top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Bilmek isteyeceğiniz en önemli 12 Haber



Güne başlarken bilmek isteyeceğiniz en önemli 12 Haber


1 Erdoğan, ‘İYİ Parti masayı terk edip milli ve yerli duruş sergilemeli’ dedi, Akşener güldü: Seçime dair derin bir endişe içinde… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan G20 toplantısı için gittiği Endonezya’dan ayrılmazdan hemen önce kendisini takip eden Türkiyeli gazetecilerle bir basın toplantısı yaptı. Taksim’deki terör saldırısını hatırlatan Erdoğan “Şunu samimiyetimle, açık sözlü olarak söylemem gerekir. Muhalefetin her zaman olduğu gibi bu olayların acısını hissetmeyişine biz zaten alıştık. Bu muhalefet, teröristlerle kol kola Ankara’dan İstanbul’a yürüyen muhalefettir. Biz bu muhalefete yabancı değiliz. Bunların tavırlarına da yabancı değiliz. Şu anda bunlar PKK’nın parlamentodaki uzantısıyla zaten beraber hareket etmiyorlar mı? Beraber hareket ediyorlar. Kaldı ki bunların şu anda kendi içinde zaten terör söylemlerini ifade eden kişiler yok mu? Var. Nitekim şimdi bunlardan bazılarıyla ilgili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik parlamentoda çalışmalar da devam ediyor. Bunlara alıştık. Burada özellikle muhalefetin içinde, CHP’yi bir kenara koyalım, 6’lı masanın hepsini söylememe gerek yok, ama İP’in (İyi Parti’nin) bunlarla aynı çizgiye düşmesi tabii düşündürücü. Onlar niye bunlarla aynı masaya düşüyor veyahut aynı konuma geliyor? Bu tabii düşündürücüdür. Hele hele böyle bir dönemde. Temenni ederiz ki bunlar da bir dönüşüm yapmak suretiyle gerek bu masayı terk etmek gerekse milli ve yerli bir duruş sergilemek üzere konumunu yeniden gözden geçirir” diye konuştu. İyi Parti lideri Meral Akşener’e Erdoğan’ın çağrısı soruldu. Akşener ‘Erdoğan anladığım kadarıyla seçime dair derin bir endişe içerisinde. Dolayısıyla da her sabah kalktığında bu endişenin çözümü için adımlar atmaya gayret ediyor. Geçen hafta HDP ile son derece neşeli bir görüşme yaptılar. Daha sonra tutuklu sanık olan Selahattin Demirtaş özel jetle ailesini görmeye gitti. Böyle bir resim burada duruyor. Bu sabah uyanmış böyle bir çözüm bulabilirim diye düşünmüş herhalde. Bu defa de her zaman yaptığı gibi HDP üzerinden bizi dürtmeye kalkışmış. Ama biz bugüne kadar Erdoğan’ın yaptığı zikzaklara alıştık. Masaya oturan kendileri, açılımları yapanlar kendileri, teröriste terörist diyemeyenle aynı yerde duranlar kendileri ama iş zora düştüğü zaman yerli ve milli ilan edilen biziz. Biz Erdoğan ve arkadaşlarının millilik ve yerlilik üzerinden yaptığı tanıma ihtiyaç duyan bir parti değiliz. Biz 2017’de yapılan ve bugünkü ucube sistemi getiren referandumda çok net ve açık tavır koyan insanların kurduğu bir siyasi partiyiz. Çizgisinde hiç kırıklık olmayan dün neyi savunduysa bugün de onu savunan bir siyasi partiyiz. Dolayısıyla milletimizin geleceğinin heba edildiği bir kumar masasında hiç olmadık. Olmayız” diye konuştu.

2 Erdoğan: Esad’la seçimden sonra sil baştan yapabiliriz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Endonezya’dan ayrılmazdan önce beraberindeki Türk gazetecilerle yaptığı sohbette Suriye lideri Esad’la görüşüp görüşmeyeceği soruldu. Erdoğan “Siyasette ebedi olarak dargınlık, kırgınlık, küslük olmaz; Türkiye olarak bu konularda sıkıntılı olduğumuz ülkelerle ilişkileri yeniden ele alabiliriz; Haziran seçiminden sonra bir sil baştan yapabiliriz” dedi. ABD Başkanı Biden’ın G20’deki görüşmede F-16’larla ilgili “işin tamamen elinde olduğunu, bunun hassasiyeti içerisinde olduğunu” söylediğini anlattı. “İnşallah kısa zamanda F-16 meselesini de çözmüş oluruz” dedi. Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile yaptıkları görüşmede en önemli konulardan birinin Samp-t füze savunma sistemleri olduğunu belirterek “Teknik bazı sorunlar kaldı, bunları da çözmek suretiyle üçlü olarak Fransa, İtalya, Türkiye SAMP-T meselesini de kısa zamanda çözelim istiyoruz” diye konuştu.


3 Suriyeli kadın bombacı Taksim’den önce Fatih’te de keşif yapmış Taksim’de 6 kişinin öldüğü saldırıyı gerçekleştiren Suriyeli Ahlam Albashır’in emniyette verdiği ifadesinin detaylarına ulaşıldı. Albashır, polise verdiği ifadede örgütle nasıl tanıştığından eylem günü yaşananlara kadar bütün detayları anlattı. Sevgili olduğu bir erkek vasıtasıyla örgütle tanıştığını belirten Albashır’ın “YPG ile tanışmam 2017 yılında Münbiç’te oldu. YPG üyesi olduğunu öğrendiğim Ahmed A. isimli bir erkekle tanıştım. Ahmed A. ile sevgili oldum. Sonra Ahmed, Cerablus’a gitti arkasından da ben gittim. Burada örgüt beni içine çekmeye çalıştı, görevler teklif etti. Bir süre sonra Ahmed A.’nın izini kaybettim ama örgütle ilişkim kesilmedi. Onlar da beni bırakmadı” dedi. Taksim’de en son 11 gün önce keşif yaptığını, daha önce Fatih’te de keşifte bulunduğunu anlattı. Bıraktığı pakette bomba olduğunu bilmediğini, paketi bırakıp oradan ayrılırken bir parfüm almak için durduğunu, bombanın o sırada patladığını öne sürdü. Bu arada İstiklal Caddesindeki bombalı saldırı nedeniyle gözaltında olan 49 kişiden aralarında bombayı bırakan Albashır’ın da olduğu 17 kişi çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.

4 Yunanistan ile Libya arasında çok tuhaf bir Türkiye gerilimi: Uçak Trablus’a indi ama Yunan Dışişleri Bakanı uçağından inmeyi reddetti Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias dün Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed Menfi ile görüşmek için Trablus’a gitti. Talep Menfi’den gelmişti. Yunan bakan görüşmede başka kimsenin olmamasını istemişti. Ancak kendisini havaalanında karşılayan heyette Libya Dışişleri Bakanı Necla el Menguş da vardı. Yunan bakan, Türkiye ile mutabakat metnini imzalayan el Menguş’un karşılama heyetinde olduğunu öğrenince uçaktan inmeyi reddetti ve yeniden havalanıp bu kez Libya’daki iç savaşın öteki tarafı olan Bingazi’deki yönetimle görüşmeye gitti. Dendias burada general Hafter ile bir araya geldi. Libya Dışişleri Bakanlığı, Dendias’ın Trablus’ta uçaktan inmeyi reddettiğini ve hiçbir açıklama yapmadan geri döndüğünü duyurdu. Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Dendias’ın sadece Trablus programının iptal edildiğini, gezinin Doğu Libya’daki ayağının sürdüğünü açıkladı. Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe ile Dışişleri Bakanı Necla el-Menguş, Trablus’ta uçaktan inmeyi reddederek Bingazi’ye geçip Halife Hafter’le görüşen Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’a tepki gösterdi. 5 MİT, PKK/YPG’nin bir yöneticisini daha öldürdü Mardin’in Şenyurt Sınır Kapısının karşısındaki Amude’de, Milli İstihbarat Teşkilatının gerçekleştirdiği nokta operasyonda terör örgütü PKK-YPG’nin Amude Öz Savunma Gücü sorumlusu Kemal Suphi El Ahmaad öldürüldü. Teröristin, Şenyurt Hudut bölgesindeki askeri birliklere yönelik keşif ve istihbarat çalışması yaparak saldırı hazırlığı içinde olduğu öğrenildi. 6 Fırıncı Cihan Kolivar tahliye edildi Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, katıldığı bir televizyon programında “Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bizim toplum ekmekle doyduğu için böyle 20 sene başında yöneticiler duruyor” deyince, daha önce attığı tweetler yüzünden ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla tutuklanmıştı. Günlerdir hapiste olan Kolivar dün tahliye edildi.

7 AYM, sosyal medyadan paylaşım yaptı diye memura disiplin cezası verilmesini hak ihlali kabul etti Anayasa Mahkemesi (AYM), sosyal medya paylaşımı nedeniyle disiplin cezası verilen kamu görevlisinin yaptığı başvuruda, ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine hükmetti. Resmi Gazetenin dünkü sayısında yer alan karara göre, Antalya’da bir belediyede çalışan kişinin sosyal medya hesabından yaptığı ve çeşitli iddiaları içeren paylaşımı bir gazete tarafından haberleştirildi. Bunun üzerine çalıştığı kurum tarafından disiplin soruşturması başlatılan kişiye uyarma cezası verildi. Kişi de bu cezayı AYM’ye kadar taşıdı. Yüksek mahkeme belediye memurunu haklı buldu. 8 Kılıçdaroğlu Kilis’te: İlk yapacağımız işlerden biri Suriye ile masaya oturmak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’de nüfus başına en fazla mülteciye ev sahipliği yapan Kilis’i ziyaret etti. Hem iş insanlarıyla hem esnafla bir araya geldi. Türkiye’de resmi rakamlara göre 3.6 milyon sığınmacı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu “Ama bu rakamın 4,5 milyon civarı olduğunu biliyoruz. Allah nasip eder Millet İttifakı olarak iktidar olduğumuzda ilk yapacağımız işlerden biri Suriye’nin meşru yönetimi ile görüşmektir. Karşılıklı büyükelçilikleri açmaktır. Çünkü bir sorunu çözecekseniz, sorunu muhatabı olan kişi ile konuşmanız lazım. Kavga ederek çözemezsiniz. Karşılıklı büyükelçilikleri açacağız ama bu hemen sorunun çözüldüğü anlamına gelmez. Buradan tekrar Suriye’ye gidecek olan sığınmacıların evlerini, okullarını, kreşlerini yapmanız lazım. Bunları AB fonlarıyla bizim müteahhitlerimiz yapacak” diye konuştu. 9 Akşener: Kadın konusunda başarısız oldum İYİ Parti lideri Meral Akşener İzmir’de girişimci kadınlarla bir araya geldi. Türkiye’nin en iyi ‘siyasi kafa avcısı’ olduğunu savunan Akşener “Partimizi 2017’de kurduk. İlk seçimden sonra devletten 37 milyon TL yardım aldık. Bu bir mucizedir, bunu başardık. Bu başarı öyküsü ama çok başarısız olduğum bir yer var. Ben kadın konusunda başarısız oldum. Kadın seçtirme konusunda başarısız oldum. Yüzde 25 kadın kotamız var. Bütün birimlerimizde yüzde 25 kadın kotasına uyuldu ama milletvekilliği konusunda maalesef başarısız oldum. Bunu bu defa çözeceğiz. Biz öğrenen bir organizasyonuz. Örneğin Uşak’ta genç bir kadını aday gösterdik birinci sırada. ‘Ben dururken onu nasıl aday gösterirsin’ diyen erkekler bir dayanışma gösterdiler. Kız gitti” dedi. 10 Davutoğlu: Başbakanken kullandığım uçakla uyuşturucu taşındı Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin uyuşturucu ile mücadele eylem planını açıkladı. “Bu ülke adına utanç duyduğum bir olayı anlatmak istiyorum” diyen Davutoğlu “Cumhurbaşkanları kullansın diye alınan ve hatta başbakanlık dönemimde benim de kullandığım uçakla uyuşturucu taşındı. Bu uçak bir şirkete satılmış ve uçağa Brezilya’da içinde kokain yakalanarak el konuluyor. Üzerinde ay yıldız olan uçak kokainle yakalandı. Eğer bu uçak bu şekilde yakalandıktan sonra İçişleri bakanı o koltukta oturuyorsa ve Cumhurbaşkanının sesi çıkmıyorsa kimse milli haysiyetten bahsedemez” dedi. 11 Karamollaoğlu’ndan Soylu’ya: Ne mesajı aldın, söyle biz de bilelim Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, İstiklal’deki patlamanın ardından “Bize verilen mesajı biliyoruz, bize verilen mesajı aldık” diyen İçişleri Bakanı Soylu’ya “Hangi mesajları aldığını halka açıkla” dedi.



12 Anadolu Efes İstanbul’da Barselona’yı devirdi Anadolu Efes, THY Avrupa Ligi’nin 8. haftasında konuk ettiği İspanya temsilcisi Barcelona’yı 96-86 yendi. Son periyoda Clyburn basketleriyle 5-0’lık seriyle giren Anadolu Efes, 31. dakikada 14 sayılık fark (71-57) buldu. İspanyol temsilcisi, Anadolu Efes cephesinin tepki gösterdiği hakem kararlarının ardından bulduğu basketlerle farkı azaltmaya çalıştı. Ancak lacivert-beyazlılar Clyburn’ün dış atışlarda sağladığı isabetlerle üstünlüğünü korudu. Laprovittola’nın 3 sayı çizgisi gerisinden skor ürettiği Barcelona’ya kritik anlarda Micic ve Clyburn ile yanıt veren ev sahibi ekip, oyunun kontrolünün elinde kalmasını sağladı. Kalan bölümde üstünlüğünü koruyan Anadolu Efes, mücadeleyi 96-86 kazandı. Bu sonuçla THY Avrupa Ligi’nde son 2 sezonun şampiyonu Anadolu Efes, 8 maçında 3. galibiyetini elde etti. Barcelona ise 3. kez mağlup oldu.

Kaynak: www.10haber.net

13 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page