top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

BRT Yayın Grubu'na ulaşan DEPREM konulu haberler



CHP'li Özgür Özel, Yenişehir Belediyesi Giysi Evi'nde depremzedeleri ziyaret etti



MERSİN - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Mersin Yenişehir Belediyesi tarafından depremzede yurttaşlar için hazırlanan ve bugüne kadar 32 bin kişinin yaralandığı Giysi Evi'ni ziyaret etti.

Mersin'e gelen CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Mersin Yenişehir Belediyesinin depremzedelere kıyafet desteği verdiği Giysi Evi'nde yurttaşlarla bir araya geldi, yapılan çalışmaları yerinde inceledi. CHP'li Özgür Özel'e Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit'in yanı sıra CHP PM Üyesi ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, CHP Yenişehir İlçe Başkanı Tayar Tahiroğlu ve CHP Mezitli İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer de eşlik etti.

Başkan Abdullah Özyiğit, Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde kurulan Giysi Evi'ni gezen Özgür Özel ve beraberindekilere depremzedeler yönelik yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Yenişehir Belediyesinin depremzedelere yönelik hizmet verdiği Giysi Evi'ni gezen Özgür Özel, deprem bölgesinden gelen yurttaşlarla da tek tek görüştü.



CHP’Lİ YALIM: KONYA’DA BULUNAN TOKİ EVLERİ DEPREMZEDELERE VERİLSİN


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve TOKİ aracılığı ile başlatılan 405 konutluk projenin 7 yıldır beklediğini belirterek konutların bir an önce tamamlanıp depremzedelere verilmesi gerektiğini söyledi.

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Necmettin Erbakan Üniversitesinin 405 konutluk projesinin 26 Mart 2016 tarihinde onaylandığını ve geleneksel mimariye uygun bir şekilde projenin başladığını söyledi. Projenin kaba inşaatının büyük bir bölümünün tamamlandığını belirten Yalım, “Proje içerisinde 4+1, 3+1 konutlar, cami, ticaret merkezi ve okul bulunuyordu. Proje Konya’nın Selçuklu İlçesi Sille Mahallesi’nde bulunan maden sahası alanına tahsis edilen arazi üzerine yapıldığı gerekçesiyle 2019 yılında mahkeme kararı ile inşaatların durdurulduğu iddiaları vardı. İnşaatlar halen atıl vaziyette hiçbir işlem yapılmadan beklemektedir. Trilyonlarca lira harcanarak büyük bir kısmı tamamlanan projenin akıbeti belirsizdir. Kaba inşaatı tamamlanan 405 konut çürümeye terk edilmiştir. Deprem bölgesi için çıkarılan olağanüstü hal (OHAL) nedeni ile deprem bölgesinde bulunan orman vasfını yitirmiş alanların ve maden sahalarının arazilerinin yen yapılanma olarak kullanılacağı belirtilmiştir.” Çıkan kanun aynen şu şekildedir; Olağanüstü Hal (OHAL) Kapsamında Yerleşme ve Yapılaşmaya İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete'de yayımlandı. “Kararname ile 8 Şubat'ta Cumhurbaşkanı kararıyla ilan edilen OHAL kapsamında yer alan illerde yerleşme ve yapılaşmaya ilişkin alınan tedbirler belirlendi. Kararnameye göre, afetten etkilenen geçici ve kesin iskan alanları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından resen belirlenebilecek. Orman Genel Müdürlüğü'ne tahsis edilmiş fiilen orman vasfı taşımayan alanların vasfı değiştirilerek Hazine adına tescil edilecek. Vasfı değiştirilen alanların iki katından az olmamak kaydıyla Hazine arazisi orman tesis edilmesi amacıyla Orman Genel Müdürlüğü'ne tahsis edilecek. Deprem bölgesinde tespit dışı bırakılan yerler de hazineye tescil edilecek. Geçici ve kesin iskân alanlarında, kiraya verilen mesire yerleri, orman parkları ve taşınmazlara ilişkin kiralama sözleşmeleri ile maden ruhsatları resen iptal edilmiş sayılacak. Kamu kurum ve kuruluşlarına ait taşınmazlar ile özel mülkiyete tabi bütün taşınmazlar için devir ve acele kamulaştırma kararı alınabilecek.” Bu kanuna ek madde eklenerek bu kapsamda yarım kalan inşaatın maden ruhsatı iptal edilerek hem devletimizin milyonlarca lirası boşa gitmemiş olacaktır hem de en az 405 aile evlerine kavuşmuş olacaktır.

KONUTLAR ATIL VAZİYETTE BEKLETİLMESİN

Proje ile ilgili 2020 yılında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması isteğiyle verdiği soru önergesini hatırlatan Yalım, “Liyakatsiz belediye yetkilileri nedeni ile taş ocağı maden sahasına inşaatlar yapıldığı için maden sahasının tahsisinin kendisinde olduğunu söyleyen şirket tarafından inşaatlar mahkeme kararı ile durduruldu. Söz konusu inşaatlar atıl vaziyette yaklaşık 7 yıldır bekliyor. Bu maden sahasının tahsisi kaldırılarak binalar tamamlanıp depremzedelere verilsin” diye konuştu.


Fahrettin Yokuş: Ulusal Deprem Konseyi’ni neden lağvettiniz?


İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, 99 depreminde kurulan Ulusal Deprem Konseyi’nin 2007 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan tarafından lağvedildiğini hatırlatarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a “Ülkemiz riskli bir deprem bölgesiyken, dünyanın en kalabalık kentlerinden olan İstanbul başta olmak üzere her bölge ve şehir için uzmanların uyarıları olmasına rağmen Ulusal Deprem Konseyi gibi önemli bir kuruluşu lağvetmenin sebebi nedir?” diye sordu. 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremler 10 ilimizde büyük yıkıma neden oldu. Yaşanan depremlerin ardından 17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen Marmara Depremi sonrasında 57’inci hükümet tarafından 21 Mart 2000 tarihinde Başbakanlık Genelgesi ile kurulan “Ulusal Deprem Konseyi”nin neden lağvedildiği merak konusu oldu. YOKUŞ’TAN OKTAY’A SORU ÖNERGESİ

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, 2007 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından lağvedilen Ulusal Deprem Konseyi’ne ilişkin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Yokuş soru önergesinde, “17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen Marmara Depremi sonrasında 57. Hükümet, 21 Mart 2000 tarihinde Başbakanlık Genelgesi ile “Ulusal Deprem Konseyi”ni kurmuştur. Konsey, sekiz yer bilimci, sekiz inşaat mühendisi ve diğer alanlarda dört seçkin isimden oluşan bilim insanı ve uzmandan oluşmuştur. Ulusal Deprem Konseyi, uluslararası kurallara ve dünyadaki benzerlerine uygun, bağımsız çalışmaları esas alan bir kuruluş olarak göreve başlamıştır. Konsey 6 Ocak 2007 tarihinde “güncelliğini yitirdiği” gerekçesiyle dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla lağvedilmiştir” ifadelerine yer verdi. “NEDEN LAĞVETTİNİZ?”

Yokuş, TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde şu soruların yanıtını istedi: -Ülkemiz riskli bir deprem bölgesiyken, dünyanın en kalabalık kentlerinden olan İstanbul başta olmak üzere her bölge ve şehir için uzmanların uyarıları olmasına rağmen Ulusal Deprem Konseyi gibi önemli bir kuruluşu lağvetmenin sebebi nedir? -Konseyin yaptığı çalışmalardan hareketle tespit, uyarı ve önlemlerden hangi kurum ve kuruluşlar faydalanmıştır? -Konsey lağvedilirken İnşaat Mühendisleri Odaları, Mimarlar Odası gibi alanın ilgili ve bilimsel kuruluşlarından görüş alınmış mıdır? -Ulusal Deprem Konseyi’nin çalışmaları arasında bulunan ve “Deprem Zararlarını Azaltma Ulusal Stratejisi” raporu adıyla yayımlanan çalışmadan sonra AK Parti İktidarları süresince ne gibi çalışmalar yapılmıştır? -Konseyin lağvedilmesi konusunda o dönemde TÜBİTAK tarafından “Uygundur” görüşü olduğu bilgisi doğru mudur? -Ulusal Deprem Konseyi’nin bakanlıklara, kamu kurum ve kuruluşlarına yazı göndererek bilgi paylaşımında bulunması sonucunda yaptığı uyarılar, öneride bulunduğu tedbirler nelerdir? -Tüm bu bilgiler ve sorularımın haricinde Deprem, Deprem Stratejisi, Depremin ekonomik, sosyal, psikolojik anlamda olumsuz etkilerini gidermek için çalışmalarınız nelerdir?


CHP’DEN DEPREM MAĞDURLARI İÇİN KANUN TEKLİFİ! ENGELLİ PROTEZ VE ORTEZİNİ DEVLET KARŞILAYACAK, ENGELLİLERE VE YAKINLARI ÖLENLERE MAAŞ BAĞLANACAK


CHP’li vekil Mahmut Tanal, depremzedeler için Meclis’e kanun teklifi sundu. Teklifin kabul edilmesi halinde Kahramanmaraş depremi sonrası yaralanan veya engelli kalan vatandaşlara, deprem mağduru engelli bireylere verilecek protez, ortez, araç ve gereç bedellerinin tamamını devlet karşılayacak. Depremler sonucunda engelli kalan ve yakınları ölen yurttaşlara devlet tarafından maaş bağlanacak.

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem ve devamındaki depremler sonrası yaralanan veya engelli kalan vatandaşlara, deprem mağduru engelli bireylere verilecek protez, ortez, araç ve gereç bedelleri için katılım payı alınmaması, bedelin tamamının devlet tarafından karşılanması amacıyla TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi sundu. ENGELLİ KALANLARA VE YAKINLARI ÖLENLERE MAAŞ Tanal’ın hazırladığı kanun teklifi, aynı zamanda 6 Şubat 2023’ten itibaren peş peşe meydana gelen depremler sonucunda engelli kalan ve yakınları ölen yurttaşlara devlet tarafından maaş bağlanmasını öngörüyor.

SOSYAL DEVLET ANLAYIŞININ GEREĞİ

CHP’li vekil Mahmut Tanal’ın imzasını taşıyan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda ve İşsizlik Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin gerekçesinde, Anayasa’nın 17. maddesinde düzenlenen yaşama hakkının en temel hak olduğuna vurgu yapıldı. Anayasa’nın 56. maddesi ile de devlete, herkesin hayatını, beden ve ruh sağlığı içinde sürdürmesini sağlama yükümlülüğü yüklendiğinin altı çizildi. “Herkese insan onuruna yaraşır asgari bir hayat seviyesi” sağlamayı amaç edinen sosyal devlet anlayışının anayasada düzenlendiğinin hatırlatıldığı gerekçede, demokratik bir hukuk devletinin ön şartının, vatandaşların kendi hayatlarını belirleyebilmeleri ve onurlu bir yaşam sürmeleri olduğu belirtildi. DEPREM SONRASI SOSYAL YAŞAM BOZULDU

Kanun teklifinin gerekçesinde, sosyal devlet anlayışının, hukuk devletinin kabul ettiği bu hedefe sosyal hakları da dâhil ederek ve hukuk devletinin işlevi olan kişisel ve ekonomik özgürlükleri güvence altına alarak; toplumsal dengesizlikleri ortadan kaldırmak amacıyla tedbirler aldığı aktarıldı. Gerekçede, deprem sonrası ortaya çıkan toplumsal dengesizliklerin, doğal afet sonrası bozulan sosyal yaşamın, devleti birtakım tedbirler alması gereğini ortaya çıkardığı ifade edildi.

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun amacının, sosyal sigortalar ile genel sağlık sigortası bakımından kişileri güvence altına almak olduğunun kaydedildiği gerekçede, “Ülkemiz, Genel Sağlık Sigortası sistemi kapsamında sağlık hizmetlerine sahiptir. Bu sistem ile Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) kayıtlı tüm sakinler, SGK ile sözleşmeli hastanelerde tıbbi tedavi alabilmektedir. Ancak bazı hallerde sağlık hizmetlerinden yararlanabilmek için, genel sağlık sigortalısı veya bakmakla yükümlü olduğu kişiler tarafından katılım payı ödenmektedir. Katılım payı ödenmesi gereken haller 5510 sayılı Kanun ile hüküm altına alınmıştır” denildi. SGK DESTEĞİ CÜZİ KALIYOR

Katılım payı ödenmesi gereken hallerden birinin vücut dışı protezler ve ortezler olduğunun hatırlatıldığı gerekçede, “Sosyal Güvenlik Kurumu, vücut dışı protez ve ortez ücretlerinin tamamını karşılamadığı, işbu hallerde katılım payı ödenmesi gerektiği için birçok depremzedemiz mağdur olmaktadır” ifadelerine yer verildi.

Vücut dışı protez ve ortez fiyatlarında yaşanan artışlar düşünüldüğünde, devlet tarafından yapılan desteklerin çok cüzi miktarda kaldığının dile getirildiği gerekçede, şöyle devam edildi: “6/2/2023 tarihinde ülkemizde yaşanan Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası birçok vatandaşımız kalıcı engelli hale gelmiştir. Vatandaşların yaşadığı travmaların etkisi devam etmekte; travmalara ek olarak depremzedelerin ekonomik olarak yaşadıkları mağduriyet ortaya çıkmaktadır. Deprem sonrası kalıcı olarak engelli hale gelen ve kullanmak zorunda kaldığı vücut dışı protezin pahalılığından dolayı afetzede vatandaşlarımız, büyük mağduriyetler yaşamaya devam edecektir. Buna ek olarak deprem dolayısıyla protez ve ortezleri zarar gören, protez ve ortezleri yenilemeleri gereken engelli vatandaşlarımız, bu durumdan fazlasıyla olumsuz etkilenmiştir.”


Başkan Deveci: “Yaralar kapanıncaya kadar dayanışmaya devam”



SAMSUN - Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, deprem bölgesinden Atakum’a gelen 4 binin üzerinde aile olduğunu belirterek, “Bu yarayı kapatıncaya kadar insanların ihtiyaçlarını karşılamaya, dayanışmaya devam edelim” dedi.


Tüm ülkeyi derinden sarsan Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından dayanışmasıyla tüm ülkeye örnek olan Atakum’a depremzede aileler gelmeye devam ediyor. 4 binin üzerinde ailenin Atakum’da ev ve yurtlara yerleştirildiğini söyleyen Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, kentteki depremzedelerin ihtiyaçları için dayanışmanın devam ettiğini söyledi. Başkan Deveci, tüm Samsunluları Atakum Belediyesi Paylaşım Merkezi (PAYMER) ve AtaMarket Gıda Bankası’na desteğe davet etti.


“İHTİYAÇ LİSTESİ

GÜNLÜK YAYINLANIYOR”

Atakum Belediyesi’nin depremzedeler için başlattığı Kardeş Ev projesi hakkında bilgi veren Başkan Deveci, “Evi olan Atakumlular, evlerini depremzedelere açmak için bize başvuruyor. Kira ve aboneliklerle ilgili kısımları ev sahipleriyle çözmeye çalışıyoruz. Bir protokol imzalatıyoruz. Daha sonra biz ailenin diğer ihtiyaçlarını takip ediyoruz. Bazı müteahhitlerin satmadıkları veya satmayacakları boş evleri var. Orada eşya ihtiyacı çok. Biri çekyat getiriyor, biri karyola getiriyor. Şu ana dek tıkanmadık ama bu sayı artacaksa sorun yaşayacağımız açık. Bu vesileyle Samsunlulara bir çağrı daha yapayım. Bu yaranın kapanması birden bire olmayacak. O nedenle dayanışma anlayışımızı, yardımlaşmamızı ertelemeyelim. Bu yarayı kapatıncaya kadar insanların ihtiyaçlarını karşılamaya devam edelim. Bu ülke, iki çift çorabı olanın bir çiftini Sakarya’da orduya göndermesiyle kuruldu. O kadar zor şartlarda değiliz ama o anlayışa ihtiyacımız var. Çözüm Merkezimize günde 200-250 civarında depremzedelerin ihtiyaçlarına yönelik çağrı geliyor. Sosyal medya hesaplarımızda da her gün hem deprem bölgesinin hem de Atakum’a gelen depremzedelerin ihtiyaç listesi yayınlıyoruz. Yurttaşlarımız AtaMarket Gıda Bankası’na ve PAYMER’e desteklerini ulaştırabilir” ifadelerini kullandı.


ARTVİN’DE KADINLAR DEPREM BÖLGESİ İÇİN EL ELE VERDİ

Artvin Barosu ve Artvin Kadın Dayanışma Platformu deprem bölgesindeki kadınlar için hijyen paketleri oluşturdu.



Hayati Akbaş

ARTVİN-Kahramanmaraş merkezli on ili etkileyen deprem felaketinin ardından ülkenin dört bir yanından bölgeye yardım malzemeleri hazırlanarak gönderiliyor. Artvin Barosu ve Artvin Kadın Dayanışma Merkezi işbirliği ile bölgeden gelen yardım talepleri karşılıksız kalmadı. Deprem bölgesinde bulunan kadınların hijyen malzemelerine erişiminde eksiklik olması nedeni ile bir araya gelen kadınlar hijyen paketleri hazırlayarak Malatya’ya gönderecek.

Artvin’de bir araya gelen kadınlar 1 haftadır topladıkları ve aldıkları malzemeleri paketledi. 250 kadına ulaşmayı hedefleyen kadınların mesajı “Sevgili kız kardeşim, bu yara bizim, birlikte iyileşeceğiz” oldu.

Çalışmalara katılan Artvin Baro Başkanı Av. Ayla Varan 24 Şubat sabahı Malatya’ya gideceklerini belirterek, Artvin Kadın Dayanışma ile birlikte hazırladıkları hijyen paketlerini bölgedeki kadınlara ulaştıracaklarını ifade etti. Türkiye Barolar Birliği ile birlikte avukatlardan oluşturulan gönüllü ekiplerle deprem bölgesinde nöbet tutulduğunu söyleyen Av. Varan, “Depremin üzerinden günler geçti, yaralarımız hala kanıyor. Gün geçtikçe değişik sorunlarla karşılaşıyoruz. Gönüllü avukat ekibimizle birlikte 24 Şubat’ta bölgede olacağız. Türkiye Barolar Birliği ve diğer barolarla organize ettiğimiz sistematik bir çizelgemiz var. Her Baro nöbetleşerek 4-5 gün bölgede kalıyor. Böyle bir yardım kampanyası yürütüyoruz, insani yardım taleplerini dinliyoruz, bölgede büyük bir hukuk desteğine ihtiyaç var bunu karşılamaya çalışıyoruz” dedi.

Deprem bölgesine gitmeden önce bölgede yapılan ihtiyaç analizlerini dikkate aldıklarını açıklayan Varan, “Daha çok kadınlara yönelik çamaşır, hijyen malzemeleri gibi ürünleri götürmeye çalışacağız. Çünkü bölgede hala su yok, var olan sular kullanıma uygun değil. Bu nedenle çok sayıda çamaşıra, sabuna, deterjana ihtiyaç var. Artvin Kadın Dayanışma Platformuna çok çok teşekkür ediyorum. Buradaki çalışmayı görünce yüreğim titredi. İnsanlar büyük bir dayanışma gösterdi, Artvinli kadınlar da öyle, insanüstü bir gayretle alınan, temin edilen ve bizim de Artvin Barosu adına yürüttüğümüz resmi yardım kampanyasından desteklediğimiz nakdi desteklerle yardım paketleri oluşturuluyor. 24 Şubat Cuma günü gönüllü meslektaşlarımla birlikte Malatya’ya bu malzemeleri götüreceğiz. Malatya Barosu ile görüşmelerimiz, bağlantılarımız, görüş alışverişlerimiz var. Malatya Barosu’nun da yardımıyla hazırlanan paketleri bizzat kendimiz bölgedeki kadınlara ulaştıracağız” ifadelerini kullandı.

Artvin Barosu Başkanlığının resmi yardım kampanyasının da devam ettiğini açıklayan Başkan Varan, “Yardım için açılan hesap numaramızı paylaşmaya devam ediyoruz. Türkiye Barolar Birliği deprem bölgesinde barınmaya yönelik kalıcı çözümler üretiyoruz. Biz de yardım hesabımızda biriken para ile onlara destek olacağız. Bu saatten sonra konteyner çalışmaları ile insanlara hizmet verme görüşüz var, biz de bu görüşü doğru bulduk, bu çalışmaya yöneleceğiz bundan sonra” dedi.

Zaman zaman deprem mahallindeki yıkımları görünce bu yaşanan felaketi deprem cinayeti olarak adlandırdığını söyleyen Varan, “Elbette bu doğal bir afet ama birtakım delillere ulaşıldığında çok büyük ihmal ve göz ardı, kulak ardı etme meselesinin, rant meselesinin olduğunu da görüyoruz. Türkiye Barolar Birliği öncülüğünde diğer barolarla birlikte bu sürecin takipçisi olacağız. Bu da içler acısı bir durum. Yaşanılanlardan ders almamız gerekiyor. Kaybettiğimiz canlara rahmet, geride kalanlara sağlık diliyorum. Umuyorum ki bir daha böyle bir felaket yaşandığında, çünkü fayların üzerinde yaşıyoruz, gereken tedbirleri almış ve en az hasarla, en az zararla kurtulabileceğimiz bir ders almışlıkla çıkarız” sözleri ile konuşmasını sonlandırdı.

Artvin Kadın Dayanışma Platformu gönüllülerinden Öğretmen Alev Hanoğlu Erdem ise gerçekleştirilen çalışma ile ilgili “Biz depremin ilk gününden itibaren bölge ile ilgili ne yapabiliriz diye düşünmüştük. Kendimiz defaten başka yollarla yardımlarımızı iletmiştik. Fakat son günlerde bölgede olan kadınlara yönelik hijyen malzemeleri konusunda eksikler olduğu bize iletildi bölgeden gelen haberlerde. Çok hızlı bir şekilde organize olduk ve sağlığa uygunluk paketleri hazırlamak istedik. İçerisinde günlük ped, kolonya, diş fırçası, diş macunu, gündelik hayatı kolaylaştıran ürünlerden oluşan hijyen paketleri hazırlıyoruz. Başlattığımız kampanya 3 gün gibi bir süre olmasına rağmen çok ciddi bir şekilde yardımlar geldi, hem maddi olarak destek sunuldu hem de sendikaya malzeme bırakıldı. İçeride yaklaşık Kadın Dayanışma gönüllüsü 20 kadın arkadaşımız bu ürünlerin paketlemesini yapıyor. Umuyoruz ki bölgedeki kadın arkadaşlarımızın işine yarar” dedi.

Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan da gerçekleştirilen çalışmaya katıldı ve “Artvin Kadın Dayanışmanın düzenlediği ve organize ettiği paketleme çalışmasına yardım ediyoruz, deprem bölgesine gidecek. Artvin Barosu gönüllü avukatları ile birlikle hazırlanan bu paketleri de bölgedeki kadın arkadaşlara elden ulaştıracak. Biz de el ele vererek, bir nebze de olsa yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu felaketi hep birlikte atlatmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

Artvin Kadın Dayanışma gönüllülerinden Perihan Karakuş, deprem bölgesinde bulunan kadınlara hijyenik malzemelerden oluşan çam sakızı çoban armağanı bir paket göndermeye çalıştıklarını, yaralarını tamamen saracağını düşünmediğini, bu çalışma ile bir nebze de olsa içlerini rahatlattıklarını ve kalplerinin onlarla attığını söyledi.

Yardım çalışmasına katılan Özlem Akyürek de deprem felaketi gibi durumlarda en çok kadınların yardıma ihtiyacı olduğuna dikkat çekerek “Biz de burada kadınlar için hijyen setleri hazırlamaya çalıştık. En azından oradaki kadınların hayatını bir nebze rahatlatmak adına çalışıyoruz” dedi.


BAŞKAN KESİM “YARALARI BİRLİKTE SARACAĞIZ”



Arhavi TSO başkanı Atıf Kesim, meclis toplantısında yaptığı konuşmasında Kahramanmaraş’ta yaşanan ve büyük yıkıma yol açan depremin yaralarının el birliğiyle sarılacağını ifade etti.

Necmettin Numanoğlu

ARHAVİ-Arhavi TSO başkanı Atıf Kesim, meclis toplantısında yaptığı konuşmasında Kahramanmaraş’ta yaşanan ve büyük yıkıma yol açan depremin yaralarının el birliğiyle sarılacağını ifade etti.

Başkan Kesim, “iş dünyamız gıda malzemelerinden, ev mobilyası ve beyaz eşyaya ve ihtiyaç malzemelerine kadar birçok talebi el birliğiyle karşılayacağımızı inanıyorum. Oda yönetimi olarak depremzedelerin hep yanındayız” diye konuştu.


Arhavi TSO başkanı Atıf Kesim, meclis toplantısında yaptığı konuşmasında Kahramanmaraş’ta yaşanan ve büyük yıkıma yol açan depremin yaralarının el birliğiyle sarılacağını ifade etti.

Necmettin Numanoğlu

ARHAVİ-Arhavi TSO başkanı Atıf Kesim, meclis toplantısında yaptığı konuşmasında Kahramanmaraş’ta yaşanan ve büyük yıkıma yol açan depremin yaralarının el birliğiyle sarılacağını ifade etti.

Başkan Kesim, “iş dünyamız gıda malzemelerinden, ev mobilyası ve beyaz eşyaya ve ihtiyaç malzemelerine kadar birçok talebi el birliğiyle karşılayacağımızı inanıyorum. Oda yönetimi olarak depremzedelerin hep yanındayız” diye konuştu.




72 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários


bottom of page