top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

CHP Trabzon önceki İl Başkanı Uzun 'kral çıplak' dedi!




TRABZON - Önceki dönem Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanı, 2023 seçimlerinde milletvekili aday adayı Güzide Önsel Uzun, bugünkü sosyal medya hesabında "parti içindeki gelişmelere ve yaşananlara ilişkin" görüşlerini ve süreçle ilgili çözümlemelerini paylaştı. Büyük ilgi ve destek gören paylaşıma deneyimli siyasetçi Uzun, son seçimlerde yaşanan süreci değerlendirerek başladı ve yerel yöneticilere uyarılarda bulundu:

"Örgüt denilen devasa aygıtın elini, kolunu, beynini kimse bağlayamamalı, ömrünü bu partiye verenleri il başkanlığı, ilçe başkanlığı yapmış kişileri Genel Merkez'in gönderdiği 'milletvekili olmasını istediğiniz kişileri listeleyip gönderiniz' yazısına istinaden listesine yazmayanlara bir sormalı, sırf CHP belki iktidar olur da bir yerde makam ve mevki kaparım diye aday adayı olmak için başvuran bir meslek örgütünün şube başkanını sırf kadın olduğu için 10 gün içerisinde partiye üye yapıp listesine yazan ilçe başkanı, şu anda delege ağaları ile ilçe başkanlığı koltuğunu bırakmak istemiyor, dedesinin soyadının arkasına gizlenen şahıs. Biz ömrünü CHP'ye vermiş darbeler altında ezilmiş babaların, anaların evlatlarıyız, ödedik ve ödemeye de de devam ederiz bedelleri..."

CHP Trabzon önceki İl Başkanı Uzun, partisinin girdiği Genel Kurul sürecinde yerel parti yöneticilerinin "Mahallelerin delege seçim tarihlerini zamanında üyelere duyurmadığını, "kadınlar ve gençlerden korkulduğunu, korkudan akıl tutulmasına uğranıldığını, önce kendi kapılarının önünü temizlemeyi düşünemediklerini, kadın olsun taştan olsun mantığı ile hareket edenlerin utanması gerektiğini" ifade ettikten sonra tepkisini ulusal basında partiye ve liderine yol göstermeye kalkışanlara yönelterek şöyle yazdı:

"Ayrıca Genel başkana televizyon ekranlarından Uğur Dündar gibi şimdilerde sütten çıkmış ak kaşık gibi konuşan zevat hakaret edemez sadece eleştirebilir, Tayyip Erdoğan(a ağzını açamayan Fatih Altaylı gibilere söylenecek söz 'hadi ordan'dır. Eleştiriyi yapacak kişi önce terbiyeli olmalıdır."

Uz bugünkü sosyal medya hesabında daha sonra şunları yazdı:

"Haksızlığa tabandan Genel merkeze kadar uğrayan biz ve bizim gibiler Türkiye Genelinde çok fazlayız, itidalli davranıp partimize sahip çıkıyoruz. Önseçim ve kontenjan konusunda Trabzon örgütünün verdiği mücadele henüz unutulmadı. Şimdi Trabzon örgütünün durumuna önce bakılsın. Emeği var olanı, ömrünü verenleri korumuş mudur yoksa dün geleni mi öne çıkarmıştır, zaten örgütlerin fikrini kendisi de kaale almamıştır ,Genel merkeze karşı haklı, dik duruş gösteren olursa kaale alınırsın, geçmişte Trabzon örgütü bunu başarmış bir örgüttür. Ülke yanıyor, insanlar yoksulluk ve baskının altında inliyor delege ağaları iş başında. Sandık görevinde alandaki eylemlerde hiçbiri yok ama delege olmaya hepsi var. Genel merkez temmuz ayına neden koydu bu takvimi, derinlemesine düşünmek lazım, insanlar nerede ya köyünde ya yaylasında ya da uzakta tatilde, üstelik de duyuru almamış halde, nerede demokrasiyi içselleştirmek, PM'deki arkadaşlar bunun ülke genelinde böyle olacağını bal gibi bilirler, ”takvim yetişmez”düşüncesinin arkasına saklanmasın kimse, yapının tamamı kokuşmuş halde, nerede bu gidişe dur diyecek sorumlular. Yeni MYK ne yapmış; eskilerinin emrinde göstermelik değişim rüyasındalar, Genel Başkan bilmiyor mu bunun böyle olduğunu biliyor, kimse üç maymunu oynamasın!""



Uzun, sosyal medya hesabında paylaştığı ve kısa sürede çok sayıda yorumla destek aldığı yazısının sonunda şu düşünceleri paylaştı:

"İlin önceki ve yeni milletvekilleri delege seçimleri yapılmadan önce örgüt ile haşırneşir olup olması gerekeni önermiş midirler? Ayrıca Mustafa Kemal Atatürk heykeline saldırı oluyor Akçaabat'ta Türkiye'nin haberi yok. Trabzon her seferinde bilinçli seçiliyor bu eylemler için; protestoya katılım 10 kişi. Sadece il yönetimi 20 kişi. Neredeler????? vs,vs,vs.

Bunlar niye buralarda konuşuluyor çünkü danışma toplantıları yapılmıyor, iki ay danışma toplantısı gecikti diye ortalığı bir zamanlar ayağa kaldıranlar niye sesiniz çıkmadı, Seçim sonuçlarını Trabzon özelinde kendi kendimize tartıştık mı yok, Nuri Aydın arkadaşımız diyor ki devamlı 'kol kırılır yen içinde kalır yetkili kurullarda konuşalım.' Hangi kurulda konuşalım, üyeye açık danışma kurulları yapılır, herkes çıkar konuşur nerede ise 5 sene olacak Trabzon’da kimse duydu mu gördü mü herhangi bir yetkili kurul? Kan kustuk 'kızılcık şerbeti içtik' dedik senelerce ama kan kusmamıza sebep olan nedir diye sorgulama zamanı çoktan geldi geçiyor. Şimdi mi Güzide diyen, gözlerime bakan güzel gözlerinizi, insan yüzlerinizi görüyorum, hepinize selam olsun, sevgi ve saygı ile CHP'nin gerçek emekçileri!!!!"


Önceki dönem Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanı, 2023 seçimlerinde milletvekili aday adayı Güzide Önsel Uzun'un sosyal medya hesabından bugün yaptığı bu değerlendirmeler "kral çıplak" demek olarak yorumlandı. Çok sayıdaki yorumcular arasında

Pınar Ertuğrul, Ertan Yilmaz, Semahat Sarıaloğlu, Nazir Öztürk, İzzet Kaya, Nurettin Bıcakçı, Adnan Solak, İsmail Hakkı Cömcü, Fanri Taptanoğlu, Turgay Şahin, Serpil Çuvalcı, Cemil Bozbaş, Gönül Beşer, Osman Şahinler gibi yurttaşların yazdıkları dikkat çekti.


Haber: BRT Yayın Grubu Genel Yönetmeni Alâettin Bahçekapılı



279 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Komentarze


bottom of page