top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Adıgüzel: Daha yeşil bir Ataşehir!



İSTANBUL/ATAŞEHİR - (BRTAJANS) - 31 Mart Yerel Seçimleri'nde CHP'nin Ataşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterdiği Endüstri Mühendisi, önceki dönem milletvekili Onursal Adıgüzel, bu sabah Ataşehir'deki yerel basın mensuplarıyla bir araya geldiği kahvaltıda, sorular üzerine bazı projeleri ve yönetim anlayışı hakkında açıklamalarda bulundu. Adıgüzel, çocuklar için daha yeşil, gençler için daha dirençli ve yaşlılar içinse erişilebilir bir Ataşehir yaratmayı hedeflediğini vurguladı.




Bu sabah, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın ile birlikte yerel basın mensuplarıyla bir araya gelen ve "tanışma" amaçlı olduğu açıklanan buluşmada basının ısrarlı soruları üzerine açıklamalarda bulunan CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Onursal Adıgüzel, "aslında yarın saat üçte, ilçe merkezi önünde partililerle birlikte bir basın açıklaması yapmayı düşündüğünü" dile getirerek şöyle dedi:


"Ataşehir halkıyla yarın saat 3'te (15.00'te) Ataşehir İlçe başkanlığımızın önünde oluyoruz ve 31 Mart seçimlerine kadar gece gündüz demeden çalışacağız diyoruz. Ben Ataşehir'de yaşıyorum, burada siyasete atıldım. 2008 yılında Ataşehir İlçe Başkanlığımız kurulurken orada bir genç olarak yerimi almıştım, önce gençlik kollarımıza üye oldum ve gençlik kollarımızda üniversite komisyonunda çalışmaya başladım, üniversite öğrencisiydim, sonra önemli görevleri alma fırsatımız oldu. 2009'da yerel seçim çalışmalarının tam merkezindeydim, sahada çalışırken ve 2009 yerel seçimlerinde Battal başkanımızı Ataşehir belediye başkanımız yaptık .15 yılda Ataşehir belediye başkanımız Battal başkanımız çok önemli hizmetler yaptı. Battal başkanımıza yapmış olduğu önemli hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Biz de daha güzel nasıl hizmet ederiz, önümüzdeki süreçte bunun için gece gündüz çalışıyor olacağız, bunu yaparken, çalışmalarımızı yaparken de yerel basın mensuplarıyla da sürekli iletişim halinde olmak istiyorum. Sadece seçim sürecinde değil, seçildikten sonra da bir arada olalım. Ben geçmiş siyaset hayatımda olduğu gibi ulaşılabilir bir milletvekili olmaya çalışmıştım. Şimdi de ulaşılabilir olan bir belediye başkanı olmak istiyorum."


CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı, Endüstri Mühendisi, önceki dönem İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel "nasıl bir vizyonunuz var" sorusu üzerine "ben endüstri mühendisiyim, yüksek lisansımı da bu konuda devam ettirmiştim. Özellikle de ergonomi alanında çalışmalar yapmıştım" dedi ve şöyle devam etti:

"Ataşehir'in çocuklar için yeşil, ileri yaştaki vatandaşlarımız için erişilebilir ve gençler için daha dinamik bir kent olması için çalışmak istediğimi söylemek isterim. Hatta şehrimizi hep birlikte katılımcı bir şekilde yöneteceğiz. Aslında vizyonumuz katılımcılık olacak. Bu katılımcılığı artık Türkiye'de %90 oranına gelmiş bir dijital mecralar kullanımı var, dijital mecralarla sağlıyor olacağız bu katılımcılığı, mahallelerde yaptığımız toplantılarımızda sağlıyor olacağız bu katılımcılığı, sokaktan aldığımız geri bildirimlerle sağlıyor olacağız. Çağrı merkezimize gelen bir çağrıdan sosyal medya hesaplarımıza yazılan bir mesaja ya da vatandaşımızın sokakta söylediği bir söze bu geri bildirimlerle Ataşehir'i yönetiyor olacağız. Tespit ettiğimiz sorunları teker teker hep birlikte çözüyor olacağız. Kentimizi çağdaş, modern, herkes için yaşanabilir, bütün çocuklar için eşit ve adil bir kent nasıl yapabiliriz bunun için çalışmalarımızı sürdürüyor olacağız, yıllardır çözülemeyen sorunlar var, bunların farkındayız; çoğu da Merkezi hükümetten kaynaklanıyor ya da İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nin çoğunlukta olmasından kaynaklanan çeşitli imar sorunları var, tapu sorunları var, bunların çözümünde belli bir aşamaya gelindi, bunların takipçisi olacağız."



Adıgüzel Yenisahra-Barbaros bölgesinde kentsel dönüşümde çeşitli tıkanmalar olduğunu, 6 Şubat depremi gibi bir felaketle karşılaşmamak için Afet Yönetim Master Planı yapacaklarını, Ataşehir'de binalarda hızlı bir tespit yapılacağını belirterek şöyle dedi:

" İstanbul Büyükşehir Belediyemizin bir tespit ekibi var, 100 binlerce talep var. Biz bunu Ataşehir ölçeğinde hızlıca bir ekip kurarak vatandaş eğer binalarım denetlensin istiyorsa ön muayenelerin yapılması için bu ekiple çalışmalarımızı sürdürüyor olacağız. KİPTAŞ gibi büyük bir kurumu var İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin; geçmişte Ataşehir'de projeler yapmış, maalesef 2009 yılında Ataşehir'de Cumhuriyet Halk Partisi kazandıktan sonra bir proje hayata geçmemiş. KİPTAŞ'la hızlı bir şekilde bu işbirliklerini yapıp sorunları çözüyor olabilme şansımız olacak."

Adıgüzel, 6 Şubat depremin günü en hızlı şekilde deprem bölgesinde giden bir siyasetçi olduğunu, 12 gün ayakkabılarını çıkarmadan Adıyaman'da çalıştığını, çaresizliği gördüğünü, hayatının en büyük travmasını yaşadığını belirterek şöyle dedi:



"Öyle büyük bir Çaresizlik vardı kienkazdan birçok canımızı çıkarıp mezara bırakmak zorunda kaldım. Hayatımın en büyük travmasıdır, o gündür bu gündür düşünüyorum nasıl deprem sonrası da bir süreç yönetilir. Önce Deprem olduğunda binaların dirençli olmasını sağlamak zorundayız, sonra da deprem sonrası süreci biraz önce söylediğim mastır bir planla yönetmek zorundayım, bunu düşünürken haberleşmenin kesildiğini gördüm, Demek ki baz istasyonlarını konulduğu noktalar çok iyi planlanmadı, ondan sonra elektrik ihtiyacı çözülmeli, su bulamadı insanlar, en temel ihtiyaçlarını karşılayacakları elektrik, elektriği bulamadılar bunu nasıl çözebiliriz diye düşünürken şimdi bir genel yöneticilik görevi tam da önümdeyken çok önemli araştırmalar yaptık, dünyadaki modelleri inceledik deprem toplanma alanlarımızın sayısını arttırmalıyız; ama deprem toplanma alanında sadece boş bir arsa olarak düşünmeyin lütfen; bizim en önemli projelerimizden biri de şu olacak bu alanlarda Allah korusun bir afetle karşılaşırsak da birkaç konteynırımız olacak bu konteynırlardan biri acil yardım ekipmanlarını, acil ihtiyaçları, ilaçları barındıracak diğer biri de hızlıca ihtiyaç olan elektriği üretebilecek, temiz suyu sağlayabilecek ekipmanları barındıracak."

Adıgüzel, öğrencilerin barınma, beslenme, gençlerin iş bulma sorunlarını çözecek projeler geliştireceklerini, yoklukla, yoksullukla mücadelede halkın yanında olacaklarını, kreş sayısını, sosyal tesisleri artıracaklarını, İBB'nin açmakta olduğu Kent lokantaları benzeri uygulamaları Ataşehir'de de gerçekleştireceklerini, Ataşehir'i bir turizm ve sağlık kenti olarak markalaştıracaklarını, gençler için istihdam ofisi kurarak girişimciliği destekleyeceklerini dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gençlik merkezlerimizde bilim merkezlerimizde akılla bilimle teknoloji ile yönetilen Aslında yeni nesil belediyecilik yapan bir Ataşehir istiyoruz. Çünkü dünyada artık bilgi çok hızlı yayılıyor ve her gün yeni bir bilgi ekleniyor saniyede. Şu an ben şu konuşmayı yaparken milyonlarca bilgi yeniden dolaşıma sokuluyor dünyada. Biz de bu hızı görüp geçmişte yapılan 15 yıllık temel belediyecilik çalışmanın üzerine bir de yeni nesil belediyecilik anlayışımızla yeni zamanın ruhunu yakalayan hizmetler katmak istiyorum. Burası Metropol bir şehir iki ay birlikte sahada olacağız koşacağız bir insana kadar çalışacağız sonra 1 Nisan'da seçildikten sonra 1800 gün daha çok çalışacağız ama bu Metropol Ataşehir'de sadece Cumhuriyet Halk Partilileri, sadece yerel basınımıza, sadece bir gruba değil 420.000 Ataşehirliye eşit hizmeti veriyor olacağız ve Ataşehir'in her mahallesinin her mahallesindeki çocukların eşit hizmetten yararlanabilmesi için eşit imkânlardan yararlanabilmesi için mücadele ediyor olacağız. Bu enerjimiz var, genç bir ekibimiz var ilçe başkanımızla birlikte arkadaşlarımızla birlikte çok önemli çalışmalara imza atıyor olacağız."


Haber ve görseller: BRT Yayın Grubu Genel Yönetmeni Alâettin Bahçekapılı

124 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page