top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Ataşehir Belediyesi'nde Onursal Adıgüzel dönemi törenle başladı



İSTANBUL/ATAŞEHİR- (BRTAJANS) - 31 Mart'ta yapılan Yerel Seçimler'de en yakın rakibi AK Partili aday Av. Mustafa Naim Yağcı'ya 50 bine yakın oy farkıyla Belediye Başkanı seçilen CHP'li Onursal Adıgüzel, bugün yapılan iki ayrı törenle göreve başladı. Adıgüzel'e görevi devreden Ataşehir Belediyesi'nin kurucu başkanı Battal İlgezdi, yaptığı kısa konuşmada "belediye başkanlık koltuklarının daimi olmadığını, gelip geçici olduğunu, önemli olanın CHP'nin kazanması olduğunu, bayrağı Adıgüzel'e devretmekten memnuniyet duyduğunu" belirtti.



Adıgüzel de başkanlık görevini devralırken yaptığı konuşmada, "değerli başkanımla 2009 yılından bu yana çok önemli mücadelelerimiz var, kendisi Ataşehir'in kurucu belediye başkanıdır." dedikten sonra sözlerini şöyle sürdürdü: "Ataşehir'e çok önemli emekleri oldu, gerçekten Ataşehir mahallelerden oluşan bir ilçeydi, 2009'da kurulan diğer ilçeler gibi şanslı bir ilçe değildi, başkanımız sıfırdan başlayıp çok iyi bir yere getirdi Ataşehir'deki çalışmaları, nasip olursa biz de ondan aldığımız bayrağı daha ileriye taşıyacağız. CHP, sosyal belediyecilik anlayışını Ataşehir'in 17 mahallesine yaymaya devam ediyor olacağız. Yapmış olduğu hizmetlerden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum. Aynı zamanda kendisinden siyaseten çok şey öğrendik. Bunun için de teşekkür ediyorum."


Adıgüzel göreve başlamadan önce Atatürk Anıtı'na çelenk sundu...

Bugün saat 12.00'de Ataşehir Belediye Başkanlık koltuğuna oturan CHP'li Onursal Adıgüzel, sabah saatlerinde Ataşehir Seçim Kurulu Başkanlığı'ndan mazbatasını aldıktan sonra, kalabalık partililerin eşliğinde Barbaros Mahallesi Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunma törenine CHP İstanbul Milletvekili Ali Kılıç, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın ile birlikte gelen Onursal Adıgüzel'e eşi Duygu ve kızı Algı da eşlik etti.



Anıtta saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Adıgüzel, " Size sözüm olsun! 416 bin vatandaşımız için çok çalışacağım!" dedi.



Adıgüzel konuşmasında şu hususlara değindi: " Tarihi bir oyla Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ataşehir Belediye Başkanı olarak seçilmenin onurunu ve mutluluğunu yaşıyorum.

Sizlerin desteği ve güveni ile 16 yıl önce genç bir üniversite öğrencisi olarak siyasete başladığım bu güzel kentte bugün Belediye Başkanı olarak karşınızdayım. Yaşadığım heyecanın, onurun tarifi yok.

Ataşehir’de sandıklara koşarak demokrasimize katkı sunan, bizleri büyük bir teveccüh ile göreve getiren tüm komşularımıza binlerce kez teşekkür ediyorum.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin emektar örgütü, Kadın Kolları, Gençlik Kolları… Siz beni bu süreçte bir kez olsun yalnız bırakmadınız, mahcup etmediniz. Gece gündüz demeden Ataşehir’i karış karış gezdiniz, çalmadık kapı, sıkılmadık el bırakmadınız.

Bu başarı hepimizin! Bu başarı sizin!

Milletimizin iradesine sahip çıkmak için sandık başında görev alan tüm demokrasi kahramanlarımız ve parti emekçilerimiz alkışın en büyüğünü hak ediyor. Her birinize yürekten teşekkür ediyorum.

Bu seçimin kahramanları sizlersiniz!"



Ataşehir'in yeni belediye başkanı Onursal Adıgüzel, Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreninde yaptığı konuşmada daha sonra, seçmenin bundan 5 yıl önce de iradesine sahip çıktığını, günlerce, haftalarca oy çuvallarının başında nöbet tuttuğunu, bugün de yine aynı kararlılıkla vatandaşın iradesine sahip çıkmak için en büyük mücadeleyi seçmenlerin verdiğini belirterek yeniden İBB Başkanı olan Ekrem İmamoğlu'na sözü getirdi ve şöyle dedi:

"Sevgili Ekrem Başkanım;

Siz milletin iradesini gasp edenlere karşı pes etmediniz, direndiniz. Bütün engellemelere rağmen, 16 milyon İstanbulluya hizmet etmekten bir adım bile geri durmadınız. Sağ elin verdiğini sol el görmeden, on binlerce İstanbullunun hayatına dokundunuz. Ekrem Başkan milletin parasını millete verdi! İstanbul'un parasını bir avuç insan, belirli birtakım vakıf ve kuruluşlar için değil bu şehrin çocukları, gençleri, kadınları  için harcadı! Bir avuç insanı değil, 16 milyon İstanbulluyu mutlu etti! Oy versin vermesin, herkese eşit hizmet götürdü. İşte bu nedenledir ki İstanbullular da bir kez daha Ekrem Başkan dedi!"


Daha sonra CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e de seslenen Adıgüzel şöyle konuştu:

"Sayın Genel Başkanım;

Tüm eleştirilere, karalamalara karşı dimdik ayakta duran, bu partinin emektar gençlerine ve kadınlarına sahip çıkan Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’e hepimizi ayrı bir teşekkür borçluyuz. 'Sen Ataşehir’e çok yakışacaksın' diyerek beni Ataşehir’e görevlendiren sevgili Genel Başkanım bize olan güveninizi ve desteğinizi her zaman hissettirdiniz. Size sözümüz olsun ki bu genç yol arkadaşlarınız da sizi mahcup etmeyecek!

Değerli Komşularım;

Seçimi bir kişi, bir parti değil 16 milyon İstanbullu kazandı! 420 bin Ataşehirli kazandı.

Bugünden itibaren 26 belediye başkanımızla birlikte tek bir gündemimiz olacak o da Ekrem Başkanımızın önderliğinde hiçbir ayrım gözetmeksizin size hizmet etmek!

Sevgili Ataşehirliler;

Verdiğiniz destekle, bana ve ekibimize tarihi bir sorumluluk yüklediniz.

Ataşehir’e hizmet etmek için büyük bir heyecan duyduğumuzu, komşularımızın bizlere yüklediği sorumluluğun farkında olduğumuzu herkesin bilmesini isterim.

Size sözüm olsun! Ataşehir’de hiçbir ayrım yapmadan, her vatandaşımızın ihtiyaçlarını gözeteceğim. Beni bağrına basan bu kentin o güzel çocuklarına, gençlerine, kadınlarına 66 gündür verdiğim tüm sözlerin arkasındayım.

Siz isteyeceksiniz, Onursal abiniz, Onursal kardeşiniz yapacak!

Siz beni mahcup etmediniz, ben de sizi mahcup etmeyeceğim!

Bu kentte doğu, batı ayrımı kalmayacak! Atatürk’ü de Ferhatpaşa’sı da Ataşehir. Bu kentin 17 mahallesi de bizim! 17 mahallesi de hak ettiği eşit hizmeti alacak!

Size sözüm olsun! 416 bin vatandaşımız için çok çalışacağım!

Herkesten erken kalkacak, herkesten de geç yatacağım! Makamında oturan değil, sizin aranızda, sizin yanınızda olan bir başkanınız olacak! Bu kenti sizinle birlikte yöneteceğiz!"




Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunan Adıgüzel, beraberindekilerle birlikte Ataşehir Belediyesi önünde sıra olan personelin sevgi gösterileriyle belediye binasına girdi.





Belediye binasındaki Başkanlık makamının kapısında kurucu başkan İlgezdi tarafından karşılanıp kucaklanan Onursal Adıgüzel, görevi devraldıktan sonra, bir süre İlgezdi ile sahbet etti, ardından eski başkanı otomobiline kadar yolculadı.


Haber ve görseller: BRT Yayın Grubu Genel Yönetmeni Alâettin Bahçekapılı



186 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page