top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Ataşehir'de gazeteciler güçbirliğiyle 4 başkan adayını bir araya getirdi



İSTANBUL/ATAŞEHİR-(BRTAJANS)- Merkezi Ataşehir'de bulunan Bağımsız Medya ve Gazeteciler Derneği ile Çekmeköy merkezli Yüzüncü Yıl Gazeteciler Derneği'nin kolaylaştırıcılığında dün iftarda bir araya gelen bölge gazetecileri ve basın çalışanları güç birliği mesajı verirken, Ataşehir'de belediye başkan adaylığı için yarışan dört siyasetçiyi de bir araya getirdi. Etkinliğe katılan İYİ Parti Ataşehir Belediye Başkan adayı Ali Coşkun, programı gereği etkinlikten erken ayrılırken, Yeniden Refah Partisi adayı Bülent Tüylü, Memleket Partisi adayı Reşat Şahin Öztürk ve AK Parti adayı Mustafa Naim Yağcı gazetecilerin güç birliğini destekleyen siyasiler oldu.



Dört başkan adayının aynı etkinlikte bir araya gelmesinin "demokratik önemine" dikkat çeken gazetecilere, başkan adayları "seçildiklerinde yerel yönetimde basına daha rahat çalışma ortam ve olanakları sağlayacaklarına" ilişkin "söz" verdiler.



İftardan sonra Bağımsız Medya ve Gazeteciler Derneği Başkanı Ufuk Bulut ve Yüzüncü Yıl Gazeteciler Derneği Başkanı Yavuz Yılmaz, yaptıkları konuşmalarda dernek çalışmaları hakkında bilgi verirken, örgütlü olmanın önemine de vurgu yaptılar.

Etkinlikte yer alan gazetecilerden Alâettin Bahçekapılı, "ak kâğıda basılı imzasını 1963'te gördüğünü, üç yüksek okulda okuduğunu, okul saydığı TRT'de 27 yıl çalışıp emekli olduğunu, şimdi Ataşehir'de gazeteciliğini sürdürdüğünü" belirterek şöyle dedi:



"Ben de halkın örgütlü olmasından ve hareket etmesinden yana bir yurttaşım. 16 dernekte üyeyim. Gazeteci olarak Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'ne 40 yıldan beri üye olduğum için sizin derneklerinize üyelik başvurusu yapamıyorum, ancak sizleri destekliyorum, siz yürüyün ben de arkanızdayım."

Etkinlik sonunda Ufuk Bulut'un doğum günü de meslektaşları tarafından kutlandı..









146 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page