top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

CHP Ataşehir’de de 6 Şubat büyük depremi anıldı





İSTANBUL/ATAŞEHİR - Geçtiğimiz yıl 6 Şubat’ta yaşanan büyük deprem felaketinin yıl dönümünde CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı'nda Ataşehir Belediye Başkan adayı Onursal Adıgüzel, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın ve yönetiminin saat 04.17'de katıldığı toplantıda, depremde hayatını kaybedenler anıldı.



6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkez olmak üzere 11 ilde saat 04.17’de 7,7 büyüklüğünde, ardından da Elbistan ilçesinde saat 13.24’te 7,6 büyüklüğünde meydana gelen depremlerde Kahramanmaraş’ın yanı sıra Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Diyarbakır, Urfa, Antep, Kilis, Adana, Malatya ve Elazığ’da 53 bin 537 yurttaş yaşamını yitirdi, 107 bin 213 kişi yaralandı.

CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı'nda yapılan anma toplantısı saygı duruşu ile başladı. CHP Ataşehir Belediye Başkan adayı Onursal Adıgüzel toplantı için yaptığı açıklamada “6 Şubat 2023 depremlerinde yaşamını yitiren vatandaşlarımız için İlçe Başkanlığımızda saat 04.17’de saygı duruşunda bulunduk. Cumhuriyet tarihimizin en büyük felaketinde binlerce vatandaşımızı, binlerce canımızı ihmale kurban verdik. 1 Nisan’dan itibaren en önemli mücadelemiz Ataşehirli hiçbir vatandaşımızın deprem gerçeği karşısında bir kez daha kendisini yalnız ve çaresiz hissetmemesi olacak” dedi.


7 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page