ne yaptık? Yani biz mesela üç buçuk yıl önce Deva Ataşehir ailesi olarak kurulduk, hepiniz bunların yakın şahitisiniz, kurulduk çalışmalara başladık, üç buçuk yıl arkadaşlar Ataşehir'in her köşesinde çalışır, her pazarında, her esnafında, her etkinliklerinde bulunduk, ziyaretler yaptık: Pandemi zamanı dağıttığımız kolonyaların, dağıttığımız pazar çantalarının, dağıttığımız öteki malzemelerin haddi hesabı yok, Ataşehirliler biliyor, bunları niye anlatıyorum: Biz aslında kurulduğumuz günden beri bir tabela Partisi değildik, iddialı Ataşehir'de AK Parti'ye alternatif özellikle ortaya çıktık. AK Parti'nin güçlü olduğu Ferhatpaşa, İnönü, Yeni Çamlıca, Kayışdağı, Mimar Sinan gibi yerlerde ciddi bir ilgi alaka vardı bize. Bizim genel başkanımız Ali Babacan'ı gerçekten Ak partililer alternatif olarak görüyorlardı. Biz de bunların geri dönüşlerini alıyorduk. Seçimlerinde AK Parti'ye oy vermeyeceğim diyen yani AK Parti'ye kırgın hatıra sayılır bir kitle vardı, biz bu kitleye alternatif olarak Aslında çözüm üreten bir partiydik. Tabii bizim durduğumuz yer Merkez bir parti, yani sağdan soldan ve birçok yerden oy bekleyen buna paralel de kurulmuş bir partiyiz; ama Ataşehir özelinde söylüyorum bunları Ataşehir'de o bölgelerde ciddi bir ilgi alaka görüyorduk ama sonra milletvekilliği yaklaşırken kendi adaylarımızı belirledik."


Yılmazkaya, genel seçimlerde daha sonra yaşanan gelişmeleri de özetleyerek, önceki ve son genel seçimlerde Ataşehir'de partilerin aldığı oylar üzerinden değerlendirme yaptı. Ataşehir'deki parçalı yapının sosyoekonomik ve siyasal boyutlarını irdeleyen Yılmazkaya, son seçime Millet İttifakı çatısı altında girdikleri için oy potansiyelleri hakkında somut veriler göremediklerini, ancak halkla temaslarında partilerine gösterilen ilgiden memnun olduklarını, şu andaki görüşlerine göre, yapılacak yerel seçime kendi parti amplemleri ve adaylarıyla katılmayı tercih ettiklerini özellikle dile getirdi.


Özet haber ve görseller: BRT Yayın Grubu Genel Yönetmeni Alâettin Bahçekapılı


117 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page