top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Cumhur İttifakı'nın İstanbul adayı Kurum Ataşehir'de iki etkinliğe katıldı


İSTANBUL/ATAŞEHİR-(BRTAJANS) - 31 Mart Yerel Seçimleri'nde Cumhur İttifakının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Murat Kurum bugün Ataşehir'de 2 etkinlikte konuştu. İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası ve Ekonomi Kulubünün kolaylaştırıcılığında toplanan iş insanlarına seslenen Murat Kurum, Ataşehir'e ve İstanbul'a ilişkin değerlendirmelerde bulundu.



Murat Kurum'un öğleden sonra gerçekleştirdiği ilk etkinlik İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası'ndaydı. Oda üyelerinin sevgi gösterileri ile karşılanan Murat Kurum'a Cumhur İttifakı'nın Ataşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Naim Yağcı ve AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Burak Çifci de eşlik etti.



Oda'da yapılan toplantıda ilk konuşmayı Başkan Gülhan Sınar yaptı. Sınar Oda'nın 22.000 üyesinin ve 40.000 servis aracının kayıtlı olduğunu, merkezinin Ataşehir'de bulunduğunu, Avrupa yakasında da Güngören, Eyüp ve Esenyurt'ta 3 şubesi bulunduğunu dile getirdikten sonra sorunlarını şöyle aktardı: "İstanbul'da en büyük sorunlarımızdan biri korsan servis taşımacılığıdır. Büyükşehir Belediyesi sistemi üstünden korsan servis çalıştıran firmalara etkili yaptırımlar yapılmasını arzu ediyoruz. Mevcut Büyükşehir Belediyesi bununla ilgili taleplerimiz olmasına rağmen karar aldırmamız mümkün olmadı. Taksi dolmuş ve minibüslerde olduğu gibi tek tip sözleşmedeki kazanımlarımızı kaybetmeden yıllık çalışma ruhsatı verilmesini arzu ediyoruz."

Sınar, ayrıca "İstanbul trafiğini rahatlatmak için pik saatlerinde trafik yoğunluğunu azaltmak gerekmektedir, kademeli saat uygulamasına geçilerek, lise, ortaokul ve ilkokulların okula başlama saatlerini ve çıkış saatlerini farklılaştırarak devlet dairelerini ve özel sektöründe başlama saatleri uygun olarak değiştirilmesi ve serpiştirilmesi sağlanırsa trafiğin olağanüstü şekilde rahatlayacağını düşünüyoruz" dedi



Oda'da yapılan toplantıda AK Parti'nin Ataşehir Belediye Başkan adayı Naim Yağcı da kısa bir konuşma yaptı: " Bir Ataşehirli olarak burada yaşamaktan mutluyum, ancak Ataşehir'in belediye oluşundan beri yeterli hizmet alamadığını, yatırım yapılmadığını, savurganca Bir belediyenin mevcut olduğunu görmekten üzgünüm" diyen Yağcı Belediye Başkanı seçildiğinde yapacağı projelerle ilgili yakında açıklamalarda bulunacağını da bildirdi.

Cumhur ittifakı tarafından Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Murat Kurum da Oda'da yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Uzun yıllar Ataşehir'de çalıştım, iyi işler yapmak için mücadele ettim milletimiz için. Sonrasında da ülkemizin 81 iline hizmet etme arzusuyla çalıştım çabaladım, hamdolsun millete verdiğimiz sözleri hep tuttuk, gerçekleştirdik ve şimdi de Sadece İstanbul diyerek yollara düştük. Bu güzel buluşma için kıymetli başkanıma, servisçi kardeşlerimize, emekçi kardeşlerimize çok çok teşekkür ediyorum; bizi öyle samimi karşıladığınız için. Kıymetli başkanımızın da işaret ettiği gibi İstanbul'umuzda 22.000 servisçi esnafımız var ve baktığınızda aileleriyle beraber 100.000 kardeşimizden bahsediyoruz ve İstanbul'a hizmet yolunda yürümek yerine, İstanbul'a hizmeti unutan bir Cumhuriyet Halk Partili Büyükşehir yönetimiyle karşı karşıyayız. Bizim belediyecilik anlayışımızda Yol demek değerli arkadaşlar medeniyet demektir, hizmet demektir, kaliteli hayat demek yani yola çıktığınızda hep işte ailenizle beraber bir yolculuk ettiğinizde, trafikte acaba bir sıkıntı mı olacak diye bir yeis içerisinde yol alıyoruz. Cumhuriyet Halk Partili İBB yönetiminde ulaşım projeleri neredeyse tamamı durma noktasına geldi, bunu aslında en iyi servisçi kardeşlerimiz bilir. İstanbul'da servis araçlarını kullanmak artık her zamankinden galiba daha zor oldu; ama İstanbul bu yolla değerli arkadaşlar ilerleyemez ve İstanbul hep birlikte inşallah 31 Mart akşamı bu yanlış yoldan döndürmek zorundayız bunun çaresi de İstanbulumuzu gösteriş belediyeciliğinden kurtarıp gerçek belediyeciliğe, hizmet belediyeciliğine bir an önce kavuşturmak olacaktır."

Murat Kurum, Ekonomi Kulübü'nün etkinliğinde iş insanları ve partililerle birlikte



Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'un ikinci durağı, Ekonomi Kulübü'nün kolaylaştırıcılığında Ataşehir'de bir otelde düzenlenen etkinlik oldu. Bölgedeki iş insanlarının, partililerin ve mahalle muhtarlarının yoğun katılım gösterdiği etkinlikte ilk konuşmayı Ekonomi Kulübü Başkanı Hasan Anlı yaptı. Anlı, kulübün 2014 yılında kurulduğunu belirterek şöyle dedi:



"Hükümetimizin Ana politikalarına bağlı Detay stratejileri geliştirip gerekli kurumların işlevselliğini ve çalışmasına destek olmaya çalıştık. Yaşadığımız ekonomik dalgalanmalarla beraber ülkemiz için elzem olan ihracatı arttırmak için kulüp üyelerimiz ve küçük büyük bütün iş mensuplarıyla ihracat kolaylığı sağlayacak iletişim altyapıları, pazarlama stratejileri olan projeler geliştirdik. Bunlarla ilgili bakanlıklarımızda ve kurumlarımızda dayanıklı, yüksek katma değerli çalışmalarımıza hız kesmeden kuruluş felsefemize uygun olarak devam etmekteyiz. İnşallah bu güzel değerli katılımcılarımız ile ülke ekonomimize katkı sağlayacak önemli projeleri beraber yapacağız."

  Anlı'dan sonra Cumhur İttifakı'nın Ataşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Naim Yağcı, kendini Ataşehir'in 17 mahallesinin hemen her sokağını tanıyan, sıkıntılarını bilen bir Ataşehirli olarak tanımladı ve konuşmasını şöyle sürdürdü:



"Ataşehir 2008 yılında ilçe olmuş. Ancak 15 yıldır yönetimde olan belediye başkan yönetimi ve ekibinin ilgisizliği, umursamazlığı ve kayıtsızlıklarından dolayı bir türlü ilçe olmanın avantajlarını yaşayamamış bir yer. Ataşehir ilçe olmuş ancak maalesef şehir olamamış bugüne kadar. Başkan seçildiğimde, hızlı bir şekilde atacağımız adımlarla hayata geçireceğimiz projelerle kısa sürede Ataşehirimizi adına yaraşır bir şehir, marka şehir haline getireceğiz inşallah. Yapacağımız projelerle Ataşehirimizi huzurun, mutluluğun, eğitimin, kültürün, medeniyetin şehri haline getireceğiz inşallah. Yakın zamanda bunların detaylarını açıklayacağımız projelerimizi Ataşehirli komşularımızla kısa sürede paylaşmış olacağız."

Etkinliğin onur konuğu Murat Kurum konuşmasına Küçükçekmece'de partisinin adayı

Aziz Yeniay'ın seçim çalışması yaptığı sırada silahlı saldırı gerçekleştiğini açıklayarak ve geçmiş olsun dileklerini ileterek başladı. Ardından, iş hayatının büyük bölümünü Ataşehir'de geçirdiğini, buraya eserler verme şerefine eriştiğini dile getiren Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü:



"Biz hepinizi çok seviyoruz. Allah hepinizden razı olsun çıktığımız bu yolda bizi sizlere 7'den 70'e tüm İstanbullulara mahcup etmesin diyorum, böyle birlikte, her yerde heyecan dolu bir koşuşturma içerisinde İstanbul'umuzu ortak akılla çok daha ileri seviyelere taşıyacağımıza yürekten inanıyorum. Hepimiz bu güzel şehri zenginleştirmek, güzelleştirmek, çocuklarımızın geleceğini korumak istiyoruz, ortak hedefimiz hepimizin gayretlerinizi çok yakından takip ediyorum. Kıymetli kardeşlerim Türkiye'nin yeniden yükselişini konuştuk. İstanbul'un şu son beş yılına dair bir ufuk turu yaptık. Bize göre mevcut CHP'li İBB yönetiminden önce, şehircilikteki, ulaştırmadaki ve belediyecilikteki başarılarıyla dünya liginde zirveyi hedefleyen bu aziz şehir kasten ve bilerek durdurulmuştur. İhmalkârlıkla, iş bilmezlikle, gündem saptırmalarıyla ve algı belediyeciliğiyle durdurulmuştur. Beş yıldır liyakatsiz ellerde kesintiye uğramış geleceğimiz ihmal edilmiştir, iş insanlarımızı sesi duyulmamış, esnafımız göz ardı edilmiştir; annelerimiz, gençlerimiz, yavrularımız çözümsüzlük ortamına terk edilmiştir. İstanbullular kimin gösteriş belediyeciliği, kimin gerçek belediyecilik yaptığını gayet iyi biliyorlar. Hiç endişeniz olmasın göreve gelir gelmez bu ihmalkârlığı, bu çözümsüzlük ortamını evelallah gidereceğiz ve iletişimsizliği ortadan kaldıracağız. İstanbul'u hep birlikte buradaki sivil toplum örgütlerimizle, muhtarlarımızla, derneklerimizle birlikte yeniden ayağa kaldıracağız."

Kurum, Bakanlık döneminde yaptıklarını aktardıktan, İstanbullular olarak depreme dair endişe içerisinde olunduğunu, trafik konusunun çözülmesi gerektiğini dile getirdi ve şöyle dedi:

"Az önce servisçilerimizle beraberdim trafik konusunda da artık bir kriz hali yaşıyoruz. Hiç kimsenin endişesi ,kaygısı olmasın bütüncül bir planla geliyoruz, göreve gelir gelmez kentsel dönüşüm projelerimizi ivedilikle devreye alacak var gücümüzde bundan önce nasıl çalıştıysak, nasıl afetlere gidip milletimize söz verdik o sözlerini tuttuysak, nasıl en son Asrın felaketinde 11 ilde 3 ayda 180.000 konutun inşasını başlattıysak İnşallah 31 Mart akşam da İstanbul'un dönüşümü noktasında gece gündüz sizlerle birlikte çalışacağız. Eş zamanlı olarak trafik çilesini çözecek tüm projelerimizi süratle başlatacağız. Ataşehir'imize hem dönüşüm, hem ulaşım alanında ihtiyaçlarına ilişkin çok güzel çalışmalar yaptık. Bugün Ataşehir'imizin etrafı otoyollar ve e-5'le çevrelenmiş durumda. Peki Ataşehir bu avantajdan yeterince faydalanabiliyor mu? Hayır. Neden? Çünkü ne büyük şehir ne de ilçe belediyesi meseleye bütüncül bir yaklaşımla, çözümle bakmamış ne yeni yollar yapmışlar ne de ilçenin merkezine doğru o vatandaşımızın ihtiyaç duyduğu alternatif yollara ilişkin bir irade ortaya koymuşlar."

Kurum daha sonra Ataşehir'in imar, mülkiyet, rezevr alan, donatı alanı, kentsel dönüşüm gibi sorunlarını şimdiye kadar yaptıkları gibi, kısa sürede çözeceklerini ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı:

" Biz tüm bu sorunları çözmeye azmettik ve İnşallah Ataşehirimizi istanbul'undaki 39 ilçemizi 964 mahallemizin desteğiyle birlikte 31 Mart akşamı büyük bir zafer kazanacağız ve bu sorunları milletimizle birlikte tek tek çözeceğiz .Kıymetli kardeşim hep yanında olmayı bir seçenek olarak değil bir mecburiyet olarak görüyoruz, yarı zamanlı belediyecilik yapanlar gibi arada bir belediyeye uğrayanlar gibi bedeni İstanbul'da ancak ruhu başka yerlerde gezenlerden olmayacağız. Bu şehre kasten 5 yıl kaybettirenlerden olmayacak, biz İstanbullara her rengiyle, tüm farklılıklarıyla, tüm dinamikleriyle birlikte güçlenen bir 5 yıl vaat ediyor ve biz İstanbullara huzurlu, mutlu, özgüveni yüksek yenilikçi ve girişimci ekonomide oyun kurucu bir İstanbul sözü veriyoruz."


Haber ve görseller: BRT Yayın Grubu Genel Yönetmeni Alâettin Bahçekapılı


 




136 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page