top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

CHP Genel Merkezi Kadın Kolları seçimi için hamle yaptı



CHP Genel Merkezi'nin 4 Ağustos'ta yapılacak olan CHP Kadın Kolları'nın 15'inci Olağan Kurultayı'na yeni bir aday ile gireceği belirtiliyor.

ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları'nın 15'inci Olağan Kurultayı, 4 Ağustos'ta yapılacak. Yeni dönem yönetimi için yapılacak seçimlerde Aylin Nazlıaka, Birsen Temir Saraç ve Merve Kır'dan sonra Osmaniye Milletvekili Asu Kaya da adaylığını açıkladı.

Elips Haber'den Kadir Gürhan'ın haberine göre, CHP Genel Merkezi'nin seçimden zaferle çıkmasına kesin gözüyle bakılan Merve Kır'ın önüne geçmek amacıyla Kaya'yı aday olarak çıkardı. Kadın Kurultayı seçimine 5 gün kala adaylığını duyuran Kaya'nın CHP Genel Merkezinden Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu tarafından desteklendiği konuşuluyor. Ağbaba ve Karasu'nun seçime sayılı günler kala aday çıkarması, Genel Merkezin seçime müdahalesi olarak yorumladı.

Genel Merkezin il başkanlıklarına baskı kurarak mesaj attığı ve Asu Kaya için oy istediği iddia edildi. Yeni bir aday olan Asu Kaya ile seçimlere müdahale etmek isteyen Genel Merkezin, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'nun etkisini kırmak istediği öne sürüldü.

59 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Kommentare


bottom of page