top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Artvin'den 'beşibiryerde' haber


ARHAVİ'DE PİŞMİŞOĞLU İÇİN YAS

CHP Arhavi İl Genel Meclisi üyesi Adem Pişmişoğlu’nun hayatını kaybetmesi İlçeyi yasa boğdu



ARHAVİ-CHP Arhavi İl Genel Meclisi üyesi Adem Pişmişoğlu’nun hayatını kaybetmesi İlçeyi yasa boğdu

Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Artvin İl Genel Meclisi Üyesi Adem Pişmişoğlu Arhavi’de toprağa verildi. 71 yaşında yaşamını yitiren Adem Pişmişoğlu için CHP Arhavi İlçe Başkanlığı önünde anma düzenlendi. Buradaki anmaya Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu, Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, partililer ve vatandaşlar katıldı. Anmada, Pişmişoğlu’nun hayatından kesitler içeren konuşmalar yapıldı. Başkan Vasfi Kurdoğlu ’da “Arhavi’nin değerli bir ağabeyi, dostu ve sevenini kaybetmesinin üzüntüsünü yaşıyoruz” dedi.

Adem Pişmişoğlu’nun cenazesi omuzlarda Merkez Camiine getirildi. Ailesi burada taziyeleri kabul ederken, buradaki törene Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Arhavi Kaymakamı Burak Çimşir, İlçe Protokolü ve kalabalık bir topluluk katıldı.

Pişmişoğlu'nun cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Balıklı köyündeki aile mezarlığına defnedildi.


SAHİL İLÇELERİNDE HEYELANLI GÜZERGÂHLAR TEMİZLENİYOR

Arhavi, Hopa ve Kemalpaşa ilçelerinde aşırı yağışlar neticesine yer yer meydana gelen heyelanlar temizleniyor.



HOPA-Arhavi, Hopa ve Kemalpaşa ilçelerinde aşırı yağışlar neticesine yer yer meydana gelen heyelanlar temizleniyor.

Artvin İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Müdürlüğü İlçe Şantiye Ekipleri sel ve taşkın mesaisinde toplam 26 köyde 216 kilometre yol açma çalışması gerçekleştirdi.

Artvin’de 6 mahalle yoluna taşıdığı riskten dolayı müdahale edilemediği öğrenilirken, uygun şartlar sağlandığı takdirde buralarda çalışmalara başlanacağı açıklandı.

AFAD’dan gelen uyarılar üzerine Artvin İl Özel İdare bünyesindeki ekipler şantiye sahalarında ihbarlara karşın hazır olarak bekletiliyor.

Ekiplerden alınan bilgilere göre İl’de şuan için çalışmaların risk taşıdığı bölgeler dışında ulaşıma kapalı güzergâh bulunmadığı öğrenildi.

31. ŞAVŞAT SAHARA KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ KONUKLARINI BEKLİYOR..

31. si yapılacak Şavşat Sahara Kültür ve Sanat Festivali 28 Temmuz'da başlayıp 30 Temmuzda sona erecek.



ŞAVŞAT-Şavşat Merkez ve Sahara Milli Parkında 28-30 Temmuz 2023 tarihleri arasında yapılacak olan festival konuklarını ağırlamayı bekliyor.

28 Temmuz 2023 cuma günü Sahara Milli Parkı festival alanında başlayacak olan etkinlik konuşmalar ve halk konserleri ile devam edecek.

Şavşat Belediye Başkanı Nihat Açar Festivalin amacının bütün Şavşatlıları senede bir defada olsa buluşturmak olduğunu ifade ederek; "Bu etkinliğimizle 30 yıldır Şavşat’ımıza birlik, beraberlik ve canlılık getirmek, geleneklerimizi yaşatmak istiyoruz. Festival dostluk demektir, barış demektir, birlikte olmak demektir. Sizleri eğlendirmek, dinlendirmek, kültürümüzü yaşatmak istiyoruz. Bu güzellikler için, bundan sonrada tüm çalışmalarımızda sizlere en güzelini sunma çabamızdan vazgeçmeyeceğiz. Yaşadığımız doğa harikası Şavşat’ımızı marka değeri ile birlikte gelecek kuşaklara aktaracağız. biz Şavşat ile varız ve Şavşatlı, Artvinli olmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Bu kente olan borcumuzu ödemek için daha çok çalışacağız" dedi

ARDANUÇ’TA TRÜF MANTARI BİLGİLENDİRME VE TOPLAMA EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

Artvin Orman Bölge Müdürlüğü, Ardanuç Orman İşletme Müdürlüğünde üretici adayı orman köylülere yönelik “Trüf Mantarı Bilgilendirme ve Toplama Eğitimi” düzenlendi.



ARDANUÇ-Artvin Orman Bölge Müdürlüğü, Ardanuç Orman İşletme Müdürlüğünde üretici adayı orman köylülere yönelik “Trüf Mantarı bilgilendirme ve toplama eğitimi” düzenlendi.

Ardanuç Orman İşletme Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen eğitime, Artvin Orman Bölge Müdürü Doç. Dr. Mimar Sinan Özkaya, Bölge Müdür Yardımcısı Sinan Saatçi, Ardanuç Orman İşletme Müdürü Mutlu Özdemir, Ekosistemler Şube Müdürü Dr. Aşkın Kıraç, Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü Ekosistemler Şube Müdürü Yunus Agkuş, Orman İşletme Şefleri, Artvin İli ve İlçelerinde üretici adayı otuz beş orman köylüsü katıldı.

Eğitimlerin öğleden sonraki bölümlerinde ise arazide turfa toplama tekniği uygulamalı olarak anlatıldı. Trüf mantarı uzmanı Ziyafettin Arslan, mantar avcısı özel eğitimli köpeğiyle katıldığı eğitimde, ormanın her köşesini koklayıp trüf mantarı aradı. Köpek tespit ettiği trüf mantarlarını ayaklarıyla toprağı kazıp çıkararak sahibine teslim ediyor.


ARİAD OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

Artvin İşadamları Derneği (ARİAD) olağan Genel kurulu yapıldı.

Seçim Altunkaya güven tazeledi.



HOPA-Artvin İşadamları Derneği olağan genel kurulu dernek merkezinde yapıldı. Toplam 45 üyesi bulunan dernek üyelerinden 28’inin katıldığı olağan genel kurulu gündem maddelerinin görüşüldü ve ardından yapılan çalışmalara yönelik yapılan konuşmaların ardından seçim maddesine geçildi. Tek liste ile girilen seçimlerde Seçim Altunkaya yeniden başkan seçilirken yönetimi de şu isimlerden oluştu.

Ali Yücel Kurt (Başkan yardımcısı), Hüsnü Hatinoğlu (Başkan Yardımcısı), Yener Balkaya (Sayman), Ömer Hacıoğlu (Genel Sekreter), Meriç Burçin Özer ve Celil Yıldırım (Üyeler) olarak belirlendi.

Kongrede divana verilen önerge ile önceki dönem TSO Başkanı Osman Akyürek’in Haysiyet Divanı Başkanı seçilmesi önerisi üyelerin oybirliği ile kabul edildi. Alınan karar sonrası kısa bir teşekkür konuşması yapan Osman Akyürek, “Derneğimiz yönetimini oluşturan her bir arkadaşımızın kendi çalışma alanlarında başarılarılar ile gurur duyduğum arkadaşlarıma ve dernek üyelerimize tarafımı gösterdikleri güvenden dolayı teşekkür ediyorum. ARİAD olarak bundan sonra önümüzdeki döneme ilişkin Artvin’imizin ve Hopa’mızın önemli sorunlarını gündeme taşıma ve çözüme katkı sunma adına çalışmalarına devam edeceğine olan inancım tamdır. Kongremizin ilimize ve Artvin’imize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kongre sonrası bir teşekkür konuşması yapan Başkan Seçim Altunkaya, kongrenin kendine gösterdiği güvenden dolay teşekkür ederek “Bu zor şartlarda derneğimizi bugüne kadar yaşatmaya ve ayakta durdurmaya çalıştık. Bu kongremiz derneğimiz açısından yeni bir başlangıcında habercisi olacaktır. En kısa sürede Derneğimiz kendi yerinde ve lokalinde hizmet vermeye devam edecektir.

Bizler her bir arkadaşımız Artvin’imiz ve Hopa’mızda ticari çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu süreçte sorunları birebir yaşayan bizleriz. Ülkemizin sınır bekçisi konumundaki Hopa’mızın artık kendi kabuğunu kırarak kendini geleceğe hazırlama zamanı gelmiştir. Ciddi anlamda turist akınının yaşandığı İlçemiz ve ilimizde yeni bir yaklaşımın hayata geçirilmesinin zamanı gelmiştir. Özelikle Hopa’mızda Turizme hizmet edecek yeni yatırımların ve projelerin hayata geçirilmesine önem verecek ve kendi marka ürünlerimizi yaratma adına çalışacağız.

Yanı başımızda her geçen gün kendini geliştiren ve çekim merkezi olan bir Batum var ve insanlar Batum’a geçmek için Hopa’yı geçici bir durak olarak görüyorlar. Neden biz kendimiz çekim merkezi olacak adımlar atamıyor ve projeler geliştiremiyoruz. Buna kafa yormamızın zaman geldi. Ticari olarak da ülkemizin adı büyük, kendi küçük ilçemizde yeni projeler üretmek zorundayız. Bunda gerek TSO ve gerekse diğer STÖ’ler ile birlikte oluşturulacak projeler ile yerel yönetimler, Valilik ve kaymakamlık desteği sağlanarak, siyasi partilerin desteği sağlanarak hayata geçirilmesi için çalışmalarımıza yeniden ara vermeden devam edeceğiz.

Hopa’da sorunlarımız çoktur, çözümün adresi de bizleriz. Bundan sonra daha sık bir araya gelerek sorunları tespit etme, proje üretme ve çözümü noktasında çalışmalarımıza devam edeceğiz. Tekrar güveniniz için teşekkür ediyorum” dedi.

Haberler ve görseller : Hayati Akbaş/Artvin

4 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page