top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Battal İlgezdi: 'Adaylık değil, devamlılık söz konusudur'



İSTANBUL/ATAŞEHİR-(BRTAJANS) 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Ataşehir Belediyesi'nin düzenlediği, sanatçı Kubat'ın sahne aldığı etkinliğe katılan, üç dönemden beri Ataşehir'de Belediye Başkanlığı görevini yürüten CHP'li Battal İlgezdi, öğretmenliğe Cumhuriyet tarihi boyunca verilen değeri vurgulayan konuşmasının yanı sıra kamuoyunun merakla beklediği soruyu soran BRTAjans'a verdiği yanıtta, 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçim için "düşüncesini/niyetini" açıkladı: "Adaylığım değil, devamlılık söz konusudur."




24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Ataşehir Belediyesi'nin düzenlediği ve bölgede görevli öğretmenlerin yoğunlukta katılım sağladığı etkinlikte konuşan Ataşehir Belediyesi'nin kurucu, üç dönem başkanı, CHP'li Battal İlgezdi, kamuoyunun merakla beklediği, yeniden aday olup olmayacağı sorusuna ilginç ve dobra bir yanıt verdi: "Başkanlıkta adaylığım değil, devamlılık söz konusudur." Bu yanıtın, kişisel devamlılık mı, partisel devamlılık mı anlamına geldiğini önümüzdeki günlerde sorgulayacağımızı, "bu yanıtınızı olduğu gibi yayımlayabilir miyiz?" diyen BRT Yayın Grubu'na İlgezdi, "Tabii, olduğu gibi ve istediğiniz gibi yayımlayabilirsiniz" diyerek karşılık verdi.


Ataşehir Belediyesi'nin Öğretmenler Günü etkinliği, yüzlerce öğretmenin yanı sıra, CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, CHP Ataşehir ilçe Başkanı Celal Yalçın, Belediye Başkanı Battal İlgezdi, mahalle muhtarları, STK temsilcilerinin de katılımıyla gerçekleştirildi.




Sanatçılar Burcu Bergiten, Latin Band Grubu ve Kubat'ın sahne aldıği etkinlikte konuşan Belediye Başkanı İlgezdi, Marmara Üniversitesi mezunu bir beden eğitimi öğretmeni olduğunu, ilk görev yerinin Mardin olmasından büyük mutluluk duyduğunu belirterek şöyle dedi: "Sevgili öğretmenlerimiz, sınırları okul sıraları ile çizmeyecek kadar kutsal bir görevi yerine getiriyorsunuz. Sevgi, sabır, hoşgörü, fedakârlık nedir, biz sizlerden öğreniyoruz. Gençecik filizlerime can suyu oyor, onları hayata hazırlıyorsunuz. Sizler, Atatürk'ün Cumhuriyetine ve devrimlerine sahip çıkıyorsunuz. Aklın ve bilimin gerçeğini, çağın yeniliklerini ve gelişimini çocuklarımızı sizler anlatıyorsunuz. Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesilleri sizler yetiştiriyorsunuz."


Sanatçılar Burcu Bergiten, Latin Band Grubu ve Kubat'ın sahne aldıği etkinlikte BRT Yayın Grubu'nun kamuoyunun merak ettiği 31 Mart Yerel Seçimlerinde 4. kez Ataşehir Belediye Başkanlığına aday olup olmayacağı sorusuna verdiği yanıt anlamlıydı.


İlgezdi'nin, "benim için adaylık değil, devamlılık söz konusudur" diyerek ve BRT Yayın Grubu Genel Yönetmeni Bahçekapılı'nın bu yanıta hem Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi'yi, hem de İlçe Başkanı Celal Yalçın'ı tanık tutarak, "olduğu gibi yayımlayabilir miyim?" demesine "Tabii, olduğu gibi ve istediğiniz gibi yayımlayabilirsiniz" demesi, belediye başkanlığını sürdürmek istediğini gösteriyor.

Ataşehir Belediyesi'nin 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Ataşehir'deki bir otelde düzenlediği, Burcu Bengiten ve Kubat'ın sahne aldığı etkinlikteki bazı yetersizlikler ve eksiklikler yer basının ilgisi yanında tepkisini de çekti.


Haber ve görseller: BRT Yayın Grubu Genel Yönetmeni Alâettin Bahçekapılı

70 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page