top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Genel seçime 6 ay kala gelin erken seçim yapalım dersiniz biz o erken seçime yokuz



CHP Genel Başkanı Özgür Özel AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da aday olabileceği bir erken seçim için yakın bir zamanda erken seçime gidilmesi konusunda iktidara çağrıda bulundu.


ANKARA - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Tüzük Kurultayı'nda yaptığı konuşmada erken seçim tartışmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Özel AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da aday olabileceği bir erken seçim için yakın bir zamanda erken seçime gidilmesi gerektiğini söyleyerek ''Genel seçime 6 ay kala gelin erken seçim yapalım dersiniz biz o erken seçime yokuz'' dedi. 

ERKEN SEÇİM ANKETİNİ AÇIKLADI

Özgür Özel konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

''Toplumdaki erken seçim beklentisi, seçimden hemen sonra yüzde 25 civarındayken, bugün anketlere göre bu oran yüzde 50'yi aşmış durumda.

Koşullar, erken seçimi kaçınılmaz hale getirecek. Ülkenin mevcut yönetimle dört yıl daha devam etme gücü kalmamıştır. 2025 Kasım'da bizim karşımıza çıkmaya varsanız CHP burada.

Parti 31 Mart'ta birinci oldu. Herkes iktidar bizim hakkımız olduğunu düşünüyor. Toplumun dertli tüm kesiminin erken seçim istemesi kadar doğal bir şey yok.

AK Parti'nin tek çıkar yolu vardı, belediye başkanlarımızın karşısına aday çıkaramadılar. Kutuplaşmak, gerilim çıkarmak istediler. Tüm süreci bunun üzerinden tarif etmek istediler.

Parti 31 Mart'ta birinci oldu. Herkes iktidar bizim hakkımız olduğunu düşünüyor. Toplumun dertli tüm kesiminin erken seçim istemesi kadar doğal bir şey yok. AK Parti'nin tek çıkar yolu vardı, belediye başkanlarımızın karşısına aday çıkaramadılar.

''ÇOK KUVVETLİ BİR PROGRAM BELGEMİZ OLACAK''

Hepinizin elinde o program ya da o programdan üretilmiş, türetilmiş her sorunun net cevabının olduğu, 'CHP bu konuda ne düşünüyor?' dediğinde bir saniye yutkunmayacağımız, hiç tereddüt etmeyeceğimiz çok kuvvetli bir yönetim belgemiz olacak. O belge, günü geldiğinde seçimde partinin seçim taahhütnamesine dönüşecek, partinin seçim program olacak. Günü geldiğinde seçilen Cumhurbaşkanımızın elinde okuyacağı Hükümet Programı'na dönüşecek. Parti Grubu da gelecekte 29. Dönem CHP Grubu da neyi savunacağını, nerede duracağını ve nasıl duracağını bilmenin özgüveninde olacak, tüm kafa karışıklıkları, tenakuzlar, çelişkiler, birbiriyle çelişen ifadeler yerine ortak mutabakat metnimize bırakacak. Ben bu kürsüden şimdi inerken gönlümden geçen, altı ay sonra, sekiz ay sonra ama en geç 10 ay sonra bir kez daha burada program kurultayımızın açılış konuşmasını yapacak olmanın umuduyla, mutluluğuyla ve o gün, bugünden farklı olarak her birimizin geçmişten biriktirdiği altı, sekiz, 10 ayda biriktirdiği deneyimlerle, somutlaşmış taslaklaşmış söylemleri tartışmak üzere bir büyük kurultayı açmak üzere buraya gelmeyi umuyorum. O umudun heyecanı içindeyim.


"ANADOLU'YA VE TRAKYA'YA YOLLUYORUM"

Bundan sonra her birimizin Türkiye’de, çok değil Kasım 2025’te seçim bekliyoruz, Kasım 2025’ten sonra Türkiye’yi yönetecek bir partinin ilçe başkanları, il başkanları, delegeleri ve belediye başkanları olarak memleketlerinize dönmenizi, bu özgüvenle bakmanızı herkesle temas kurmanızı, bugün geliştirilecek pratiklerden, bugün geliştirilecek yol haritasına kurumsal uyum sağlamanızı ve kişisel gayretinizi bir yıl boyunca en üst düzeye çıkarmanızı bekliyorum. Ve şunu söylüyorum ki; biz seçimi adayımızı belirledikten sonra yapacağımız kampanyayla değil, bugünden itibaren bir yıl boyunca Anadolu’da ve Trakya’da yapacağımız samimi çalışmalarla kazanacağız. Adayımız ilan edildiği gün seçimi çoktan kazanmış olacağız. Karşımızdakiler geçen seçimlerde, 31 Mart öncesi olduğu gibi, 'biz bu adayın karşısına, bu partinin karşısına kimi çıkarsak? Ben mi çıksam? Kaçsam başkasını mı koysam?' sorusunu bırakacağız. Şimdi sizi önümüzdeki seçime, adayın ilan edildiği gün seçimi kazanmış olmak üzere Anadolu’ya ve Trakya’ya yolluyorum. Yolunuz açık olsun, yolumuz açık olsun.''


5 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page