top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Bilmek isteyeceğiniz en önemli 20 Haber

Güncelleme tarihi: 5 Ağu 2023



Güne başlarken bilmek isteyeceğiniz en önemli 20 Haber

28 Ekim 2021 Perşembe



1 Erdoğan’dan Avrupa Konseyi’ne: Kavala ve Demirtaş konusunda biz bildiğimizi okuruz Günü birlik Azerbaycan gezisi dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 elçi krizinde geri adım atmadığını söyledi, “Benim kitabımda geri adım yok, ben taarruzdayım” dedi. Erdoğan, Avrupa Konseyi’nin Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş için Kasım ayı sonunda alacağı kararla ilgili bir soruya da, “Benim sadece tek beklentim var; biz bildiğimizi okuruz. Konsey bildiğini mi okur, okusun. Onlar ne okuyor, dinleriz, görürüz. AİHM’inkini de Konsey’inkini de dinleriz. Dinledikten sonra da biz üzerimize düşeni yaparız. Gereği neyse bunu yapacağız” diye cevap verdi.

2 Vahşet bitmiyor: Şimdi de 25 yaşındaki Şebnem Şirin öldürüldü Denizli’nin Pamukkale ilçesinde, erkek arkadaşı Furkan Zıbıncı tarafından boğaz ve boynundan bıçaklanarak öldürülen gıda mühendisliği bölümü mezunu Şebnem Şirin’in, ayrılmak istediği için çıkan tartışma sonrası hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Katil Zıbıncı kaçmaya çalışırken yakalandı. Şebnem Şirin’in öldürülmesi büyük bir infiale neden oldu, Türkiye dün gün boyu bu cinayeti kınadı.


3 İstanbullu sanayici faiz indirimini eleştirdi, Ankaralı ve Bursalı destekledi İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan, TL’deki rekor değer kayıplarına dikkat çekerek “Yaşanan bu dalgalanmalar piyasaların güvenini sarsarak Merkez Bankamızın itibarına gölge düşürüyor. Ancak güven ve itibar kaybı olarak nitelediğimiz bu süreç tek bir kurum ile sınırlı değil” diyerek son yıllarda Orta Vadeli Programlarda belirtilen kur ve enflasyon tahmin hedeflerinin tutmamasını eleştirdi. Ancak Ankara Sanayi Odası ve Bursa Sanayi Odası bu görüşte değil, onlara göre faiz indirimi olumlu oldu.

4 Osman Ulagay yazdı: 10 Soros gelse bu zararı veremezdi Ekonomi yazarı Osman Ulagay, T24 web sitesi için yazdığı yazıda son ekonomik gelişmeleri ve Osman Kavala’nın tutukluluğunu değerlendirdi. Ulagay’a göre son dönemde ekonomiye verilen zararı 10 Soros bir araya gelse veremezdi.

5 Amerika’da 700 süper zengine özel vergi teklifi Amerika’da Demokrat Parti, Başkan Joe Biden’ın 3,5 trilyon dolarlık yeniden yapılanma paketini hayata geçirebilmek için ülkede serveti 100 milyar doların üzerinde olan 700 süper zenginden özel bir vergi alınmasını öngören bir yasa teklifini Kongre’ye sundu. Teklif, bir servet vergisi değil ama servetini hisse senedi ve diğer yatırım araçlarında değerlendiren zenginlerin buralardan elde ettikleri yıllık gelirleri vergilendiriyor. Yapılan hesaba göre bu vergi şu an sadece 700 kişiyi ilgilendiriyor. O kişilerden biri olan Elon Musk dün vergiye tepki gösterdi ama serveti 282 milyar dolar olan Musk 2018 yılında tek bir kuruş bile gelir vergisi ödemedi. Bu süper zenginlerin gelir vergisi ödememek için kendilerini çok düşük maaşlı gösterdikleri ama servetlerini güvence göstererek aldıkları borçlarla hayat tarzlarını finanse ettikleri biliniyor. Vergi tasarısı Demokrat Parti içinde de tartışmalara neden oldu. Salgın sonrası dünyanın dört bir yanında ama en çok da gelişmiş Batı ekonomilerinde büyük servetlerin vergilendirilmesi tartışması var. 6 500 liraya sahte üniversite diploması İnternet üzerinden 500 TL’ye satılan noter onaylı sahte üniversite diplomaları şaşkınlık uyandırdı. İsme özel düzenlenen diplomalarla; tıp, hukuk, öğretmen gibi talep edilen bölümlerden mezun olmuş gibi sahtecilik yapılmasına ortam hazırlanıyor. Sahte diploma veren şirket; belediye, askeriye, polislik, güvenlik görevlisi gibi devletin kamu ve kuruluşlarında geçerli olmadığını, sadece özel sektörde geçerli olduğunun altını çiziyor.

7 ABD’de meme silikonu kanser yapabilir uyarısı Meme büyütme operasyonlarında kullanılan silikonların bazı kanserlere yol açtığına dair araştırmalar, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi FDA’yi harekete geçirdi. FDA bir uyarı yayınladı.


8 Koç Müzesi’nde bu Atatürk eserini kaçırmayın Çekyalı heykeltraş Patrik Prosko tarafından hazırlanan “Anamorfoz Atatürk” eseri, 29 Ekim’den itibaren Hasköy’deki Rahmi M. Koç Müzesi’nde sergilenecek. Daha önce İzmir’de bir heykel fuarında sergilenen eser büyük ilgi görmüştü; çünkü 3 boyutlu esere hangi açıdan baksanız başka bir şey görüyorsunuz.


9 Bu da “uçan motosiklet” Japonya’da ALI Technologies isimli şirketin geliştirdiği uçan motosiklet, 680 bin dolar fiyatla (yaklaşık 6,5 milyon TL) satışa sunuldu. “XTurismo Limited Edition” ismi verilen motosiklet tek şarjla saatte 100 km hıza kadar 40 dakika boyunca uçabiliyor. Elektronik devi Mitsubishi ve Japon futbolcu Keisuke Honda’nın desteklediği Tokyo merkezli girişim, 2022 ortasına kadar tek kişinin bileceği uçan motosikletlerden 200 adet üretmeyi hedefliyor.


10 Cem Yılmaz 15 günde NFT’den 3 milyon lira kazandı Dünyada NFT çılgınlığı devam ederken Cem Yılmaz‘ın girişiyle Türkiye’de de ilgi bu alana kaydı. Opensea platformundan 15 gün önce ilk NFT’sini satan Cem Yılmaz, bugün itibarıyla 45 NFT’sine alıcı buldu. Yılmaz bu satışlardan toplam 76.28 Ethereum gelir elde etti. Bu rakam bugün itibarıyla 2 milyon 940 bin liraya denk geliyor.


11 Sağlık Bakanı: Dr. Rümeysa Şen 36 saat nöbet tutmadı ama 24 saatlik nöbeti bile insanlık dışı buluyoruz Ankara’da nöbet dönüşü direksiyon başında uyuyakalan ve aracıyla bir kamyona arkadan çarpıp hayatını kaybeden Dr. Rümeysa Şen yeni bir tartışmayı başlattı. Doktorlar günlerdir uzun nöbet sürelerini protesto ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da dün bu konuya girdi, “Rümeysa’lar kolay yetişmiyor. Bir hekimin kaybı hepimiz için büyük kayıptır. Sevgili Rümeysa’ya Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesinin, ablasız bir hayatı hayal bile edemeyen kız kardeşinin, çalışma arkadaşlarının başı sağ olsun. Sağlık camiamızın başı sağ olsun. Bazı kliniklerde asistan hekimlerin 36 saat çalıştığı durumlar olduğu maalesef gerçektir. Dr. Rümeysa arkadaşımızın kazadan önce 36 saat çalıştığı şeklindeki bilgi ise yanlıştır. Arkadaşımız günlük mesainin ardından nöbet tutmuş, sabah hastaneden ayrılmıştır. Olay özelinde doğru bilgi budur. Bu bilgi bizleri uzun çalışma saatleri gerçeğinden uzak tutmaz. Hemen belirtmek istiyorum ki, biz değil 36 saat, 24 saate varan bir çalışma süresini de insani bulmuyoruz” dedi.

12 Kars eksi 9’u gördü Kara kış kendini hissettirmeye başladı. Doğu Anadolu Bölgesi’nde gece en düşük hava sıcaklığı -9 dereceyle Kars’ta kaydedildi. Sıcaklığın mevsim normallerinin 3 ila 5 derece altında seyretmesi beklenen bölgede, rüzgar kuzey yönlerinden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek. Bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları Tunceli’de 5 derece, diğer illerde ise sıfırın altında olmak üzere Kars’ta 9, Ardahan’da 8, Erzurum’da 6, Ağrı’da 4, Erzincan ve Iğdır’da 1 derece ölçüldü. 13

Hakkari’de bir şehit, iki asker yaralı Hakkari’nin Yüksekova-Şemdinli yolu üzerinde meydana gelen trafik kazasında askerî aracın kaza yapması sonucu 1 asker şehit olurken, 2 asker de yaralandı.


14 Sahte doçent tutuklandı Aksaray Üniversitesi’nde, doçentlik belgesi sahte olduğu anlaşılan ve hukuki süreç başlatılan öğretim üyesi Zehra Zulal Atalay Laçin tutuklandı. Laçin’in sahrekarlığını gazeteci Nevşin Mengü ortaya çıkarmıştı. 15 RTÜK’ten HalkTV’ye TÜGVA cezası geldi Halk TV’ye TÜGVA sızıntılarıyla ilgili yaptığı haberler nedeniyle para cezası verildi. RTÜK üyesi Okan Konuralp, cezanın gerekçesinin TÜGVA’nın küçük düşürülmesi olduğunu söyledi. 16 Yargıtay’ın çok tartışılacak internet kararı Yargıtay, hakaret içerikli paylaşımda bulunan kişilerle birlikte cihazın internete bağlandığı hat sahibinin de manevi tazminat ödemesi gerektiğine hükmetti.

17 Erdoğan: Kılıçdaroğlu’nun cibilliyeti bozuk Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında, önceki günkü tezkere oylamasında hayır oyu veren CHP’ye ve onun lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklendi. erdoğan konuşmasının bir yerinde, “Kılıçdaroğlu’nun eskiden beri alışkanlık edindiği kamu görevlilerine yönelik sözlü saldırıları artırdığını görüyoruz. Bu ülkenin her memuru, her kamu görevlisi, her bireyi, devletinin koruması ve güvencesi altındadır. Kılıçdaroğlu’nun hezeyanları kendini rezil etmenin ötesinde bir anlama sahip değildir. Ağzından çıkanlardan habersiz bir genel başkanının, ülkenin idaresi hususundan daha gülünç, trajikomik ne olabilir? Bu zavallının durumunun tababet ilminin görev alanına girdiğini söylemiştik. Adama bak ya. Osmanlı’ya hakaret ediyor. Sen kimsin? Sen Osmanlı’ya nasıl hakaret edersin? Buna bizim kitabımızda cibilliyet itibariyle bozuk derler” dedi.


18 Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na linç videosunu gösterdi, CHP lideri cevap verdi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün partisinin grup toplantısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Nisan 2019’da Ankara Çubuk’ta katıldığı bir şehit cenazesinde uğradığı saldırıya ilişkin videoyu da gösterdi, videodaki bu görüntülerin ardından, “Kemal Kılıçdaroğlu, 2023’te Türk milletinin zilleti tekrar reddedeceğini görecek ve tüm tehditleri için millete yeniden hesap verecektir” denildi. Buna tepki gösteren CHP lideri Kılıçdaroğlu, sosyal medya üzerinden “Şahıs, grup konuşması yapıyor; dakikalarca videolarımı gösteriyor. Sevgili Şahsım, görüyorum ki muhalefet olmayı iyice kabullenmişsin. ‘Oynatalım Uğurcuğum’ siyasetinde sana başarılar diliyorum” dedi. Bu arada Deva Partili Mustafa Yeneroğlu, Kılıçdaroğlu’nun Ankara Çubuk’ta uğradığı linç girişiminin ardından yaşananları anlattı: “Tweet atan bakanlar Külliye’den aranıyor, ‘Kesinlikle geçmiş olsun dilemeyeceğiz’ deniyor.”


19 Akşener: Ülkemizi ilk 20 ekonomiden çıkardılar, gire gire Gri Liste’ye girdik İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında daha çok ekonomi konuştu, iktidarı eleştirdi. Akşener, “‘2023’te dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına gireceğiz’ diyenler, bugün ülkemizi ilk 20 ekonominin bile dışına çıkarttılar. Bu vizyoner yönetim anlayışının sonucunda gire gire Gri Liste’ye girdik. Bu Gri Liste’de dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasından hiçbir ülke yok. İlk 20 ekonomisi arasından da yine hiçbir ülke yok” dedi.


20 İmamoğlu: Ben o türbülansın içinde yokum İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu cumhurbaşkanlığına adaylık konusunda, “Hiç ilgilenmesek de her gün bir şekilde türbülans yaşatılıyor ve bizi o türbülansın içinde tutmaya çalışıyorlar. Ben o türbülansın, o tünelin içinde değilim, ama az önceki metro tünellerinin içerisindeyim ve İstanbul’a hizmet üretmeye çalışıyorum” dedi. Son olarak İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Eğer Sayın Kılıçdaroğlu İmamoğlu veya Yavaş’tan birini aday gösterirse hayır demeyiz” demişti.

26 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page