top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Ataşehir Belediyesi iki mahallesinin imar planı yapma yetkisini Büyükşehir'e devretti



İSTANBUL/ATAŞEHİR-(BRTAJANS) Ataşehir Belediye Meclisi, bu sabah olağanüstü toplanarak Mustafa Kemal ve Âşık Veysel mahallelerinin 1/1000'lik uygulama imar planlarını yapma yetkisini İstanbul Büyükşehir Meclisi'ne devretti.


Ataşehir Belediye Meclisi'nin bu sabah saat 9.30'da yaptığı olağanüstü toplantıda, İBB tarafından 1/5000'lik İmar Planları'nın önümüzdeki günlerde İBB Meclisi'ne sunulacağı gerekçesiyle "süreci hızlandırmak için" Ataşehir Belediyesi'nin yetkisinde olan 1/1000'lik uygulama planını yapma yetkisini İBB'ye devretme konusu görüşüldü. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis Grup Başkanı Mustafa Naim Yagcı arasında sert tartışmaların ardından oya sunulan karar, oybirliğiyle kabul edildi.


Ataşehir Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Kudret Aslan'ın yönetiminde yapılan olağanüstü toplantıda konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Âşık Veysel ve Mustafa Kemal mahallelerinin imar planlarının İBB Meclisi'ne geleceğini, süreci hızlandırmak için uygulama planını da İBB'nin yapmasında yarar gördüklerini dile getirdi.

İlgezdi, konuşmasını şöyle sürdürdü:



"Mustafa Kemal ve Âşık Veysel mahalleleriyle ilgili 1/5000'likler Büyükşehir'de hazırlandı. Fakat 5000'lik planların bizim belediyeye gelişi ve bizim 1000'lik planları hazırlayışımız en az 6 ay süre alacağından dolayı bugün 1000'lik plan yapma yetkisini İBB'ye devretme kararı alırsak süreci hızlandırırız diye düşündük. Orada planlar üzerinde çalışan arkadaşlarımız var, böylece hem imar planları, hem de uygulama planları önümüzdeki ay gündeme gelir ve 2024'e kalmadan bu iki mahallemiz imara kavuşur. Önemli olan sorunu çözme."

İlgezdi'nin İBB İmar Komisyonu'nda 5 Ak Partili, 3 de CHP'li üyenin bulunduğunu, bu nedenle planların çıkış kararlarının gecikebileceğini, mahallelilerin çıkarları doğrultusunda alt yapısı Ataşehir'de hazırlanan uygulama planlarını yapma yetkisini İBB'ye bırakarak süreci hızlandırmaya amaçladıklarını dile getirmesi üzerine söz alan Ak Parti Grup Başkan Vekili




Mustafa Naim Yağcı, İlgezdi'nin 15 yıldan beri Ataşehir'i yönettiğini, şimdiye kadar ilçenin imar sorunuyla "vazife ve sorumluluk anlayışıyla" ilgilenmediğini ifade etti. Yağcı, "mahalle halkının yararına olan her teklifi komisyonda kabul edeceklerini, ancak komisyonda İBB Meclisi'ne indirilmesi gereken yüzlerce planın bulunduğunu, o nedenle bu yıl Mustafa Kemal ve Âşık Veysel mahallelerinin planlarının çıkarılmasının mümkün olmadığını" dile getirdi. Yağcı, Ferhatpaşa ve İçerenköy mahallelerinin planlarının da 2014-2019 sürecinde İBB'den geçirildiğini, itirazlar üzerine iptal yaşandığını vurgulayarak "Ataşehir Belediyesi şimdi sorumluluktan kaçıyor, tekrar söylüyorum, komisyonda önümüze ne getirilirse destekleyeceğiz, bu da Ak Parti sözü olsun" dedi.

Yeniden söz alan Battal İlgezdi, Yağcı'nın "Belediye Başkan adayı gibi konuştuğunu", "kendisine hayırlı olsun demek düştüğünü" dile getirerek, 15 yılda Ataşehir'de çok hizmetler yapıldığını, bunun vatandaşlarca da görüldüğünü, yeni seçimde aday gösterilmezse "CHP için gayretle çalışacağını vurguladı.



Karşılıklı söz atmaların sürmesi üzerine söz alan İYİ Partili Meclis Üyesi Oğuz Sarul, "Ataşehir planlarının yapılması için namus ve şeref sözü verdiklerini, ancak hem iktidar hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından engellendiklerini" dile getirerek, "bugün gündeme gelen konuya olumlu baktıklarını" ifade etti.



Âşık Veysel ve Mustafa Kemal mahallelerinden gelen pek çok yurttaşın da izlediği Ataşehir Belediye Meclisi'nde oya sunulan teklif "oybirliğiyle" kabul edildi.


Haber ve görseller: BRT Basın Grubu Genel Yayın Yönetmeni Alâettin Bahçekapılı

38 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

コメント


bottom of page