top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Bahçekapılılar annelerini toprakla buluşturdu



Dün gece 96 yaşında vefat eden Bahçekapılı sülalesinin büyüklerinden. Anadolu kadınının bilgeliğini kişiliğinde toplamış Müzeffer Bahçekapılı bugün yüksek bir katılımla toprağa verildi.

Vefatıyla sevenleri arasında büyük üzüntüye neden olan merhume Müzeffer Bahçekapılı, sabah saatlerinde doğup 96 yıl yaşadığı Trabzon'un Maçka İlçesinin Güney Mahallesi'ndeki evine getirildi. Burada çok geniş sülalesinin ve komşularının gözyaşlarıyla karşılanan müteveffa, daha sonra Maçka Merkez Camii'ne götürülerek burada dini tören yapıldı. Merkez Camii'ndeki törene İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, Ortahisar Orbel Yönetim Kurulu Başkanı Firar Bayrak, CHP Maçka İlçe Başkanı Av. Nihan Göktürk, STK Trabzon ve Maçka başkanları, yazar-mimar Bekir Gerçek, KIYI Dergisinin Sahibi Fethi Yılmaz, yazar Turan Eyüboğlu, şair İsmail Fandaklı, yazar Ömer Turan, yazar Enver Bahçekapılı, CHP eski Trabzon il Başkanı Güzide Önsel Uzun, CHP Maçka eski İlçe Başkanı Musa Turan, Bahçekapılı-Bayrak ve Genç sülalelerinin pek çok ferdi yurdun çeşitli yerlerinden gelip katılarak müteveffa Müzeffer Bahçekapılı'ya saygı ve sevgilerini gösterdiler. Camideki törende taziyeleri müteveffanın oğulları Alâettin Bahçekapılı, Orhan Bahçekapılı ve damadı Sebahattin Bayrak kabul etti.


İkindi namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Bahçekapılı'nın naaşı Güney Mahallesi'ndeki aile mezarlığında toprakla buluşturuldu.

Müzeffer Bahçekapılı için akşam saatlerinde 75 yıl yaşadığı evin bahçesinde Ali ve Hasan Bahçekapılı hocalar tarafından Kur'an okundu.

Müzeffer Bahçekapılı'nın vefatı dolayısıyla evlatlarına binlerce kişi tarafından telefonla, sosyal medya paylaşımlarıyla başsağlığı dilendi.


Haber ve görseller: BRT Yayın Grubu Genel Yönetmeni Alâettin Bahçekapılı


62 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page