top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

CHP'li Onursal Adıgüzel: Demokratik, katılımcı bir Ataşehir



İSTANBUL/ATAŞEHİR- (BRTAJANS) - 31 Mart'ta yapılacak Yerel Seçimler'de CHP'nin Ataşehir Belediye Başkan adayı Onursal Adıgüzel, çalışmalarını geceli gündüzlü sürdürüyor. Adıgüzel dün gece, Atatürk Mahallelelilerle bir araya geldiği salon toplantısında gençlerden, öğrencilerden, mahallelilerden danışma kurulları oluşturacağını, "Demokratik, katılımcı, özgür ve huzurlu bir Ataşehir" düşlediğini ifade ederek "Makamda değil, sokakta, sizin aranızda olacağım" dedi.



CHP Ataşehir Belediye Başkan adayı Onursal Adıgüzel, dün gündüz saatlerinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ataşehir'deki programlara katıldıktan sonra, akşam saatlerinde de Atatürk Mahallesi'nde Mozaik Çarşı'daki tiyatro salonunda bir grup mahalleli ile bir araya geldi. Adıgüzel burada yaptığı uzun, kapsamlı konuşmada gençlerden, öğrencilerden, mahallelilerden danışma kurulları oluşturacağını, "Demokratik, katılımcı, özgür ve huzurlu bir Ataşehir" düşlediğini ifade ederek "Makamda değil, sokakta, sizin aranızda olacağım" dedi.



Adıgüzel, İstanbul'u tehdit eden depreme karşı etkili önlemler almak için şimdiden biliminsanlarıyla çalışmaya başladığını, yapılan değerlendirmelerde Ataşehir'in dörtte birine odaklanmak gerektiğini, kentsel dönüşüm için İBB'nin dev iştiraklerinden biri olan KİPTAŞ ile çalışmalar yapılabileceğini dile getirerek şöyle dedi:

"Ataşehir'deki riskli binaların dönüşümü için yine istiyoruz ki Ataşehir Belediyesi'nde bir kentsel dönüşüm şirketi olsun. Bu şirket kentsel dönüşüm yapamayan vatandaşlara orada katkı sunsun ve birlikte kentsel dönüşüm yapabilirsin. En azından ruhsal süreçlerini hızlandıralım. işte Yeni Sahra Barbaros'ta sizin de aslında etkileşimde olduğunuz mahalleler. Sürekli oradan geçiyoruz hepimiz ve görüyoruz ki gayri meşru işlerin olduğu, vatandaşın zorluk yaşadığı, şehre çok yakın olsa da terk edilmiş bir Mahalleye doğru dönüşüyor. Buralardaki kentsel dönüşümü hızlandıracak teşvikleri de yapıyor olacağız. Orada Müteahhitler var Onların vatandaşları mağdur etmesini istemiyoruz. Onun için bir danışma ofisini ve teknik danışmanlık hizmetini hem hukuki hem teknik danışmanlık hizmeti ve arkadaşlarımıza veriyor olacağız ve hızlandırmak istiyoruz oradaki süreci."

Adıgüzel, deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında bilinmesi, yapılması gerekenler konusunda hazırlıklar yaptıklarını, ilgili Bakandan önce gittiği ve ayakkabılarını bile çıkaramadan 12 gün ilgilendiği Adıyaman'da gördüklerini de kazanıma dönüştürmek istediğini belirttiği konuşmasını şöyle sürdürdü:



"Evet deprem toplanma merkezleri çok önemli buradaki kapasiteyi arttırmak zorundayım Bu herkesin söyleyeceği meselelerden biri ama o deprem toplanma merkezlerinde de çeşitli ihtiyaçlar var; yerinde tespit etmiş olan biri olarak söyleyeceğim bir arama kurtarma yapacağınız ekipmanlara ihtiyaç var. Bunları önceden hazırlayacağız. Bütüncül bir planlama yaparak deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında yapılacaklar için hazırlanacağız. Tabii ki Ataşehir'i çocuklar için daha yeşil, gençler için daha dinençli, yaşlı büyüklerimiz için de daha yaşanabilir erişilebilir bir şehir halinde nasıl getiririz bunun için bir çabamız var. Biraz daha farklı bir belediye başkanı olmak istiyorum, ben 37 38 yaşında da bir kardeşinizim sahada olan sizler için doğrudan sizlerle etkinlikler yapan bazen çayınızı içmeye gelen Bazen sizin çayını içmeye geldiğiniz kahvesini içmeye geldiğiniz birlikte sanatsal faaliyet yapacaksak birlikte planladığız, bir spor faaliyeti yapacaksak birlikte planladığımız bir sosyal tesis yapacaksak yine Mahalleli ile birlikte ...İşte bunun içinde muhtarlarımız olacak. Ben mesela Ataşehir'deki lise öğrencilerinden bir danışma kurulu oluşturmak istiyorum, her Liseden bir kadın bir erkek öğrencimizi alalım ve onlarla bir danışma kurulu oluşturalım onları da yönetime katalım istiyorum; aynı uygulamayı her mahallede oradaki bütün paydaşları da sürece katarak yönetmek gerektiğini düşünüyoruz. Bu katılımcılığı arttırıyor olacak."



CHP Ataşehir Belediye Başkan adayı Onursal Adıgüzel, dün gece Atatürk Mahallelilerle bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada daha sonra, gençler, çocuklu anneler, hastalar, kalacak yurt bulamayan öğrenciler, dezavantajlı gruplar, sokak hayvanları için yapmayı planladığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Adıgüzel, "Yine sosyal tesis konusu Her gittiğimiz yerde karşımıza diyorlar ki sosyal tesisler olmalı işte kadın sığınma evimiz olmalı Nasıl olmaz işte pandemi de kapatılmış hızlıca onun açılmasını sağlayacak yurdumuz pandemi de kapatılmış şimdi ataşehirler dedik ya bir kasmaya değer oluşturuyor eminim sizin vergilerinizde öğrenciler yurtta kalsa çok mutlu olursunuz Onun için yeniden bir alan, bir bina Bulabilirsek hızlıca Ataşehir belediyesinin bir Yurdu da olsun istiyorum. Ha bunları yaparken de bir kent Aidiyeti oluşsun, Ataşehir aynı zamanda dijital bir kent olsun istiyorum bizim bir Ataşehir uygulamamız olacak böyle hepinizin kullandığı bunu sosyal tesislerde kullanıyor olabileceksiniz bir Ataşehirli olarak." dedi.

Her an ulaşılabilir bir başkan olmayı istediğini, sık sık halk toplantıları gerçekleştireceğini, sosyal medya ortamından erişim fırsatı yaratacağını belirterek sözlerini şöyle tamamladı:

"Sabrınız için çok teşekkür ederim; siyasetçiler biraz çok konuşuyor, kusurumuza bakmayın. Siz bana 50 gün daha sabredeceksiniz, ben size 1.800 gün çalışacağım ama hiç durma şüpheniz olmasın 1800 gün her gün çalışacağım."

Adıgüzel daha sonra mahallelilerin şikâyetlerini ve başkan olursa yapacaklarına ilişkin sorularını dinledi ve yanıtladı.



Haber ve görseller: BRT Yayın Grubu Genel Yönetmeni Alâettin Bahçekapılı

282 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

コメント


bottom of page