top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Ataşehir Yenisahra'ya muhtar adayı İsa Kırım



İSTANBUL/ATAŞEHİR-(BRTAJANS) 31 Mart 2024'te yapılacak Yerel Seçimlerde, il ve ilçelerde belediye ve belediye meclisi üyeleri ile mahallelerde muhtarlarla ihtiyar heyetleri belirlenecek. Son günlerde siyasal partilerin belediye başkan adaylarını belirleme çalışmaları sürerken, mahallelerde de muhtar olmak isteyenlerin aday tanıtımları sürüyor.

İstanbul'un 17 mahalleden oluşan yeni ilçelerinden Ataşehir'deki Yenisahra Mahallesi'nde Yenisahra Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı, yerel gazeteci İsa Kırım da, 1969'dan beri oturduğu mahalleye muhtar adayı olduğunu bugün açıkladı. Kırım, mahallenin başlıca sorununun kentsel dönüşüm olduğunu, Kadıköy ilçesinin mahalleye yakın depoladığı çöplerin de özellikle yaz aylarında olumsuzluklar yaşattığını belirterek, "her türlü sorunu çözmede, muhtarların kısıtlı yetkilerini sonuna kadar komşularımızla el ele vererek çözmeye katkıda bulunmak için aday oluyorum" dedi.



Yenisahra Mahalle Muhtar Adayı İsa Kırım'ın adaylığını açıkladığı basın toplantısına mahalleden Hasan Karadağ, Sevgi Seymen ve Süleyman Üçüncüoğlu da katıldı.

Toplantıda yaptığı konuşmada Kırım, şunları söyledi:

"Mahallemiz 1969-70 yıllarında kurulmuş, Anadolu'nun değişik illerinden gelen ailelerle uzun yıllar iyi komşuluk yaparak halen Yenisahra'da yaşayama devam ediyorum.

Mahallemizin tabii ki çok farklı sorunları var, bunlardan bana göre en önemlisi kentsel dönüşüm. 1993 yılında değişik firmaların mahlleyi dönüştürmek için çalışmaları oldu. Bu çalışmalar bizim mahallelilerin istediği hızda ilerlemedi. Değişik sıkıntılar çıktı. Bu sorunların en önemlisi mahallemizin 1/5000 ve 1/1000'lik imar planlarının çıkmayışı idi. Bizler mahalle halkı olarak bu sorunları çözmek için Yenisahra Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği'ni kurdu. Dernek olarak imar çıkma aşamasında Ankara'da Çevre ve şehircilik Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısına gittik. Mahallenin sorunlarının bulunduğu dosyamızı ilettik.

Aynı zamnanda İBB İmar Komisyon Başkanı ile 9 kişilik dernek üyelerimizin bulunduğu 2 saatlik bir toplaniı gerçekleştirdik. mahallemIzIn Imarının bir an önce çıkması rIcasında bulunduk.

Ataşehlr Belediye Meclisi'nde imarlarımızın çıkması için CHP li ve AK partili meclis üyelerimizden ve Ataşehlr belediye başkanımızdan imarımızın bir an önce çıkması için destek

istedik. İmarımız çıktı dernek olarak Battal llgezdi başkanımıza ve CHP ve Ak parti meclis üyelerimize teşekkür ediyoruz.

5 sene önce imarımız çıkmasına rağmen henüz mahallemizde bir gelişme yok. kentsel dönüşüm sorunumuzun önünde imar engeli vardı ama şu an mahallemizde Firma sorunu var. lmarın 5 sene önce çıkmasına rağmen malesef firmalar hâlâ inşaata başlamadı. Bu sorunlarla daha fazla ilgilenmek ve mahallemizin diğer sorunlarının çözülmesi için gerekli mercilere iletmek ve çözümünü sağlamaya çalışmak için muhtarlığa aday oldum."


Haber ve görseller: BRT Yayın Grubu Genel Yönetmeni Alâettin Bahçekapılı

65 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page