top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Ataşehir Belediye Meclisi 'göçebe' oldu!




İSTANBUL/ATAŞEHİR -(BRTAJANS) - Ataşehir Belediye Meclis ile Nikâh solanlarının da bulunduğu Novada AVM'nin bir hafta önce Fenerbahçe Üniversitesi Vakfı'na satılması üzerine Şubat ayının ilk toplantısını bugün Belediye binasının 7. katındaki çok amaçlı salonda gerçekleştiren Ataşehir Belediye Meclisi'nde gruplar adına yapılan konuşmalarda toplumsal ve doğasal olaylardaki kayıplar için "üzüntü ve başsağlığı" mesajları yoğunluktaydı.



Ataşehir Belediye Meclisi, bugün 1. Başkan Vekili Kudret Aslan'ın başkanlığında toplandı. Meclis'te gündem dışı konuşmaların ilkini CHP Grup Başkan Vekili İlhami Yılmaz yaptı. Yılmaz konuşmasında, son günlerde trafikte ve kavgalarda kullanılan silahlara dikkat çekerek şöyle dedi:

"Özellikle son yıllarda silahlanma konusunda dikkat edilmesi ve özen gösterilmesi gerektiğine inanmaktayız. Yapılan tespitlerde ruhsatlı silah sayısı 30 milyonu geçmiş bulunmaktadır. Bu konuyla ilgili olarak gerekli çalışmaların yapılmasını yeni İçişleri Bakanımıza arz ediyoruz.

Irak'ın kuzeyinde harekat bölgesinde Kahraman askerlerimize yönelik PKK saldırılarında 22 aralık ve 23 Aralık tarihinde şehit olan 12 Vatan evladımızın yasını tutar iken, aynı bölgede 12 Ocak 2024 tarihinde meydana gelen Hayın saldırıda 9 askerimizi daha şehit verdik. İsimlerini tek tek yüreklerinize kazıdığımız şehitlerimize Allah'tan rahmet ailelerine ve milletimize başsağlığı yaralı askerlerimizi acil şifalar diliyoruz. Ruhları şad olsun. Bir kez daha ifade ediyorum ki tüm terör eylemleri Kesin ve net bir dille nereden, kimden ve ne amaçla gelirse gelsin şiddetle kınıyoruz. PKK terörünü lanetliyoruz. Bu ülkeye yaşattıkları acılara Yeter artık diyoruz."



Yılmaz daha sonra, 6 Şubat depremlerinde yitirdiğimiz canları, hunharca katledilen Abdi İpekçi'yi andı ve rahmet diledi.

Meclis'in bağımsız üyesi Oğuz Sarul da konuşmasında şehit düşen askerleri, İzmir'de silahla öldürülen taksiciyi, bıçaklanarak öldürülen Diyarbakırlı Ramazan Hoca'yı andı, rahmet diledi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

" Memleketimizin ne hale geldiğini gösterir durumdur bunlar. Bir çıldırmıştık hali var .Tez zamanda inşallah bu hem terörle olan mücadelede hem Vatandaşlarımızın ülke içindeki güvenlikleri noktasında güvenlik sağlanır, vatandaşlarımız güvenli bir şekilde memleketinde yaşanır, Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum. Evet bugün depremin yıl dönümü; üç dört tane vilayetimiz çok ciddi hasar aldı binlerce vatandaşımızı kaybettik ama üstünden bir sene geçmesine rağmen 99'daki Türkiye Cumhuriyeti Devletinin vatandaşını 40 günde prefabrik evlere taşıdığını yaşamış ve görmüştük bugün zaman değişmiş ekonomi değişmiş daha gelişmiş bir Türkiye'den bahsederken hâlâ şehitlerin ailelerinin çadırlarda yaşaması da bizleri üzmüştür; hâlâ kalıcı konutlar inşaatı bitmemiştir, depremin izleri ağır vaziyette deprem vilayetlerinde görmekteyiz, tez zamanda bunların düzeltilmesini istiyoruz sadece; televizyonlarda süslü konuşmalar yaparak iktidar olmak değil Türk devletinin milletinin mutlu mesut yaşayacağı, depremlerden uzak ekonomik sıkıntılara aşmış bir Türkiye'yi 2024 yılında görmek istiyorum. "


Ataşehir Belediye Meclisi'nin bugün yaptığı toplantıda gündem dışı konuşmasında Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkan Vekili Fatih Kayacı "6 Şubat'ta yaşanan depremlerin Asrın Felaketi olarak adlandırıldığını, ülkemizin, kentlerimizin bir kıyameti yaşadığını" dile getirerek şöyle devam etti:

"Asrın felaketine rağmen devlet millet el ele vererek hızlı bir şekilde şehirlerimizi yeniden yükseltmeye başladık. Öncelikle barınma ihtiyacı olmak üzere her türlü çalışma hızlıca hizmete alınmıştı.r Devletimiz Şefkat eliyle milletimizin engin gönlülüğü ile birleşip deprem bölgelerimizin imdadına yetişmiştir. Bir yıl gibi kısa bir sürede insan kudretini aşan bir kudretle, bir gayretle deprem yaralarını sarmak için canla başla çalıştık ve çalışıyoruz. Daha birkaç gün öncesinde Hatay'da kura törenimizde 6.572'si il ve ilçe merkezlerinde 703'ü kırsalda olmak üzere ilk etapta toplam 7.275 konut hak sahiplerine teslim edilmiştir. İnşallah bir iki ay içinde deprem bölgesi genelinde 75.000 konutun teslimini bitireceğiz. Bu vesileyle Gaziantep'te 10.698 konutun kurası çekildi , yine geçen hafta 1875 yatak kapasiteli hastanenin açılışı yapıldı."

 Ataşehir Belediye Meclisi'nin bugünkü toplantısında Gündem dışı konuşmaların ardından gündemde olan 14 madde komisyonlara havale edildi. Meclis ayın ikinci toplantısını 8 Şubat'ta gerçekleştirecek.

Haber ve görseller: BRT Yayın Grubu Genel Yönetmeni Alâettin Bahçekapılı

69 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page