top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Ataşehir'den yapılan canlı yayında Ataşehir konuşulamadı



 İSTANBUL/ATAŞEHİR- (BRTAJANS)  Halk TV'nin Cumartesi ve Pazar günleri ilgi ile izlenen Görkemli Hatıralar programı bugün saat 10.00 ile 13.00 arasında Ataşehir'den canlı yayımlandı. Yakında resmen hizmete girecek İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi'nin büyük salonlarından birinden yayımlanan programın konuğu Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile sanatçı Metin Akpınar'dı.



Serhan Asker'in sunduğu Görkemli Hatıralar programında İlgezdi, Ataşehir'in sorunlarını anlatabilmek için 3 saat boyunca sahnede yer aldı; ancak fazla konuşma fırsatı verilmedi. Program başlarken İlgezdi, daha önceki deneyimlerine dayanarak konuşma fırsatı verilmeyebileceğine ilişkin sitemde bulunmasına karşın Serhan Asker tutumunu değiştirmedi ve İlgezdi ancak, Ataşehir'de bazı mahallelerde mülkiyet ve imar planlarının yokluğu sorunun yaşandığını dile getirebildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonunda AK Partili üyelerin çoğunlukta bulunmasından dolayı, Ataşehir'le ilgili planların zamanında kabul edilmediğini, geçikmeler yaşandığını, bunun da mahallelerde mağduriyetlere neden olduğunu belirten İlgezdi, "İstanbul'un deprem tehlikesi altında olduğunu, bunun için imar planlarının ve kentsel dönüşümün zaman geçirilmeden uygulamaya konulması gerektiğini" vurguladı. Ataşehir'de yapılan hizmetleri anlatma fırsatı bulamayan İlgezdi'nin programın ilerleyen dakikalarında konuk olan Metin Akpınar'a dönerek Ataşehir'deki kültürel hizmetleri anlatma ve hazırladığı görsel malzemeyi ona gösterme durumunda kaldı.



   Konuşma fırsatı bulduğu anlarda Ferhatpaşa ve Yeniçamlıca mahallelerindeki mülkiyet sorununun çözülmesi için gayret gösterildiğini, söz verildiği gibi tapuların hazır edildiğini, ama bir türlü dağıtılması için gerekli iznin alınamadığını vurgulayan İlgezdi, Ataşehir'e kazandırılan yeni İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi'nin yakında CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in de katılacağı bir törenle açılacağını, Mart ayında da Türkiye'nin en kapsamlı kütüphanesi olacak olan Atatürk Kütüphanesi'ni hizmete sokacağını vurguladı. Bu arada Devekuşu Kabare Tiyatrosu Müzesi'ni Ataşehir'e kazandıracaklarını, Mustafa Saffet Kültür Merkezi'nde açılacak olan bu müze ile birlikte Mustafa Saffet Kültür Merkezi'ndeki 3 tiyatro salonunun da kullanma olanağı verileceğini müjdeledi. Bu müjdeye Metin Akpınar çok sevindiğini dile getirdi.

İlgezdi, Türkan Saylan Tıp Merkezi'nde her gün 500 hastaya ücret alınmadan bakıldığını, yakında Atatürk Mahallesi'ne taşınacak olan bu merkezin daha geniş olanaklarla hizmet vereceğini bildirdi; mahallelere yapılan hizmetleri anlatırken belediye başkanlarının hangi partiden seçilirse seçilsin hizmet etmede Parti gözetmeksizin görev yapmaları gerektiğini, kendisinin böyle davrandığını da belirtti.



Ataşehir'de yakında hizmete girecek olan İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi'nden canlı yayınlanan Görkemli Hatıralar programının ilerleyen dakikalarında konuğu Metin Akpınar oldu. Salonu dolduran 1000'e yakın seyircinin sevgi alkışlarıyla karşılanan Akpınar, Devekuşu Kabare Tiyatrosu ile 25 yıl Türk halkına tiyatro yapma olanağı bulduğunu, sanatçının olaylara, olgulara eleştirileştirel gözle bakmak durumunda olduğunu, dünyada 10 milyon 500 bin canlı bulunmasına karşın düşünebilen tek canlının insan olduğunu, insanın da ilkellikten ancak sanatla, eğitimle kurtulabileceğini dile getirdi.

Görkemli Hatıralar programında Kardeş Türküler grubu 15 türkü seslendirdi.


Haber ve görseller: BRT Yayın Grubu Genel Yönetmeni Alâettin Bahçekapılı



75 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page