top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Ataşehir Emekliler Derneği'ni açan İlgezdi: İstanbul'u da, Ataşehir'i de yeniden kazanmalıyız!



İSTANBUL/ATAŞEHİR-(BRTAJANS) 2017'de kurulduğu halde yaşanan pandemi ve arkasından onursal başkanı Mansur Sürmeli'nin vefatı nedeniyle resmi açılışını yapamayan Ataşehir Tüm Emekliler Derneği dün İçerenköy'deki binasında resmi açılışını gerçekleştirdi. Kalabalık emekli kitlesinin katıldığı açılışta kurdeleyi kesen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin "sivil toplum kuruluşlarının siyaset dışı olmasını önemsiyorum; ancak bu vesileyle de siyasi mesaj vermek de isterim" diyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi: "Önümüzdeki yerel seçimler çok önemli, Ataşehir'i yeniden kazanmalıyız, İstanbul'u yeniden Cumhuriyet Halk Partisi'ne kazandırmalıyız."


Ataşehir Tüm Emekliler Derneği'nin İçerenköy'de bulunan hizmet binası dün yapılan törenle resmen açıldı. Törende konuklara "hoşgeldiniz" konuşması yapan Başkan Cafer Çağrıtekinci, hizmet binasının açılışının pandemi ve onursal başkanlarının vefatı nedeniyle geciktiğini açıklayarak şöyle dedi:

"Emekliler Derneği her zaman Ataşehir'in, hatta Anadolu Yakası'nın tüm emeklilerini kapsayan ve tüm emeklilerin hakları ile ilgili mücadele eden bir dernektir. Biz bu Derneği kurarken bir apartmanın küçük bir odasında 5 kişi bir araya geldik ve derneğimizi kurduk. O dönemde sevgili başkanımız Battal İlgezdi bize derneğin üyelerinin, emeklilerin oturup çay içeceği. dinleneceği., okuyacağı emeklilere yakışan bir yer olması gerektiğini, bunun için araştırmaya girmemizi önerdi. Sağ olsunlar. Bugün açılışını yaptığımız bu mekânın kuruluşundan, içinin tefrişine kadar bizlere destek oldu. Bütün bunlar için tekrar teşekkür ediyorum.

Bugünkü durumda emekli olmaktan korkan arkadaşlarımız var. Emekli olduktan sonra psikolojisi bozulan, ben artık işe yaramıyorum diyen arkadaşlarımız geldiler bizlere. Biz burada emeklilerin gerçekten de artık işe yaramadıklarını değil asıl işe yarayacakları dönemlerin başlamakta olduğunu kendilerine söyledik. Hemen yan tarafımızda da atölyeler kurduk; kadın üyelerimizle birlikte bu atölyelerde üretim yaptı. Bu üretimden birçok emekli üyemiz kendilerine yan gelir elde etti ; hatta yurt dışından da siparişler almaya başladık. Böylece hem evden çıkıp hem de psikolojik olarak rahatlamış, üretim içinde bulunmuş oluyoruz .Bundan dolayı ben çok mutluyum.

Bugün programımızın eğlence bölümünü iptal etmek zorunda kaldık ; çünkü Irak'ta şehitlerimiz var .Ben şehitlerimize Allah'tan rahmet , yakınlarına ve ulusumuza başsağlığı diliyorum. Bu tür olayların yaşanmaması için birlikte çalışmamız, el birliği ile mücadele etmemiz gerektiğine inanıyorum."



Ataşehir Tüm Emekliler Derneği lokalinin açılışında yaptığı kısa konuşmada Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de şöyle dedi:

"Burada ufku geniş, azimli, dünya sağlıklı bakan insanlar var. O anlamda burada bulunan tüm dostlarımıza böyle bir yeri kurdukları için teşekkür ediyorum. Sevgili başkanımız Mansur Sürmeli'ye rahmet diliyorum.

Genelde emekliler ya evinde oturur ya kahveye gider. Baktığımızda Türkiye'de anlayış böyle, onun için böyle bir derneğin olması gerekiyordu . Sevgili Başkanım benden talepte bulunduğunda seve seve bunu yerine getireceğimi söyledim. Burada gerçekten çok güzel işler yapıyorlar.

Tabii önümüzde yerel bir seçim var. Seçimlerie3 ay kaldı. İzninizle biraz siyaset yapacağım: İstanbul'da ve Türkiye'nin her tarafında iddiamızı devam ettirmek zorundayız, İstanbul'u, Ataşehir'i ve diğer ilçeleri kazanmak zorundayız. Çünkü mevcut Siyasal iktidar İstanbul'la ilgili, ilçelerle ilgili çok ciddi baskılarda bulunacaktır. Daha şu anda kampanyalar başlamadı; ama ben iddia ediyorum: İstanbul'u, Ataşehir'i ve diğer ilçeleri yeniden kazanacağız .Burada bulunan dostlarımızı bu anlamda görev peşinde gençlere taş çıkartacaklarına eminim, onlardan daha iyi çalışacaklarına eminim. Sevgili Başkanım iyi ki varsınız ,iyi ki bu Derneği kurdunuz. Hepinize çok teşekkür ederim."



Ataşehir Tüm Emekliler Derneği lokalinin açılışında daha sonra İlgezdi'ye derneğin şükran plaketi takdim edildi ve katılımıncılara ikramda bulunuldu.



Açılışta dernek üyelerinin el emeği ürünleri de sergilendi ve ilgi gördü.


Haber ve görseller: BRT Yayın Grubu Genel Yönetmeni Alâettin Bahçekapılı





64 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page