top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Artvin'den 'beşibiryerde' haber



ARHAVİ’DE FESTİVAL TENİS TURNUVASI GENÇLER MÜSABAKALARIYLA BAŞLADI...

49. Uluslararası Arhavi Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen Tenis Turnuvası, gençler kategorisindeki müsabakalarla başladı.



ARHAVİ-49. Uluslararası Arhavi Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen Tenis Turnuvası, gençler kategorisindeki müsabakalarla başladı.

Festival Spor Komitesi öncülüğünde gerçekleştirilen turnuvanın açılış maçına Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu da katıldı.

Genç Kızlar ve Genç Erkekler kategorisindeki müsabakaların açılışını gerçekleştiren Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu, turnuvaya katılan sporculara başarılar dileyerek tüm ilçe halkını bu özel müsabakaları izlemeye davet etti.


ŞAMPİYON GÜREŞÇİLERDEN İLÇE MÜDÜRÜ AYDIN’A ZİYARET

Ankara’da yapılan Serbest Stil Türkiye Şampiyonasında dereceye giren güreşçilerden Hopa İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Aydın’a ziyaret



HOPA- Ankara’da yapılan Serbest Stil Türkiye Şampiyonasına katılarak dereceye giren Hopa’lı güreşçiler İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Aydın’ı makamında ziyaret ederek desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.

Ankara’da düzenlenen U-11 ve U-13 Serbest Stil Türkiye Güreş Şampiyonasında 52 Kg’da güreşen İsmet Anıl Yaz tüm rakiplerini yenerek Türkiye Şampiyonu oldu.

30 Kg’da güreşen Emre Berat Acıbadem ve yine 30 Kg’da güreşen Ömer Şalambar Türkiye üçüncülüğünü kazanarak kupa ve madalyaları ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Aydın’ı makamında ziyaret ettiler.

Antrenörleri Tuncay Pehlivan yapılan şampiyona ile ilgili bilgiler vererek desteklerinden dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Aydın’a teşekkür etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Aydın şampiyon güreşçileri başarılarından dolayı tebrik ederek her zaman desteklerinin devam edeceğini ifade etti.


YUSUFELİ YOLLARI GENİŞLETİLİYOR

Artvin İl Özel İdare ekipleri Yusufeli’nde Morkaya, Irmakyanı, Bakırtepe, ve Cevizlik köylerinde gerçekleştirdiği yol genişleme ve ham yol çalışmaları tamamlandı.



YUSUFELİ- Artvin İl Özel İdare ekipleri Yusufeli’nde Morkaya, Irmakyanı, Bakırtepe, ve Cevizlik köylerinde gerçekleştirdiği yol genişleme ve ham yol çalışmaları tamamlandı.

Artvin İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Müdürlüğü Yusufeli Şantiyesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda Morkaya köy yolunda 5.5 kilometrelik yol genişleme çalışması, Irmakyanı köy yolunda 2 kilometrelik yol genişleme çalışması, Bakırtepe köy içerisinde 600 metre ham yol uygulaması, Cevizlik köyü içerisinde 650 metre ham yol uygulaması tamamlandı.

Ekipler Yamaçüstü köyünde 300 metrelik ham yol uygulamasını tamamlamış olup kalan kısım çalışmalarını sürdürüyorlar.

Ekipler ayrıca Kılıçkaya köyü menfez doldurma çalışmalarını tamamlayarak güzergâh üzerinde inşa edilen menfezi kullanıma açtı.

YILIN YEREL YÖNETİCİLER ÖDÜL TÖRENİNDE YUSUFELİ BELEDİYESİ ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

Yerel Yönetimler Dergisi tarafından 9. kez düzenlenen “Yılın Yerel Yöneticiler” ödül töreninde Yusufeli Belediyesi ödüle layık görüldü.



YUSUFELİ-Yerel Yönetimler Dergisi tarafından 9. kez düzenlenen “Yılın Yerel Yöneticiler” ödül töreninde Yusufeli Belediyesi ödüle layık görüldü.

Ülke genelindeki Belediyeler tarafından yürütülen çalışmaların değerlendirildiği Organizasyon’da Yusufeli Belediyesi, organizasyon komitesi tarafından Hayvan Oteli ve Süt İşleme Tesisi ile kendi alanında ödüle layık görüldü.

Belediye Başkanı Eyüp Aytekin’in yerine programa vekâleten katılan Belediye Meclis Üyesi Derya Yiğit ödülü Yerel Yönetimler Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Oğuz’un elinden aldı.


RİZE’DE ÇAYDALI MANGAL KÖMÜRÜ TESİSİ GÜNEŞ’TEN ELEKTRİK ÜRETECEK

Rize Belediyesi’nin Kalkandere Organize Sanayi Bölgesinde hayata geçirdiği Çay Çöpünden Mangal Kömürü Üretim tesisinin çatısına güneş enerjisi panelleri yerleştiriliyor.



RİZE-Rize Belediyesi’nin Kalkandere Organize Sanayi Bölgesinde hayata geçirdiği Çay Çöpünden Mangal Kömürü Üretim tesisinin çatısına güneş enerjisi panelleri yerleştiriliyor.

Tesiste çay çöplerinden mangal kömürü, kömürün yapımı esnasında ortaya çıkan Gaz’dan elektrik ve çay çöplerinden çıkan sıvıdan da tarımda kullanılabilir organik gübre elde ediliyor. Buna ek olarak üretim tesisinin çatısı güneş enerjisi panelleriyle kaplanarak buradan da enerji üretimi sağlanmış olacak.

Tamamen çevre dostu bir tesis olarak tasarlanan fabrika; atık olarak yıllarca atıl durumda olan çay çöplerini ekonomiye kazandırdığı gibi, üretim esnasında çevreye de hiçbir zararı bulunmamaktadır.

Bir üründen Üç farklı gelir elde edilen tesiste güneşten elektrik üretmek için de harekete geçildi. Yapılan hesaplamalar ve planlamalar doğrultusunda kısa sürede kendini amorti edebilecek güneş panelleri yatırımıyla belediye bütçesine ek gelir kazandırılacak.

Kurulu gücü saate 680 Kw olan ve toplamda yıllık 786.000 Kw elektrik enerjisi üretecek olan GES projesinden yıllık yaklaşık 2,5 milyon TL gelir elde edilmesi hedefleniyor.


Haberler ve görseller: Hayati AKBAŞ / ARTVİN

5 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page