top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Bilmek isteyeceğiniz en önemli 10 Haber



Güne başlarken bilmek isteyeceğiniz en önemli 10 Haber

03 Kasım 2021 Çarşamba



1 Sonunda Cem Yılmaz da isyan etti: Kavala ve Demirtaş’ın hapiste olmaması lazım Ünlü komedyen Cem Yılmaz ‘Rüstem Batum Sohbetleri’ adlı programa katıldı. Cem Yılmaz’a HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş ve iş insanı Osman Kavala’nın tutukluluğu soruldu. Yılmaz “Evrensel standartlarda bir ülkede böyle şeylerin olmaması gerektiğini düşünüyorum. Kim olduğu, ne olduğu bilinen, ne yaptığı bilinen bir insanın böyle gizemli bir suçu varmış gibi gösterilmesini biz oturduğumuz evden anlayamıyoruz” diye konuştu. Sohbetin tamamı YouTube’da.


2 İstanbul’da kiralar bir yılda yüzde 80 arttı İstanbul, son 1 yılda yüzde 80, son 3 yılda yüzde 94 ile konut kiralarında en çok artış yaşayan il oldu. Ankara’da 1 yıllık yüzde 52, 3 yıllık yüzde 91, İzmir’de 1 yıllık yüzde 49, 3 yıllık yüzde 88, Antalya’da ise 1 yıllık değer artışı yüzde 77, 3 yıllık değer artışı yüzde 226 seviyesinde gerçekleşti. İstanbul’da Zeytinburnu, Şile ve Gaziosmanpaşa dikkat çeken ilçeler arasında yer alıyor.


3 Medyanın yeni merakı: İmamoğlu metrodan canlı yaptı mı, yapamadı mı? İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu dün, belediyenin birkaç gün önce başklattığı “metrodan internet” uygulamasını tanıtmak için metroya bindi ve kendi sosyal medya hesabı üzerinden bir canlı yayın başlattı. Ancak Hürriyet ve Sabah gazetelerine göre İmamoğlu’nun canlı yayını, internet bağlantısının zayıflığı yüzünden yarıda kesildi. Oysa Dünya gazetesinin web sitesinde hiç böyle bir kesintiden söz edilmiyor, aksine İmamoğlu’nun videosuna yer veriliyor, video kesilmiyor.


4 Ali Nesin Erdoğan’a “Tımarhane müdürü” dedi, Cumhurbaşkanı’na hakaretten yargılandı, beraat etti Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı recep Tayyip Erdoğan’a “tımarhane müdürü” diyerek paylaşım yapan Nesin Köyleri’nin kurucusu Prof. Dr. Ali Nesin’e ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla dava açıldı. Selçuk Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, Nesin’in paylaşımı ifade özgürlüğü kapsamında sayıldı ve hakkında açılan ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ davasından beraat etti. Nesin beaat kararı sonrası, “Tımarhane müdürleri akıllıların arasından seçilir. Açılan dava gerçekten sıra dışı ve ilginç bir dava. Bu kararla beraber Cumhurbaşkanına tımarhane müdürü demek tescil edildi” dedi.


5 Kılıçdaroğlu: Sen olsa olsa kağıttan kaplansın! CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Roma’da ABD Başkanı Joe Biden’la görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sert bir dille eleştirdi. CHP lideri “Biden’ı görünce yüzü gülüyordu. Türkiye’ye gelince çatık kaşlı, tehditler, gözaltılar, hapisler, yalanlar, iftiralar. Dışarıda tam bir kuzu. Türkiye böyle bir tabloyla hiç karşılaştı mı? En büyük derdi ‘Acaba onunla bir fotoğraf çektirebilir miyim?’. Şu geldikleri hale bak. Utanmaz mısınız böyle bir şeyden? Devletin itibarı yok mu?” diye konuştu. Kılıçdaroğlu “Sen ne aslansın ne kaplansın! Sen olsa olsa kağıttan kaplansın! Nereye gidersen git, ne yaparsan yap, sandığı bu milletin önüne getireceksin ve millet dersi sana o sandıkta verecek” dedi.


6 Küresel ısınmayla mücadele araştırması: Türkiye dahil 6 ülke çok yetersiz Glasgow’daki iklim zirvesi devam ederken dünyaca ünlü Nature dergisi iklim kriziyle mücadele konusunda yapılan ve yapılmayanları derleyen kapsamlı bir araştırma yayınladı. Buna göre bazı ülkeler bundan 6 yıl önce imzaladıkları Paris İklim Şartı’ndaki hiçbir yükümlülüğünü yerine getirmedi. Araştırmanın “kritik derecede yetersiz” bulduğu ülkeler arasında Türkiye de var.

7 Naci Ağbal heyecanı kısa sürdü Eski Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın Hazine Bakanlığında müşavir olduğunun ortaya çıkması sonrası “Naci Ağbal kamuda yeniden göreve başlamış” fiyatlamasıyla 9,46’ye kadar inen kur, durumun yanlış anlaşılmasıyla yeniden 9,50’nin üzerine çıktı. Meğer eski Merkez Bankası Başkanları hep müşavir olarak yollarına devam edermiş.

8 ABD’li 41 milletvekilinden F-16 mektubu: Türkiye’ye satmayın ABD Başkanı Joe Biden ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Roma’daki görüşmesi sonrasında tekrar gündeme gelen F-16 alımına ABD’li milletvekilleri itiraz etti. Temsilciler Meclisi’nin 41 üyesi Dışişleri Bakanı Antony Blinken’a gönderdikleri mektupta Türkiye’ye F-16 satılmasına itiraz etti. Mektupta “Batı ile köklenmiş bir Türkiye isteğini paylaşıyoruz ama eğer Erdoğan hükümetine ABD yasalarını ihlal etme imkanı tanınırsa ve NATO ittifakı standartlarından kaçarsa bunu başaramayız” denildi.


9 İDSO 13 yıl sonra evine döndü İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Atatürk Kültür Merkezi’nde 13 yıl sonra sahne aldı. Hasan Niyazi Tura’nın yönettiği konserde, orkestraya keman sanatçısı Cihat Aşkın, soprano Simge Büyükedes, tenor Serkan Bodur ve bariton Caner Akgün eşlik etti. İDSO’nun hafta sonu konserleri eskiden olduğu gibi yine AKM’de yapılacak.


10 Viktoria Zeynep Güneş Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya kazandı Milli yüzücü Viktoria Zeynep Güneş, Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nda 400 metre bireysel karışık kategorisinde altın madalya kazanarak Türkiye’ye büyüklerdeki ilk Avrupa şampiyonluğunu getirdi. Kendisine ait Türkiye rekorunu da kırdı.


Kaynak: www.10haber.net

27 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

コメント


bottom of page