top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Atatürk'ü Anma mesajları ve haberleri



Yarın 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü. BRT Yayın Grubu'na haberin yayımlandığı ana kadar Samsun-Atakum, Mersin-Yenişehir, İstanbul-Ataşehir, Artvin'den ulaşan mesajlar şöyle:


Samsun Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci'nin mesajı



Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, 10 Kasım Atatürk’ü Anma günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Deveci, mesajında şu ifadeleri kullandı.


“Bir büyük lideri, bir bilgeyi, bir siyasi ve askeri dehayı, bir devrimciyi, çok büyük bir vatan ve millet sevdalısını anıyoruz bugün...


Tüm hayatını 'Yurtta sulh, cihanda sulh' ilkesine dayandıran Büyük Atatürk; kurduğu demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ile özgürlük mücadelesi veren ulusların da umudu olmuştur. Bu ilkenin ne denli değerli olduğunu, dünyanın birçok noktasında yaşanan kan ve gözyaşı ile en acı şekilde deneyimlemeye devam ediyoruz. 100 yılını dolduran Cumhuriyetimizin temelini oluşturan bu felsefe, Önderimizin ileri görüşlülüğünün de en önemli göstergelerinden biridir.


Ülkemizin bağımsızlık mücadelesinin liderliğinde; özgürlük tutkusunu, eğitimden sosyal hayata birçok alanda yaptığı devrimlerde akıl ve bilime inancını; çağdaş, demokratik bir yönetime geçerken de insan haklarına duyduğu saygı Cumhuriyetimizin de temelini oluşturdu. Tüm bu ilkeler ışığında, büyük devrimcinin yolundan sonsuza dek yürümeye devam edeceğimizi bugün bir kez daha haykırıyoruz.


Ondan aldığımız azim ve cesaretimizi hiçbir zaman kaybetmeyeceğiz. Onun bize bıraktığı yol haritasını takip etmeye, Cumhuriyetimizin ilke ve devrimlerinin en büyük savunucuları olmaya devam edeceğiz.


Hem hüzün hem de onur günümüz 10 Kasım’da; Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyoruz.”


Başkan Abdullah Özyiğit’ten 10 Kasım mesajı




Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Abdullah Özyiğit, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığımızın mimarı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 85.yıl dönümünde sonsuz saygı ve minnetle anıyoruz. Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine taşıma hedefimizde bize ışık tutmaya devam ediyor. Her adımda izinde olduğumuz Ata’mızın öğretilerini hiçbir zaman unutmayacak, Cumhuriyetimizi daha da güçlendirerek gelecek nesillere en güzel şekilde aktaracağız. Onun ilke ve inkılaplarıyla şekillenen Türkiye, demokratik ve bağımsız bir ülke olarak yoluna devam edecek. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sadece bir lider değil, aynı zamanda bir devrimcidir. O, milletimize kurtuluş mücadelesinde cesaretle önderlik etmiş, ulusumuzu modern, demokratik ve laik bir cumhuriyetle buluşturmuştur. Bugün, Önderimizin bizlere emanet ettiği değerleri daha da güçlü bir şekilde yaşatma ve gelecek nesillere aktarma sorumluluğunu taşıyoruz. Bu sorumlulukla birlik ve beraberlik içinde, sevgi ve saygıyla kenetlenerek, ülkemizi kalkınma ve refah yolunda daha ileri noktalara taşımak için el birliğiyle çalışmalıyız.Büyük Atatürk ve yol arkadaşları başta olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.”




DEVA PARTİSİ ATAŞEHİR İLÇE BAŞKANI BARIŞ YILMAZKAYA'NIN MESAJI




Cumhuriyetimizin kurucusu ve Kurtuluş Savaşı’mızın lideri Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 85 inci yılında, milletçe sonsuz saygı, şükran ve rahmetle anıyoruz. Engin ileri görüşlülüğü, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem, düşüncelerindeki evrensel boyut Atatürk’ü hiç şüphesiz insanlığın tarih boyunca yetiştirdiği dünyanın en önemli liderlerinden biri yapmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü tarihe iz bırakan bir lider ve komutan yapan en büyük özelliği ise milletine duyduğu sonsuz güven ve inançtır. 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı Kurtuluş Savaşı’nı Türk Milleti’yle omuz omuza vererek kazanmış ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurmuştur. Bizler biliyoruz ki 10 Kasım, sadece Mustafa Kemal Atatürk’ü anma günü değil, onun en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni geliştirip büyüterek geleceğe taşıma azmimizi tazelediğimiz gündür. İstiklâlimize ve istikbâlimize kast eden iç ve dış düşmanlara karşı millet olarak birbirimize kenetlenmede, millî ve manevî değerlerimizi sonsuza dek yaşatma azim ve kararlılığımızda Büyük Önder Atatürk’ün fikir ve düşünceleri dün olduğu gibi bugün de bizlerin yolunu aydınlatmaktadır. Kurtuluş savaşımızın önderi, eşsiz kahraman Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletimizin gönlünde daima yaşayacak, omuz omuza mücadele ettiği silah arkadaşları ve istiklâl mücadelemizin kahraman şehit ve gazileri hiçbir zaman unutulmayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, hayatı boyunca sürdürdüğü bağımsızlık ve uygarlık mücadelesinde gücünü Türk Milleti’ne olan inanç ve güveninden alan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 85. yıl dönümünde bir kez daha şükran, minnet ve saygıyla anıyorum. Ruhu şâd olsun!


İYİ PARTİ ATAŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ALİ COŞKUN'UN MESAJI


Türk insanına milli ruh ve benliği aşılayarak yeniden ayağa kalkmasını sağlayan ve Türk Milletinin tüm insanlığın karşısında saygın bir millet olduğunu ispatlayan bir liderdir.

Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük asker ve devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 85' inci yıl dönümünde rahmet ve saygıyla anıyoruz.

10 Kasım, sadece Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma günü değil, O’nu anlama ve bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet gelecek nesillere teslim etme mücadelemizi tazelediğimiz gündür.

O’nun göstermiş olduğu istikamet doğrultusunda Cumhuriyetimizin temel değerlerini koruyarak, ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma hedefi için tüm gücümüzle çalışma azim ve kararlılığımızı bir kez daha ifade ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanımız uğruna can veren kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.





SİNAN MEYDAN İLE CUMHURİYET’İN 100. YILINDA ATATÜRK’Ü AN(LA)MAK


Ataşehir Belediyesi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izlerini takip ederek, tarihimizi daha yakından tanıma fırsatının bulunacağı "Sinan Meydan ile Cumhuriyet’in 100. Yılında Atatürk’ü An(La)Mak” başlıklı bir konferans programı düzenledi.


Tarihçi – Yazar Sinan Meydan’ın; Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatından kesitler sunacağı, cumhuriyetin akıl ve bilim temelli kuruluş felsefesinin anlatılacağı konferans programı, 12 Kasım Pazar günü saat 15.00’te Neşet Ertaş Kültürevi’nde yapılacak.


Aynı zamanda “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası” etkinlikleri kapsamında da gerçekleştirilecek konferans programına tüm yurttaşlar davetlidir.


Tarih: 12 Kasım Pazar


Saat: 15.00


Yer: Neşet Ertaş Kültürevi


Adres: İçerenköy Mahallesi Alanaldı Caddesi No: 1-3



TARİHÇİ YAZAR ARTVİNLİ SİNAN MEYDAN ARTVİN’E GELİYOR




ARTVİN-Kendisi de Artvin Şavşatlı olan Tarihçi Yazar Sinan Meydan Artvin Belediyesinin davetlisi olarak Cumhuriyetimizin 100.Yılı Kutlama Etkinlikleri kapsamında Artvin’e gelecek ve Artvinliler ile buluşacak.

Artvin Belediyesinden yapılan açıklamada “Hemşerimiz Tarihçi Yazar Sinan Meydan’ın katılımlarıyla, 13 Kasım Pazartesi günü saat 18.00’da Artvin Çoruh Üniversitesi Nihat Gökyiğit Kültür Merkezi'nde düzenleyeceğimiz, ‘Cumhuriyet’in 100. Yılında Atatürk’ü Anlamak’ konulu söyleşiye tüm halkımız davetlidir” denildi…




177 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários


bottom of page