top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

CHP'den istifa eden Battal İlgezdi gerekçelerini açıkladı



CHP'nin Ankara'daki Genel Merkezi'nde saat 15.30'dan beri süren toplantılarda 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde belediye başkan adayı olacaklar belirleniyor. Bu çalışmalar sırasında İstanbul Ataşehir'de üç dönemdir CHP'nin adayı olarak girdiği seçimleri kazanan Battal İlgezdi'den istifa haberi geldi. İlgezdi, sosyal medyadan yaptığı açıklamanın ardından akşam saatlerinde bir grup basın mensubuna verdiği demeçte istifa gerekçelerini açıkladı.


İlgezdi, sosyal medyadaki açıklamasında "Cumhuriyet Halk Partisi'nin son kurultayında Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyenler tek tek partimizden tasviye ediliyor.

CHP'nin her kademesinde gece gündür görev yapmış 40 yıllık bir partili olarak bu yaşananlar hem beni hem de milyonlarca partilimizi üzmüştür.

Partimizin değerlerinin bu kadar hoyratça harcanmasına gönlüm razı değildir. 

Bu vesiliyle 40 yıldır mensubu bulunmaktan onur duyduğum partimden istifa ediyorum." dedi.


Bu açıklamanın ardından akşam saatlerinde Ataşehir Belediyesi'nde bir grup basın mensubuna demeç veren Battal İlgezdi, istifasının gerekçelerini açıkladı. İlgezdi istifasına gerekçe olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyen belediye başkanlarının tasfiye edilmekte olduğunu; partide Alevilerin ve Kürt kökenli yurttaşların yönetim dışına itilmeye çalışıldığını söyledi.

Ataşehir'de 3 dönemdir CHP'li Belediye Başkanı olarak görev yapan ve 1983 yılından beri CHP'nin üyesi olan Battal İlgezdi, "belediye başkan adayı olamadığı için istifa etmediğini", "CHP'de bir kıyım hareketi yapıldığını" gördüğünü; Kemal Kılıçdaroğlu'na destek veren Türkiye'de ve İstanbul'daki tüm belediye başkanlarının tasfiye edildiğini, "bunu doğru bulmadığını ve bu nedenle de istifa ettiğini" ileri sürdü .

İlgezdi istifa gerekçesi olarak "kurultayda verilen ön seçim sözlerinin tutulmadığını", "hiçbir yerde ön seçim ve eğilim yoklaması yapılmadığını" dile getirerek şöyle dedi:

"Hiçbir yerde ön seçim ve eğilim yoklaması yapılmadı; sadece günü kurtarmak adına söylendi ve bitti. Beni bugün İBB adayı çağırdı, kendisi Ataşehir ile ilgili neden aday olamayacağıma dair anketlerden söz etti, anketlerde başarısız çıktığıma ilişkin şeyler söyledi. Oysa ben de 6 tane farklı anket yaptırmıştım. Ben de bunu söyledim ve kendisine söylediğinin aksine bütün partiler aday çıkarmasına rağmen anketlerde %52- %58 arasında seçimleri kazanıyorum dedim. Benim gördüğüm şudur partide açıkça Kürt ve Alevi tasfiyesi yapılıyor; Mesele benim Belediye Başkanı olmam değil, ben kendisine ve yukarıdaki partililere O arkadaşlara arzu ederseniz aday olmam ama Ataşehirimizi kucaklayacak Ataşehir'in ortak kabulleneceği bir aday olmalı dedim."

İlgezdi daha sonra İstanbul'da uzun süredir Belediye Başkanlığı yapanları örnek göstererek belediye başkanlarının Trabzonlu, bürokratların Trabzonlu olduğunu ileri sürdü ve "ben Battal İlgezdi olarak sahadayım, bu işlerin nasıl olacağını herkes görecek, 1 Nisan sabahı hem Ataşehir'e hem de İstanbul'a bakacağız" ifadelerini kullandı; ancak sosyal medyada söylendiği gibi 7 Partinin adayı olarak seçimlere katılacağına ilişkin herhangi bir açıklamada bulunmadı.



251 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page