top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

CHP Samsun: Bafra sel baskını işbilmezlik, vurdumduymazlık sonucudur



SAMSUN - 26 Temmuz akşamı Bafra'da meydana gelen yoğun yağışın ardından, Sulama Birliği kanallarının taşması sonucunda Yeşilyazı, Fener, Karıncak, Koruluk ve Koşu köyü gibi kıyıya yakın olan ve sulama kanallarının sonunda bulunan köylerdeki sebze tarlalarının sular altında kaldığı bildirildi.

Bafra'daki bu sel baskınının üreticilerin büyük mağduriyetine yol açtığı, özellikle salçalık kapya biber, kavun ve karpuz ekili alanlarda ciddi maddi zarara neden olduğu öğrenildi.

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, kamuoyuna ve basına yönelik açıklamasında "AFAD tarafından günler öncesinde yapılan aşırı yağış uyarılarına rağmen, Sulama Birliği'nin gerekli önlemleri almadığını" iddia ederek "bu kabul edilemez bir sorumsuzluk örneğidir." dedi.



Özdağ, "kanallara gerekli bakımların ve temizliklerin yapılmaması nedeni ile kanaların moloz, sazlık vs ve su ile dolu olmasına, yağmur suyunun da eklenmesiyle taşkınlar kaçınılmaz hale gelmiştir. Üreticilerimizin mahsullerine zarar veren yağmur suyu değil, bakımsız ve dolu olan kanallardan taşan sudur." iddiasında bulunarak açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bu süreçte, köylülerimiz hem aldıkları yetersiz hizmetler için ödeme yapmak zorunda kalmış hem de ekonomik olarak zor bir dönemde olmalarına rağmen mahsullerinin zarar görmesiyle daha da mağdur edilmiştir. Olası çok daha şiddetli bir yağışta doğal afet sayılabilecek derecede taşkınların olması kaçınılmazdır.

Bu mahallelerde ki üreticilerimiz, AFAD'ın sel ve aşırı yağış uyarılarına rağmen yetkililerin ilgisizliğine ve gerekli tedbirlerin alınmamasına tepkilerini dile getirmiştir. Üç gündür gelen uyarı mesajlarına rağmen, Bafra Sulama Birliği ve diğer yetkililerin herhangi bir önlem almamış olması büyük bir sorumsuzluk ve iş bilmezlik örneğidir. Bu ilgisizlik kabul edilemez. Üreticilerimizin zararlarının bir an önce karşılanması gerekmektedir."

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, açıklamasının sonunda "CHP olarak, yaşanan bu mağduriyetin takipçisi olacağız ve benzer felaketlerin tekrar yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınması konusunda ısrarcı olacağız. Yetkililerin daha duyarlı ve sorumluluk sahibi olması gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz. Üreticilerimizin yanında olduğumuzu ve haklarının korunması için elimizden geleni yapacağımızı belirtmek isterim." vurgulamasını yaptı.


87 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários


bottom of page