top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Av. Naim Yağcı: Ataşehir'de başkanlığa aday adayıyım



İSTANBUL/ATAŞEHİR-(BRTAJANS) Kuruluşundan beri Adalet ve Kalkınma Partisi üyesi olan, 3 yıl İlçe Başkan Yardımcılığı, 5 yıl İlçe Başkanlığı ve 5 yıl da Ataşehir Belediye Meclis üyeliği görevlerinde/sorumluluklarında bulunan Av. Mustafa Naim Yağcı, 31 Mart 2024'te yapılacak Yerel Yönetim Seçimleri'nde Ataşehir Belediye Başkanlığı'na aday adayı olduğunu açıkladı.


Bugün Ataşehir'de faaliyet gösteren basın mensuplarıyla bir araya gelen Ataşehir Belediye Meclisi Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkan Vekili Av. Mustafa Naim Yağcı, yerel seçimlerde partisinden Ataşehir Belediye Başkan aday adayı olduğunu açıkladı.

Yağcı, Gazze'deki tek yanlı saldırıda yitirilen çocukları anarak başladığı konuşmasında, Birleşmiş Milletlerin 1989'da ilan ettiği 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nü anımsattı ve "BM'in yetersizliğini gördükçe çocuk haklarının egemenlerin çıkarlarına göre hak, mazlumlar coğrafyasında hüsran oluşunu, bu soykırım niteliğindeki katliamı cigerimiz yanarak izlemek zorunda kalışımızı anlamakta güçlük çekiyorum" dedi.

"Eğer Birleşmiş Milletler bu sözleşmede samimi, hakikaten bu sözleşme gereğince çocuklar düşünülmüş olsaydı bu konuda Birleşmiş Milletler üzerine düşeni yapmış olsaydı ben inanıyorum ki bugün oradaki çocukların katliamı bırakın, oradaki çocukların bir tanesinin dahi burnunuh kanamasını önler, oradaki Savaşı durdurmaya yeterdi." diyen Naim Yağcı, "bu sözleşme bir sözleşmeden öte anlamını yitirmiş bir paçavradır diye düşünüyorum. Böyle olunca da Birleşmiş Milletler'e inandırıcılığı da güvenilirliği de yoktur" ifadelerini kullandı ve konuşmasının şöyle sürdürdü: " Dün hakikaten yüreğimiz parçalanarak dünyanın iki yüzlülüğünü seyrettik dünya çocuk haklarından bahsedildi işte Filistin'deki çocuklara Ah edildi Ancak her 10 saniyede veya her dakikada 4-5 çocuğun ölümüne yine göz yumuldu, bu çok dünya insanlığı adına çok acı verici bir tablodur."



Kuruluşundan beri Adalet ve Kalkınma Partisi üyesi olduğunu, 3 yıl İlçe Başkan Yardımcılığı, 5 yıl İlçe Başkanlığı ve 5 yıl da Ataşehir Belediye Meclis üyeliği görevlerinde/sorumluluklarında bulunduğunu vurgulayan Av. Mustafa Naim Yağcı, 31 Mart 2024'te yapılacak Yerel Yönetim Seçimleri'nde Ataşehir Belediye Başkanlığı'na aday adayı olduğunu açıkladı.

Yağcı şöyle dedi:

"Yani bakıldığında Ataşehir'in kuruluşundan bu yana hem bütünüyle kesintisiz bir şekilde yani fasılasız ve inkitasız hukukta böyle söylenir, Ataşehir'de siyasetin içerisinde ataşehirlerin derdiyle dertlenmeye bir taraftan partimizi en iyi şekilde temsil etmeye Diğer taraftan da Ataşehirimizin hukukunu Ataşehirimizin taleplerini Ataşehir ve Vatandaşlarımızın sorunlarını dile getirmeye çözüm üretmeye gayret ettik. Yani benim akşam yattığım yer Ataşehir, sabah kalktığım yer Ataşehir, alışveriş yaptığım yer Ataşehir. Ataşehir'de hangi vatandaşımız hangi sorunu yaşıyorsa o sorunu yaşıyoruz hangi mutluluğu paylaşıyorsa o mutluluğu paylaşıyoruz yıllardır. Tabii bu süreç geldiğinde bir dönem yeniden söz konusu oldu ve aday adaylık süreçleri başladı. Biz de arkadaşlarımızla istişare etti Ataşehir'deki bugüne kadar almış olduğumuz enerjiyi değerlendirdiğimizde bugüne kadar ki vazifelerimiz Ataşehir'de kurmuş olduğumuz ünsiyet neticesinde ve arkadaşlarımızla hem Meclis grubumuzda olsun, Diğer taraftan teşkilatlarımız olsun, aklına güvendiğimiz büyüklerimiz, kanaat önderlerimiz olsun bunlarla değerlendirmeler, Parti büyüklerimizle yapmış olduğumuz değerlendirmeler neticesinde de bu dönemde Ataşehir'de belediye başkan aday adaylığı ile ilgili bir niyetimizi ortaya koyduk."

"Sorumluluk bilinciyle ve heyecanla, Ataşehir'deki bütün insanlarla beraber aynı hayalleri görerek" yerel seçimlerde başkanlığa aday olduğunu ifade eden Av. Mustafa Naim Yağcı, "Ataşehir'de yapılanlarla Ataşehir'in mutluluğuyla beraber kendi mutluluğumuzun ne aşamaya geleceğini bakıyorum ve o beni heyecanlandırıyor. Ben ulaşımdan, imara diğer taraftan gençlikle ilgili olan sorunlardan yaşlılarımıza büyüklerimize kadar her sorunun elinden tutulursa bir şekilde sırtlanılırsa bu manada sonuç alınacağını düşünüyorum. Ataşehir'de görev yapmakla mutluluk duyduğum Ak Partiden Ataşehir'e güçlü bir şekilde hizmet etmek gayretiyle, niyetiyle adaylık müracaatını yaptım." diye sürdügü konuşmasında başka adayların oluşundan mutluluk duyduğunu, bunun partiler için zenginlik olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Yağcı, Ataşehir için düşünülen projelerini süreç içinde partisi tarafından Ataşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklandığında açıklayacağını da ifade etti.


Haber ve görseller: BRT Yayın Grubu Genel Yönetmeni Alâettin Bahçekapılı

137 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page