top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Atatürk'ü Anma gününde mesajlar



Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 84. yıldönümü nedeniyle anma mesajları yayımlanıyor. Haberin yayına hazırlandığı saat 13.00'e kadar BRT Yayın Grubu'na ulaşan mesajlar şunlar:


CHP YDK Başkanı Artvin Milletvekili Av. Uğur Bayraktutan'ın mesajı





ANKARA-CHP YDK Başkanı Artvin Milletvekili Av. Uğur Bayraktutan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84. yıl dönümü nedeniyle ile bir mesaj yayımladı.

Bayraktutan, Büyük Önder Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 84. yılı nedeniyle yayınladığı mesajında; “Ulusun, Yüce Atatürk'ü ülkenin her köşesinde ortak düşünce ve duygularla andığını, O'na bağlılığını, sevgisini ve saygısını tüm bireyleriyle dile getirdiğini kaydetti. Bayraktutan, "Cumhuriyetimizin kurucusu, yurdumuzun kurtarıcısı, büyük komutan, devrimci ve devlet adamı Atatürk'ün gönüllerdeki erişilmez yeri değişmeyecek, O'na duyulan sevgi ve saygı hiç eksilmeyecektir. Yüce Atatürk, üstün nitelikleri, barışçılığı, devrimci ve demokrat kişiliği, askeri ve siyasal zaferleri ve düşünceleri ile yaşadığı çağa damgasını vurmuştur. Atatürk’ün erken ölümü elbette ki Türk milletini derin bir kedere sevk etmiş, ancak Türkiye Cumhuriyeti Devleti; Ata’sının ilkeleri ışığında ilerleyerek çağdaş ve modern bir dünya devleti haline gelmiştir. İşte bu sebeplerden dolayı, yaşadığı çağı aşarak geleceğe ışık tutan, yüzyıla değil, bin yıla damgasını vuran Büyük Önder Atatürk, sonsuza kadar gönlümüzde yaşayacak, ilke ve devrimleri ülkemizin geleceğine yön vermeye devam edecektir. "dedi.

Ulu Önder'in, yaşamı boyunca halkının sorunlarına gerçekçi çözümler üretmek için çalıştığını, Türkiye Cumhuriyetinin ayakta kalmasını, her dönem güçlü ve rahat olmasını sağlayacak atılımları kararlılıkla gerçekleştirdiğini ifade eden Bayraktutan, "Biz; Atatürk'ün varlığından, ilke ve devrimlerinden, düşünce sisteminden, Cumhuriyet'in kazanımlarından güç alarak, O’nun manevi mirasının bizlere yüklediği sorumlulukla demokrasiye, hukukun üstünlüğüne ve Cumhuriyete sahip çıkacak; gelecek nesillerimize hak, hukuk ve adaletten ödün vermeyen, saygın, demokratik ve barış dolu çok daha güzel bir Türkiye bırakabilmek, Türkiye Cumhuriyetini aydınlık yarınlara ulaştırmak için mücadelemize devam edeceğiz. Bu duygu ve düşünceler ile Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84. yılında her geçen gün artan büyük bir özlemle ve şükranla anıyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum.” ifadelerine yer verdi.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin mesajı



“Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk yalnız Türk tarihinin önemli bir ismi değildir, aynı zamanda çok yönlü ve üstün kişiliği olan bir devlet adamıdır. Bizlere bıraktığı devrimleri, ilkeleri ve aziz hatırasını ilelebet yaşatmaya devam edecek, her ne olursa olsun umutsuz olmadan, onun açtığı yoldan aydınlığa yürüyeceğiz. Bu düşüncelerle, çağdaş Türkiye'nin mimarı olan Atamızı, silah arkadaşları şehitlerimizi, canlarını ülkemiz için feda eden kahramanlarımızı bir kez daha sevgi, saygı ve minnetle anıyorum."


CHP Artvin İl Başkanı Ahmet Biber'in mesajı



“Bugün O’nun işaret ettiği çağdaş aydınlık yolda milletimizin tüm bireyleriyle kenetlenerek, Cumhuriyetin kazanımlarının bilinciyle, gösterdiği yolda yürümeye devam ediyoruz. Hızlı değişimlerin ve çeşitli olayların yaşandığı dünyamızda, birlik ve beraberliğimizi koruyarak, ülke kalkınmasını sağlamanın yolunun; asil Türk Milletine yakışır şekilde, saygın, onurlu bir duruş sergileyerek, her şeyden önce iç huzuru sağlamaktan ve emeğimizi, enerjimizi heba etmemekten geçtiğini kesinlikle unutmamalıyız.

Bunun içinde geçmişten ders alarak; hangi düşüncede, hangi partide, hangi renkte, dilde, hangi dinde, mezhepte olursa olsun birbirimize saygılı olmayı, birbirimizi kabullenmeyi ve kucaklamayı bilmeliyiz. Çünkü yüce Milletimizin tüm fertleri hür ve mutluluk içinde yaşamayı hak ediyor.

Büyük Önderimiz Atatürk’ü, ölümünün 84. yılında bir kez daha rahmetle ve saygıyla anıyor, milletimize ve tüm insanlığa barış ve huzur temenni ediyorum."


CHP PARTİ MECLİSİ ÜYESİ VE SAMSUN MİLLETVEKİLİ NESLİHAN HANCIOĞLU’NUN ‘10 KASIM’ MESAJI




“Ulusal Kurtuluş Savaşı’mızın önderi, Cumhuriyetimizin ve bağımsızlığımızın mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, sonsuzluğa uğurlayışımızın 84’üncü yıldönümünde saygı, minnet ve özlemle anıyoruz.

Sonsuzluğa uğurlayışımızın yıldönümünde büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk; vatan sevgisi, özgürlük tutkusu, ilkeleri ve devrimleriyle, hepimiz için yol gösterici olmaya devam ediyor…

Büyük önderimizin bizlere bıraktığı en değerli miras olan Cumhuriyetimiz ve onu yücelterek sonsuza dek yaşatmanın tek anahtarı olan ‘akıl ve bilim’ pusulamız olmaya devam ediyor…

O’nun çizdiği yolda, fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür evlatlarıyla birlikte, ikinci yüzyılında Cumhuriyet’imizi demokrasiyle taçlandırma sözümüzü bir kez daha yineliyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, ebediyete intikalinin 84’üncü yıldönümünde Büyük önderimiz Atatürk ve silah arkadaşlarıyla, vatanımızın varlığı ve bütünlüğü için şehit düşmüş tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyor; aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.”


CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz'ın mesajı




“Atatürk, geleceği aydınlatan fikirleri ve dünya görüşü ile yüzyılın yetiştirdiği bir dahi olarak tarihe geçmiştir. Türk milleti, sarsılmaz bir inançla sahip çıktığı ve koruduğu Cumhuriyeti ve onun temel ilkelerini daha ileriye taşıma azim ve kararlılığındadır. Devletimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sadece Türk milletinin ‘Ulusal Mücadele ve Çağdaşlaşma Lideri’ olarak kalmamış, tüm dünyaya örnek olan engin düşünceleriyle çağdaş bir uyanışın öncüsü ve evrensel bir hareketin de kaynağı olmuştur.

‘En büyük eserim’ diye nitelendirdiği Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşları olarak, tüm insanlığın üzerinde uzlaştığı bu büyük şahsiyeti, içinde bulunduğumuz bu zorlu dönemde, her zamankinden daha fazla anlamaya ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. O, devletin ve toplumun geleceğinden kendini sorumlu tutma bilincine erişmiş, bağnazlıktan uzak, akılcı ve yaratıcı düşünen, gerçekçi bilgiler ışığında ileriye bakabilen, özgür bireylerin oluşturduğu çağdaş bir toplum yaratmaya çalışmıştır. Büyük Önder Atatürk; yüce milletimizin emrinde, onun güven ve gurur kaynağı olmaya devam edeceğimize manevi huzurunuzda söz veriyoruz. Vefatının 84. Yıldönümünde, Atatürk ve Silah arkadaşlarını, Aziz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.’’


AK PARTİLİ TÜZÜN’DEN 10 KASIM MESAJI


AK Parti Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hasan Tüzün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 84’üncü yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Tüzün mesajında, “Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 84. yıl dönümü. Vefatının sene-i devriyesi vesilesiyle, başta milletimize yeni ufuklar açan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kökleri mazide, dalları atide olan şanlı devletimiz için fedakarca hizmet eden ecdadımızı; şehitlerimizi, gazilerimizi hayırla yad ediyoruz. Büyük insanlar bu dünyadan göç etse de onları yaşatan fikirleridir, hayalleridir ve idealleridir. Bu fikirler, bu hayaller onlardan bizlere kalan yegâne miraslardır aslında. Biliyoruz ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayali, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerinde görmekti. Bu hayali gerçekleştirmek için onun mirasçıları olan bizler, var gücümüzle her zamankinden daha çok çalışmakta kararlıyız. Yine herkesin bildiği gibi Türk milleti ile birlikte büyük bir bağımsızlık savaşına girişerek dünyanın önde gelen emperyalist güçlere karşı mücadele veren Atatürk’ün en önemli özelliği, bağımsızlığa olan tutkusuydu. Onun “Ya istiklal ya ölüm” sözü, bu tutkunun en önemli göstergesidir. 10 Kasım’lar yas günü değil, onun en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni geliştirip koruyarak, geleceğe taşıma azmimizi tazelediğimiz günler olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şâd, mekânları cennet olsun.” dedi.



DEVA Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Barış Yılmazkaya'dan 10 Kasım Mesajı



DEVA Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Barış Yılmazkaya, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Yılmazkaya mesajında; "Bugün ülkemizin ebediyen var olmasının en büyük mimarlarından birisi olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 84. Yıl dönümündeyiz. Atatürk milletimiz ve vatanımız için her zaman en özel yerlerde olacaktır. Yaşadığımız toprakların asla düşman eline bırakılamayacağını tüm dünyaya gösteren Atatürk bugün hala kalplerimizin en güzel yerinde bulunmaktadır. Kendisi iyi bir lider olmakla birlikte ülkesi için gelişim ve değişim için ilkeleri ile gelecek nesillere de örnek bir ülke bırakmıştır. Ülkemizin en büyük kazanımlarından birisi ise şüphesiz cumhuriyet olmuştur. Ayrıca vatan topraklarının düşman eline bırakılmayacağı ve Anadolu’nun bir Türk yurdu kalacağı onun önderliğinde verilen mücadele ile tescillenmiştir. Atatürk’ün açtığı yolda onun düşünceleri ile vatanımız nice asırlar yaşayacak ve durmadan ilerleyecektir. Bizler de bugün onun düşünceleri ile ülkemizin lider ülkeler arasında yerini alması için durmaksızın çalışmaktayız. Her ne kadar aramızda olmasa da aslında onun aramızda olduğunu ve fikirleri ile yaşadığını biliyoruz. Bu düşünceler ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.


BAŞKAN EROL’DAN 10 KASIM MESAJI


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Köyceğiz İlçe Başkanı Hüseyin Erol, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 84’üncü yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Başkan Erol mesajında, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aziz Türk Milletinin bağrından çıkmış, milleti için, milleti ile birlikte başlattığı bağımsızlık mücadelesinde, cephede kahramanca mücadele eden bir büyük komutan, Türk insanına milli ruh ve benliği aşılayarak yeniden ayağa kalkmasını sağlayan ve Türk Milletinin tüm insanlığın karşısında saygın bir millet olduğunu ispatlayan bir liderdir. Mustafa Kemal Atatürk, vatanına ve milletine çok yüce duygularla bağlı, vatan müdafaasını her şeyin üzerinde tutan, maddi ve manevi tüm varlığını çok sevdiği milletine adamış bir devlet adamı ve komutandır. Bugün bizlere düşen görev 57 yıllık hayatı boyunca ömrünü Türk milletine adayan Atatürk'ün emaneti olan Cumhuriyete sahip çıkmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.


İŞ İNSANI CEYLAN’DAN 10 KASIM MESAJI


Ankara Gıda Tarım Ürünleri Derneği Genel Başkanı İş İnsanı Canan CEYLAN, Gazi MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ’ün vefatının 84’üncü yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

CEYLAN mesajında, “Milli mücadelemizin Başkomutanı MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, hayatını aziz milletimizin vatan bildiği toprakların bağımsızlığına adamış, Ülkemizin içinde bulunduğu tüm imkansızlıklara rağmen necip milletimizden aldığı güç ve destekle Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur. Büyük Önder, Cumhuriyet’i kurarak Türk milletinin, çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmasını ve ilelebet varlığını sürdürmesini hedeflemiştir. Onun ileri görüşlülüğü, devlet liderliğindeki üstün kabiliyeti, ilme ve fenne verdiği değer ise MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ü tüm dünyanın saygı duyduğu liderlerden biri yapmıştır. Bugün, dünyaca bilinen, tanınan ve saygı duyulan bir önderin aramızdan ayrılışının yıldönümüdür. Bugünde Gazi MUSTAFA KEMAL'in önderliğinde şanlı ecdadımızın bizlere bıraktığı bu cennet vatanının bize emanet oluşunu daha iyi idrak etmeli ve bu emaneti canla başla korumanın gayreti içerisinde olmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ’ü olmak üzere silah arkadaşlarını, vatanı uğruna canlarını feda etmiş aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyoruz. “ dedi.


BAŞKAN AĞAÇ'TAN 10 KASIM MESAJI!



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Başkanı Bedir Ağaç, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 84.üncü yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.


Başkan Ağaç mesajında şu ifadeleri kullandı;" Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 84.yıl dönümünde sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz.Tarihimizin istisna şahsiyetlerden biri olan Mustafa Kemal; elde ettiği zaferler, fikirleri ve kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ile dünya tarihinde de saygın bir yer edinmiştir. Atatürk’ün milletimizi müşterek bir ideal etrafında birleştirerek kurduğu Türkiye Cumhuriyeti, muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkma konusundaki hedefine bugün de emin adımlarla ilerlemektedir. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."dedi.


BAŞKAN DEMİR'DEN 10 KASIM MESAJI!



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 84.üncü yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.


Başkan Demir mesajında şu ifadeleri kullandı;"

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve istiklal mücadelesinin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 84 yıl dönümünde rahmetle ve şükranla anıyoruz.Tüm dünyanın takdirini kazanmış istisna şahsiyetlerden biri olan Gazi Mustafa Kemal, başkomutan olarak elde ettiği zaferler ve kurucusu olduğu Cumhuriyetimiz ile saygın bir lider olarak tarihe ismini yazdırmıştır. Gazi Mustafa Kemal'in “en büyük eserim” dediği ve gelecek nesillere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni, ecdadımızdan aldığımız güç ve ilhamla daha ileriye taşımak, daha güçlü, daha müreffeh bir ülke haline getirmek için mücadele ediyoruz.Hızlı değişimlerin yaşandığı dünyamızda, Atatürk'ün bizlere bırakmış olduğu bu değerli mirası geleceğe taşıyabilmek için uğrunda büyük bedeller ödenen ülkemize ve bağımsızlığımıza her şartta sahip çıkmalıyız. Birlik ve beraberliğimizi korumanın yolunun, asil Türk milletine yakışır şekilde, saygın, onurlu bir duruş sergileyerek, her şeyden önce iç huzuru sağlamaktan geçtiğini asla unutmamalıyız.Bu düşüncelerle büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, O’nun şahsında istiklâl mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyorum” dedi.


BAŞKAN URAL'DAN 10 KASIM MESAJI!



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çanakkale İl Başkanı Metin Ümit Ural, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 84.üncü yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.


Başkan Ural mesajında şu ifadeleri kullandı;" Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük devlet adamı Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, sonsuzluğa uğurladığımız günün 84. yıldönümünde bir kez daha özlemle, saygıyla, sevgiyle ve rahmetle anıyoruz.Anadolu topraklarından bir güneş gibi parlayan bağımsızlık ve özgürlük meşalesi, hiç kuşku yoktur ki Atatürk sayesinde yanmıştır. Atatürk, bir imparatorluğun küllerinden yepyeni bir millet oluşturmuş, siyasi ve askeri dehası, fikirleri, başarıları ve düşünceleriyle sadece Türk tarihine değil, dünya tarihine adını altın harflerle yazdırmış büyük bir devlet adamıdır. Bu sebepledir ki Ulu Önder Atatürk, dünyada pek çok topluma istisnasız bir örnek olmuştur. Bütün hayatını yurdumuzun bağımsızlığına adayan Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizi yaşatmak, yükseltmek ve geliştirmek en önemli görevimizdir. Cumhuriyetimizin kurucusu, ülkemizin kurtarıcısı Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 84. yılında, bizlere en büyük emaneti olan Cumhuriyetimize sahip çıkacağımıza söz vererek onu bu ölüm yıl dönümünde bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum."dedi.

Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi'nin mesajı



“Fikirlerini, dehasını, ilkelerini, devrimlerini, insana, doğaya, hayvana tüm canlılara verdiği değeri, yeri geldiğinde sert ve kararlı bir komutan yeri geldiğinde salıncakta sallanan neşeli bir adam olmasını sevdiğimiz, eşsiz liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 83. yıldönümünde özlem ve minnetle anıyoruz.

Sonsuzluğa uğurladığımız tarihten bu yana 84 yıl geçmesine rağmen, yalnızca ülkemizde değil tüm dünyada büyük izler bırakmasıyla gururlandığımız, bugün bile dünyanın pek çok yerinde heykelleri, resimleri olan, “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” sözüyle kalpleri fetheden, dünya çocuklarına bir bayram armağan eden, tarih sahnesinde hem yaşadığı dönemde hem günümüzde hem de gelecekte tüm dünyanın saygıyla anmayı sürdüreceği çok kıymetli bir lider O.

Ülkemizin kaderini değiştiren, devrimleriyle tarih yazan, koca bir ülkeyi yeniden ayağa kaldıran, kadını haklarıyla tanıştıran, çocuklara eğitimle aydınlatabildikleri bir gelecek sunan, köylüye ‘efendi’ diyen, Ülkemizi laik ve demokratik Cumhuriyet ile tanıştıran, toplum yaşamından, haklardan, insandan yana ne varsa Türk milletine sunmuş Ata’mıza, ne kadar teşekkür etsek, ne kadar saygı duysak azdır…

Ata’mıza teşekkürün ve minnetin en büyük ve önemli ifadesi, onun ilke ve devrimlerini anlamak, sahip çıkmak ve gösterdiği yolda ilerlemektir.

Bu duygu ve düşüncelerle 10 Kasım 1938 günü ebediyete uğurladığımız Cumhuriyet'imizin kurucusu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, rahmet ve minnetle anıyorum."



Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu'nun mesajı



“Tüm yaşamını vatanı ve yurttaşları için harcayan, tarihin kaydettiği en büyük devrimcilerden Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün sonsuzluğa uğurlanışının 84. yıl dönümünde onu sevgi, gurur ve özlemle bir kez daha anıyoruz.

Onun esareti benliğine ve yurttaşlarına yakıştıramayan ruhu, onuru, milletine olan inancı ve ona inanan milyonların mücadelesi ile bugün hepimiz Türkiye Cumhuriyeti bayrağı altında özgürce nefes alıp veriyoruz.

Duyduğumuz minneti kelimeler ile anlatmak zor, hatta imkânsız. Ata’ya minneti ifade etmenin en güzel ve anlamlı yolu bıraktığı mirasa sahip çıkarak, onu daha da ilerilere taşımak için var gücümüzle çalışmak olacaktır.

Bu duygularla aramızdan ayrılışının üzerinden 84. yıl geçen, ancak her geçen gün yüreklerimizde ölümsüzleşen Mustafa Kemal Atatürk’ün ışık ve hayat kaynağı olmaya devam eden düşünceleriyle aydınlattığı yolda yürümeye devam ederek sevgi, özlem ve rahmetle anıyorum. Saygılarımla."



Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek'in mesajı



“Cumhuriyetimizin kurucusu ve milli mücadelemizin önderi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 84. yılında şükran ve saygıyla yâd ediyoruz.

Askeri yetenekleri ve devlet adamlığı vasıfları ile çağının en önemli liderlerinden olan Atatürk, tarihe, insanlığa ve mazlum milletlere örnek olmuş bir önderdir. Türk ve dünya tarihinde derin izler bırakan bir liderin aramızdan ayrılışı da milletimiz için büyük bir kayıp olmuştur.

Milletçe, Türkiye Cumhuriyeti’ni çağdaş dünyanın güçlü bir devleti olarak O’nun işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine ulaştırmanın azim ve kararlılığını yüreğimizde taşıyoruz. Bağımsızlık savaşımızın önderi, eşsiz kahraman Atatürk, daima Türk Milleti’nin gönlünde yaşayacak, omuz omuza mücadele ettiği silah arkadaşları ve istiklal savaşımızın kahraman şehit ve gazileri hiçbir zaman unutulmayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 83. yılında bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Ruhu şad olsun."


BAŞKAN KELEŞ'TEN 10 KASIM MESAJI!



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 84.üncü yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.


Başkan Keleş mesajında şu ifadeleri kullandı;" Fikir ve eserleriyle, yaşadığı dönemin ötesinde yüzyıla damgasını vuran, milletiyle birlikte kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırlarının çok ötelerinde de çarpan mazlum ve masum kalplerde derin izler bırakan bu büyük insanı anmanın hüznünü yaşıyoruz.Atatürk’ü anmak, diğer bir ifadeyle anlamak; O’nun daima büyük önem verdiği Türk Milletinin birliğini, ülkesinin bölünmez bütünlüğünü koruyarak geleceğe güvenle bakmak, bu uğurda her türlü fedakârlığa hazır olmak demektir. Atatürk’ü anlamak; barış, huzur ve mutluluğu, yalnız kendi yurdunda değil, tüm insanlığın barış içerisinde yaşamasında arayacak kadar insan sevgisiyle dolu olmak demektir. Atatürk, yaşamını milletine adayarak bağımsızlık ve özgürlük yolunda tüm güçlüklere direnmiş, kazandığı büyük başarılarla dünyaya örnek olmuş, ülkesinin her alanda yücelmesi için yılmadan çaba göstermiş bir liderdir. Bu düşünceden hareketle 10 Kasım tarihini bir matem günü olarak kabul etmek yerine, fikirlerine yönelmek için bir fırsat olarak görmemiz gerektiğine inanıyorum. Bu vesileyle 10 Kasım günleri, dikkatlerimizi bir kez daha O’nun çok değerli düşüncelerine yönelterek dünü, bugünü ve yarınlarımızı tekrar anlamak ve değerlendirmek için bir fırsat olarak görülmelidir. Tüm cihan bilmektedir ki Milletimiz, refah ve güvenliği veya geleceğini tehdit ederek kendisine yönelen tüm saldırı ve sinsi planları kavramaya ve yok etmeye her zaman muktedir olmuştur.Cumhuriyetin kuruluşu öncesinde verdiğimiz Kurtuluş Savaşımızda bir kez daha görüldüğü üzere, tarih hep böyle tekerrür etmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşları ve vatan uğrunda canını feda etmiş tüm aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyor, bizlere emanet ettikleri mirasa sarsılmaz bir azimle sahip çıkacağımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum” dedi.

Mesajların yayına hazırlanması - BRT Yayın Grubu Merkezi'nde Alâettin Bahçekapılı,


83 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page