top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Buğra Kavuncu-Ali Coşkun: İstanbul ve Ataşehir bizimle İYİ olur!



İSTANBUL/ATAŞEHİR (BRTAJANS)- Yerel seçimlere "hür ve müstakil olarak katılma" kararı doğrultusunda adaylarını belirleyen İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Buğra Kavuncu ile Ataşehir Belediye Başkan Adayı Ali Coşkun, bu sabah Ataşehir'de basın mensupları ve Ataşehir mahalle muhtarlarıyla bir araya geldikleri toplantıda "İstanbul ve Ataşehir bizimle İYİ olur" mesajı verdiler.


Bu sabah Batı Ataşehir'de İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı'nın evsahipliğinde düzenlenen, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir, İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı Bora Yörükoğlu, İYİ Parti İBB Adayı Buğra Kavuncu ve İYİ Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı Ali Coşkun ile basın mensuplarının ve mahalle muhtarlarının katıldığı kahvaltılı etkinlik, Yörükoğlu'nun "hoşgeldiniz" konuşmasıyla başladı. Etkinlikte basın mensuplarına ve muhtarlara seslenen Kavuncu ile Coşkun "İstanbul'un birikmiş sorunlarının iki alternatif arasına sıkışmış siyasete üçüncü bir yol açıldığında çözüm bulunabileceğini" ifade ederek "İstanbul'a ve Ataşehir'e biz İYİ geliriz" mesajı verdiler.


"Ben Ataşehirliyim ve her yerinde kendimi evimde hissediyorum, o nedenle bütün sorunları benim de sorunumdur, çözmek için de sorumluluk duyuyorum" diyerek sözlerine başlayan İYİ Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı Ali Coşkun, daha sonra şöyle konuştu:

"Evimizin içinde insan ne ister, huzur ister, güven ister, sıcak ister, sağlık ister. Ben Ataşehir'in her noktasında bütün komşularımın, kardeşlerimin, abilerimin ablalarımın huzur içinde yaşamaları için her şeyi yapacağım. Öncelikle şunu söylemek isterim ki yapmış olduğum ev ziyaretlerinde kaloriferi yanmayan evler, o yanmadığı için de buharlaşan camları görmek gerçekten içimi acıtıyor. Öncelikle Ataşehir'in bütün konutlarında hiçbir şekilde yoksullukla alakalı bir sorun kalmayacak. Onun için elimden gelen gayreti göstereceğime tekrar tekrar söz veriyorum. Kardeşlerimiz, çocuklarımız var, gelecek nesillerin temsilcileri var, bunların beslenmeye ve eğitime ihtiyacı var. Biz neler yapabiliriz bunlarla ilgili; çünkü bir çocuk doğru beslenmediğinde pek çok hastalıklarla karşı karşıya kalır, günümüz koşullarında beslenmeden kaynaklı bodurlaşma olduğunu söylüyor bilim insanları ,eğitim tarafında da sorunlar var . Gerekli eğitimi alamıyor çocuklarımız .Bütün bunlar içinde projeler geliştirdik bunları ileride açıklayacağız."

İYİ Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı Ali Coşkun, konuşmasında "Ataşehir'deki mahallelerin birçoğunda imarla , mülkiyetle ilgili problemler olduğunu, bunlarla ilgili hep konuşulduğunu, çözüm vaat edildiğini" vurgulayarak şöyle dedi:

" Umut ediyorum ki 1 Nisan'a kadar çözüme kavuşur. Ben burada şu sözü vermek istiyorum ki İBB başkanlığına Buğra Kavuncu geldiğinde nasip olduğunda, gelecek de, Ataşehir'in imar sorununu, mülkiyet sorununu hep birlikte çözüme kavuşturacağız. Bunun için de bir süre koyuyorum kendime; Çünkü mülkiyetin olmadığı yerde, imarın olmadığı yerde yaşam alanları oluşturulamıyor. O nedenle gelecekte Büyükşehir'in kapısında Bakanlığın kapısında yatmaya hazırım ve bu sorunu iki yıl içerisinde çözmeye hazırım."

Coşkun, Ataşehir'in 17 mahallesindeki yaşamı aynı seviyeye getireceğini, bunun için de Ataşehir'in kaynaklarını Ataşehirliler için harcayacak bir belediye yönetimi oluşturacağını dile getirerek konuşmasını şöyle tamamladı: "O nedenle söylüyorum ki Ataşehir'in olanaklarını Ataşehir'de Ataşehirli için kullanacağız ve Ataşehir'i İstanbul'un değil yalnız Türkiye'nin 1 numaralı ilçesi haline getireceğiz."


İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı'nın ev sahipliğinde bu sabah Ataşehir'de gerçekleştirilen etkinlikte Ali Coşkun'dan sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Buğra Kavuncu yaptığı konuşmada "8 yıl kadar Ataşehir'de büyük bir firmada yöneticilik yaptığını, burasını enerjisi, coşkusu ve keyif verici yanlarıyla sevdiğini" dile getirdi. Kavuncu konuşmasını şöyle sürdürdü:

" Özel sektörde de çalışarak çok büyük işler başarabilirsiniz, yararlı olabilirsiniz; ama şayet yatırımcı çekemiyorsanız, istihdamı arttıramıyorsanız, iyi eğitim alanlarında rekabet getiremiyorsanız, o zaman nerede olursanız olun ülkeye katkı sağlayamıyorsunuz demektir. Biz bunları gördüğümüz için, dedik ki ülkemizdeki problemler ancak siyaset kanalı ile çözülebilir. Dolayısıyla siyasete atılmamızdaki ana motivasyon da bu oldu. Ataşehir bu anlamda benim için çok kıymetli, 8 yıl burada geçti her gün Anadolu yakasından Avrupa yakasına gider gelirdik, trafik çilesinin ne olduğunu da o süre içerisinde çok iyi gördüm. Bana hep soruluyor; neden aday oldunuz diye? Daha iyi bir yönetim olabilir diye yola çıktık .Ataşehir'de çalıştığım şirketin bütçesi İBB'nin bugünkü bütçesine yakındı, personel sayısı da aynı durumdaydı. Yani demek istiyorum ki başarılı bir yönetim bilgisine sahibim, bu kararımda etkili oldu. İkincisi İstanbul'u çok iyi bildiğimiz, İstanbul İl Başkanlığı döneminde İstanbul'u karış karış dolaştığımız için bu göreve talip olduk. Teşkilat mensubu arkadaşlarımızla beraber çok güzel projeler yaptık. İkiyaka İstanbul projesiydi şimdi yeni il başkanımız sağ olsun o projeleri Bizim İstanbul başlığı altında devam ettiriyor. Neydi bu projeler? Bu projelerin tamamı iki kutup arasına sıkışmış bu siyasi anlayıştan kurtaracak ve sadece İstanbul'un değil milletimizin derdini dinleyecek bir yapıyı var ettik. 39 ilçe 5 yıllık İstanbul İl Başkanlığı dönemimizde tespit ettiğimiz sorunları o günün belediye başkanlığına da rapor olarak ilettik, o zamanki görevimiz buydu, anlayışımız buydu,yapabileceğimiz buydu. Bugün de bu tecrübeler, gördüklerimiz ve İstanbul'la ilgili bildiğimiz, şahit olduğumuz ne kadar problem varsa bunlarla alakalı çözüm önerilerimizi de 15 Şubat'ta genel başkanımızın da katılacağı, adaylarımızın da iştirak edeceği bir toplantı ile açıklayacağız."




İYİ Parti'nin iBB Başkan Adayı Buğra Kavuncu Ataşehir'de yaptığı konuşmada daha sonra "Şimdiye dek 6 ilçeyi ziyaret ettiğini İstanbul'un her ilçesinde sorunların birbirine benzediğini, bunların başında trafik ve parklanma sorunu geldiğini" dile getirdi ve sözlerine şöyle devam etti:

kincisi Makro ekonomi ile alakalı , iktidarın politikaları ile alakalı, ekonomi. Nereye gitsek, Çarşıda pazarda, iş adamı ile, öğrenci ile, öğretmen ile, emekli ile, esnafla konuştuğumuzda kiminle görüşürsek görüşelim ekonomi en çok gündeme gelen konulardan bir tanesi.

Bir başkası hiç bitmeyen Ataşehir'in de hiç bitmeyen sorunlarından bir başkası, İstanbul'daki metruk binalar yıkık dökük binalar bunların etrafında yaşayanlar ne olacağını ne bileceğini bilmiyorlar, huzursuzlar, uyuşturucu ile ilgili sorun dertler sıkıntılar çok büyük, bu tip kontrol altında olmayan alanlar uyuşturucu tacirleri için, satıcıları için verimli nokta haline gelmiş. Bunun gibi Ataşehir'in birçok Mahallesi'nde imarla ilgili, kentsel dönüşümle ilgili çok ciddi problemler var.

İstanbul'da olası bir deprem beka sorunudur. böyle bir depremin yol açacağı can kaybının çok çok ötesinde ciddi bir beka problemi. Çünkü Türkiye'nin vergisinin %50'si, istihdamın %50'si, gelirinin büyük bir kısmı bu bölgeden sağlanıyor. Geri dönüşü çok zor."

Buğra Kavuncu daha sonra bilim adamları ile görüştüğünü ve onların, "İstanbul'da deprem tehlikesinden uzaklaştıracak ciddi çalışmalar yapmak gerektiğini, bunun için 1 km²'lik parsellere bölerek zemin etütlerinin, jeolojik.Jeofizik etütlerinin yapılmasını yararlı gördüklerini, önemli gördüklerini dile getirdiğini" söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

" Bu verilere de bakarak bizim imar planlarını Ada bazlı imar planlarını mutlaka yapmamız gerekiyor, bütüncül bir yaklaşım gerektiriyor, bütün bu sorunlar belediye ve iktidarın bir arada çözebileceği feci meseleler, bunlar ülkemizin ana meselelerinden biri budur, saçma sapan tartışmalarla gündemlerle iki anlayış arasına sıkışmış bir Türkiye'de maalesef Vatandaşlarımızın asıl problemleri hâlâ gündeme gelmiyor, öncelik kazanamıyor."

Kavuncu gittiği ilçelerde halkın iki taraftan da bıktığını, kavgadan bıktığını dile getirdiğini söyleyerek "Bu da bizim seçime hür ve müstakil olarak katılma kararının ne kadar doğru olduğunu gösteriyor" dedi.

Kavuncu daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlarken Kanal İstanbul projesinin İstanbul'a yarar getirecek bir proje olmadığını, kanalın çevresindeki arsaların Araplara satıldığı için hayata getirilmeye çalışıldığını ifade etti.


Haber ve görseller: BRT Yayın Grubu Genel Yönetmeni Alâettin Bahçekapılı

102 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page