top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Ataşehir’de bugün, günlerden Nâzım!



TÜRKİYE'NİN ve dünyanın önemli şairlerini her yıl Ataşehir'de buluşturan "Ataşehir Belediyesi Uluslararası Nâzım Hikmet Şiir Günleri" bu yıl beşinci kez düzenleniyor. Bugün saat 19.30’da Atatürk Mahallesi’ndeki Amfili Park’ta başlayıp Pazar günü Fetih Mahallesi’ndeki Buhura Park’ta sona erecek etkinlik, yarın Büyükada’daki Taş Mektep’te devam edecek. Dört gün boyunca seyrine ve dinlenmesine doyulmaz günler yaşatacak Nâzım Hikmet Şiir Günleri kapsamında Pazar günü Buhara Park’ta Nâzım’ın 50. Ve 60. Ölüm yıldönümünde gazeteci Alâettin Bahçekapılı’nın Nâzım sevdalılarına yazdırdığı 60 mektuptan oluşan bir sergi de açılacak.

Uluslararası Nâzım Hikmet Şiir Günleri’ne Türkiye'den ve konuk ülke Fransa'dan şairler katılacak. Etkinlikler, Ataşehir'de son dönemde kültür ve sanatın buluşma noktaları haline gelen Amfili Park ve Buhara Parkı ile İBB tarafından restorasyon çalışmaları tamamlanarak İstanbullulara yeniden kazandırılan Büyükada'daki Taş Mektep'te yapılacak. Edebiyat ve sanat dünyasının önde gelen isimlerinin katılacağı, söyleşiden imza günlerine, müzik ve şiir dinletisinden sergiye kadar bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek şiir günlerinin bu yılki onur konuğu, şair ve yazar Ataol Behramoğlu olacak.

Festival direktörlüğünü ise usta şair Haydar Ergülen’in yaptığı Şiir Günleri, bugün saat 19.30’da Ataşehir Atatürk Mahallesi’ndeki Amfili Park'ta düzenlenecek olan açılış konuşmaları, konuk ülke Fransa'dan gelen şairlerin ve Türkiye'den ve aynı zamanda 1. Uluslararası Nazım Hikmet Şiir Günlerinin onur konuğu şair Ahmet Telli’nin şiir okumaları ve müzik dinletisi ile başlayacak.



Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, "Uluslararası Nâzım Hikmet Şiir Günleri, bizim gerçekten çok önemsediğimiz festivallerimiz arasında önemli bir yere sahiptir ve bu etkinliğimizi her yıl yapıyor olmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Sanat dallarının en önemli disiplinlerinden biri olan edebiyatın, Ataşehir'de böyle bir festivalle taçlandırılmasını önemsiyor, bütün İstanbulluları ve Ataşehirlileri 5. Uluslararası Nâzım Hikmet Şiir Günleri’ne bekliyoruz" dedi.


37 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page