top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

CHP Samsun: Fırıncıyı gramaj düşürmeye mahkûm edenler ekmeğimizi çalıyor!





SAMSUN - Samsun'da fırıncıların ekmek gramajında %20 azaltma yoluna gitmeleri tepki çekti.

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, fırıncıların ekmek gramajında yüzde 20 azaltmaya gitmesine tepki gösterdi. Özdağ, “gramajda azaltmaya gitmenin, fırıncıların zam yapmaya utandığını, ama kendi maliyetlerini de döndüremediklerini gösterdiğini” dile getirerek şöyle dedi:

    “AKP, ülkemizi içine düşürdükleri derin yoksulluk ve ekonomik krizin faturasını halkımıza kesiyor. AKP'nin 1 Temmuz'da yürürlüğe giren yüzde 38'lik elektrik zammından sonra akaryakıt zamları ve un maliyetindeki artışlar hız kesmedi. Samsun'da ekmeğin fiyatı altı ayda ikinci kez zamlanarak yüzde 37'yi geçti. Ekmeğimizden çalarak fırıncı esnafını vatandaşa düşman eden; bu ülkenin ekonomisini, tarımını mahveden, enerjiyi özel sektöre devredip vatandaşı şirketlerin insafına terk eden AKP'nin üretimden kopuk rant düzenidir.”

  



   CHP İl Başkanı Özdağ,  fırıncıya kızılamayacağını, “ bizi tarımda savaş halindeki iki ülkenin buğdayına, ayçiçeğine, kısacası ithalata mahkûm edenlere kızmak gerektiğini” ifade ederek tepkisini şu sözlerle sürdürdü:

    “Fırıncıya kızmayın, eş-dost, arkadaşlarını zengin etmek için kamuya ait olması gereken bir hizmeti enerji şirketlerine verenlere kızın. Fırıncının unu zamlanıyor, kirası zamlanıyor, suyu zamlanıyor, personel giderleri zamlanıyor, fırıncıya kızmayın, fırıncıya ekmeğini iki hafta üst üste aynı maliyetlerle ürettirmeyenlere kızın. Bugün ekmeğinizden alınan gramaj, daha hesabınıza yatmadan maaşınızdan kesilen vergiler, bu hükümeti ve yanındaki beslemelerini doyurmaya yetmiyor.”

     Samsun’da ekmeğin gramajının düşürülmesine tepki gösteren İl Başkanı Mehmet Özdağ, demecinin sonunda “Ekmeğimizi Çalanlara Sesleniyoruz!” dedi ve şu ifadeleri kullandı:

     “Tüm bu zamlar, alım gücü düşen, et almaya, sebze almaya gücü yetmeyip ekmek tüketimini arttıran dar gelirli halkımızın ve emeklilerin alım gücünü iyiye düşürmüş olacak. Ekmeğinizden eksilen 0/020 gramajın suçlusu, Asgari Ücret ve emekli maaşları ile geçinmeye çalışan halkımızı açlığa ve derin yoksulluğa mahkûm eden AKP'nin uygulamış olduğu ekonomik politikalardır. Uzaya astronot gönderirken, vatandaşına askıda ekmek kampanyalarını reva görenler, bu halk onlardan çaldıklarınızın hesabını ilk seçimde sizden soracaktır.”

Haber: BRT Yayın Grubu Genel Yönetmeni Alâettin Bahçekapılı

12 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page