top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Ataşehir Belediye Meclisi'nden teröre lanet, yurda-dünyaya barış dilekleri



İSTANBUL/ATAŞEHİR- (BRTAJANS) Bugün Yeni yılın ilk toplantısını yapan Ataşehir Belediye Meclisi'nde konuşmacılar Gazze'deki katliamı, PKK terörünü "lanetlerken", yeni yılın yurtta ve dünyada barışın gerçekleşeceği bir yıl olmasını dilediler.


Bugün saat 15.00'te Ocak 2024 ayının ilk toplantısını 1. Başkan Vekili Kudret Aslan yönetiminde yapan Ataşehir Belediye Meclisi'nde önce, İYİ Partili tek üye Oğuz Sarul'un "parti üyeliğinden istifa ettiğine ve bağımsız olarak görev yapacağına" ilişkin yazısı okundu.


Gündeme geçilmeden yapılan konuşmalarda geçen yılın önemli olaylarına, Gazze'de yaşanan savaşa, Irak'ın kuzeyinde verilen şehitlere ve Ocak ayı içindeki önemli günlere ilişkin düşünceler açıklandı.

CHP Grup Başkanvekili İlhami Yılmaz gündem dışı konuşmasına, 2023'te depremde, trafik kazalarında, doğal afetlerde ve maden facialarında yitirdiğimiz yurttaşlarımızı anarak başladı. Yılmaz, Aralık ayının önemli olaylarına değinirken Irak'ın kuzeyinde bölücü terör örgütüne verilen 12 şehite "rahmet dileyerek" "PKK terör örgütünü sadece kınamıyoruz lanetliyoruz" dedi ve Suudi Arabistan'da oynanması istenen Fenerbahçe-Galatasaray Türkiye Kupası maçında İstiklal Marşımıza, kurucu önderimiz Atatürk'e saygısızlık yapılmasına yeltenilmesine tepki göstererek yurda dönen spor kulüplerine teşekkür ett. Yılmaz daha sonra, 1914'te Sarıkamış'ta yitirdiğimiz şehitlerimize ilişkin duygularını da paylaşarak şöyle dedi:


İlhami Yılmaz: Sarıkamış şehitlerimizi, Uğur Mumcu'yu ve Muammer Aksoy'u minnetle anıyoruz

"22 Aralık 15 Ocak tarihleri arası tarihimizde oldukça önemli bir olayı ve günü hatırlatmaktadır. Sarıkamış hadisesi. Osmanlı kuvvetlerinin 22 Aralık 1914 de başlayıp, 15 Ocak 1915 tarihine kadar devam eden Allahüekber dağlarında Rus kuvvetlerine karşı yapmış olduğu ve sonuçları itibariyle tarihin en önemli kahramanlık destanlarından biri olan Sarıkamış Harekatıdır. Bu harekatta Milli Mücadelemizin adına canlarını seve seve feda eden binlerce vatan evladının bir an bile düşünmeden dondurucu soğuk ve tipi altında şehit düştüğü, fedakarlık ve kahramanlık örneği olduğu kadar birlik, beraberlik ve kardeşlik dersi olan Mehmetçiğimizin acı destanıdır. Zorlu iklim ve arazi koşullarının düşmandan daha çok kayıp verdiği bu amansız mücadelede, hiçbir mazeretin arkasına saklanmaksızın, vatanına ve milletinin savunmasına karşı Çelikten sinesini siper etmiş, büyük kayıplarımız, vatan uğruna çıkıldıkları bu yoldan geri dönmeyi düşünmemişlerdir. Sarıkamış harekatının 108.ci yıldönümü münasebetiyle Başta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Kahraman silah arkadaşlarıyla bu uğurda hayatlarını feda eden bütün aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz. Diğer taraftan terör güçleri tarafından 24 Ocak 1993 tarihinde evinin önünde arabasına konulan bombanın patlaması sonucu suikasta kurban giderek yaşamını yitiren Uğur Mumcu ile 31 Ocak 1990 tarihinde faili meçhul bir cinayet sonucu öldürülen Türk Hukukçusu Prof. Dr. Muammer Aksoy'u, Demokrasi şehitlerini ölümlerinin yıl dönümünde minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun. Bu arada Belediyemiz de Başkan yardımcısı olarak görev yapan Deniz Kutlu'nun babası vefat etmiştir. Merhuma Allah'tan rahmet Ailesine başsağlığı diliyoruz."


Naim Yağcı: Cumhuriyetimizin 2. yüzyılı Türkiye Yüzyılı olacaktır



Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkan Vekili Av. Mustafa Naim Yağcı da konuşmasında 2023'te depremde, trafik kazalarında ve terör saldırılarında yitirdiğimiz yurttaşlara rahmet diledi. Yağcı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü ve 11 Ocak'ta gireceğimiz kutsal ayları da kutlayarak 2023'ün kazanımlarına, 2024'ten beklentilere değinerek "Cumhuriyetimizin 2. yüzyılı Türkiye Yüzyılı olacaktır. Bunun için birlik ve beraberlik ruhuyla, vaz gücümüzle çalışılacağına inanıyorum." dedi.

Ataşehir'in imar ve iskan sorunlarının İBB Meclisi'nin bu ay içindeki toplantılarında görüşülerek karara bağlanmasını beklediğini de sözlerine ekleyen Yağcı, "Ataşehir'in daha iyi hizmet alacağı günlerin yaklaşmakta olduğunu" vurguladı.

AK Partili üye Fatih Kayacı'nın da yurt gündemini değerlendirdiği konuşmasından sonra Ataşehir Belediye Meclisi'nin bu ayki gündemine geçildi.

Gündem gereği, aday gösterilen Fatih Kayacı, İlhan Bektaş ve Cengiz Kayayurt gizli oyla yapılan seçimde denetleme kurulunda göreve getirildiler.

Gündemin ilk beş maddesi oybirliğiyle Meclis'ten geçerken öteki maddeler komisyonlara havale edildi.


Haber ve görseller: BRT Yayın Grubu Genel Yönetmeni Alâettin Bahçekapılı



9 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page