top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Artvin'den 'beşibiryerde' haber


ARHAVİ’DE DEPREMZEDELER YARARINA THM KONSERİ VERİLDİ…

Arhavi’de geliri depremzedeler yararına kullanılmak üzere Türk Halk Müziği konser programı düzenlendi.



Necmettin Numanoğlu

ARHAVİ-Arhavi’de geliri depremzedeler yararına kullanılmak üzere Türk Halk Müziği konser programı düzenlendi. Arhavi Türk Sanat Müziği Topluluğu’nun hazırladığı konser programı ilgi gördü.

Arhavi Bayraktar Kültür Merkezinde düzenlenen geceye, Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu, Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan ilçe protokolü ve vatandaşların katılımı oldu.

Arhavi Türk Sanat Müziği Topluluğu tarafından verilen konser programında şef Özlem Demirkır Durmuş yönetiminde birbirinden değerli Türk Halk Müziği eserleri seslendirildi. Beraber ve solo olarak eserler icra edildi.

Depremde zarar gören vatandaşlarımız için organize edilen gece sonunda protokol üyeleri tarafından programın hazırlanmasında emeği geçenleri temsilen gecenin anısına hediyeler takdim edildi. Konser programı toplu çekinilen fotoğraflarla son buldu.


KAHRAMANMARAŞ'TA ARTVİN RÜZGÂRI ESTİ

Artvin Mahallesi'ne Artvin'deki öğrenci ve velilerin Bağışladıkları kitaplarla oluşturulan'' Okuyan Artvin'' Kütüphanesi açılışı yapıldı



ARTVİN-Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde Artvin Valiliği himayelerinde Konteyner Şehir olarak kurulan Artvin Mahallesi'nde Artvin Milli Eğitim Müdürlüğü TÜBİTAK 4007 Afet Bölgesi ''Bilim Her Yerde '' Bilim Şenliği açılışı, kardeş okul olarak belirlenen Yıldız kent Şehit Şeref Ortaokulu bahçesinde Çocuk Oyun evi açılışı, Valilik koordinasyonunda Başkent Artvin Derneği başta olmak üzere STK'ler ve Artvin halkının bağışları ile kurulan konteyner Artvin Mahallesi'ne Artvin'deki öğrenci ve velilerin Bağışladıkları kitaplarla oluşturulan'' Okuyan Artvin'' Kütüphanesi açılışı yapıldı

Artvin Vali Yardımcısı Ömer Dereci, Artvin Önceki Dönem Milletvekili Av. E. Erkan Balta, Artvin İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar, Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, Artvin Gönül Bağı Platformu üyeleri SGK İl Müdürü Kahraman Derece, MEMUR-SEN İl Başkanı İbrahim İnce, KAMU-SEN İl Başkanı Hüseyin Aydın, Artvin Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Cin, merkez muhtarları, Artvin Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE ekibi, atölye lideri AÇÜ öğretim üyeleri ve okullardan öğretmenler, Maraş halkı ve Maraş'taki öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen programlarda Arhavi Hüseyin Gürkan Anadolu Lisesi Halk Oyunları ekibi Kahramanmaraş'ta Artvin rüzgârı estirdiler.

Programın devamında Bilim Her Yerde Projesi kapsamında açılan atölyelerde Kahramanmaraş'taki öğrenciler farklı birçok etkinliğe katılma imkânı buldular. Ayrıca Valilik himayelerinde, Artvin Gönül Bağı Platformu yürütücülüğünde ''Sofraya Bir Tabak da Sen Koy'' kampanyası ile konteynerlere takılan klimalar incelenerek vatandaşlara hayırlı olsun dileklerinde bulunuldu.


ARHAVİ’DE TÜRKİYE ÇEVRE HAFTASI KAPSAMINDA KIYI TEMİZLİĞİ YARIŞMASI YAPILDI…

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 5-9 Haziran Türkiye Çevre Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında ilçemiz Arhavi’de balıkçı tekneleri kıyı temizliği yarışı düzenlendi.



ARHAVİ-Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 5-9 Haziran Türkiye Çevre Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında ilçemiz Arhavi’de balıkçı tekneleri kıyı temizliği yarışı düzenlendi.

Arhavi limanında düzenlenen programa Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu, il ve ilçe protokolü, kamu kurumlarının idarecileri, öğrenciler ve vatandaşların katılımı oldu.

Programda balıkçı tekneleri tarafından kıyı kesiminde çöp toplama yarışması yapılarak en çok atık toplayan balıkçılara ödülleri verildi. Ayrıca Türkiye Çevre Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında derece alan öğrencilere ödüller takdim edildi.

Etkinlik kapsamında ayrıca Hopa Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesine dahil edilen sahil güvenlik botunun tanıtımı yapıldı.


ARTVİN TSO BAŞKANI SEÇKİN KURT’TAN KOBİ’LERE UYARI

Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Seçkin Kurt, 25 Mayıs 2023 tarihli ve 32201 sayılı Resmî Gazete ‘de yayınlanan "Küçük ve Orta Büyüklükte İşletmeler Yönetmeliğindeki değişiklikler konusunda KOBİ’leri uyardı.



ARTVİN-Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Seçkin Kurt, 25 Mayıs 2023 tarihli ve 32201 sayılı Resmî Gazete ‘de "Küçük ve Orta Büyüklükte İşletmeler Yönetmeliği'nin "KOBİ'lerin Sınıflandırılması" başlıklı 5’inci maddesinde yapılan değişiklikle yıllık net satış hasılatı ve mali bilanço tutarlarında değişikliğe gidildiğini duyurdu.

Söz konusu Yönetmelikte yapılan değişiklik ile yıllık net satış hasılatı veya mali bilanço tutarı Mikro işletmelerde 10 milyon TL, Küçük İşletmelerde 100 milyon TL ve Orta İşletmelerde ise 500 milyon TL'yi aşmayan işletmeler KOBİ olarak nitelendirildiğini belirten Kurt, “Bu vesileyle, Oda-Borsalarımızdan gelen talepler ve Birliğimizin girişimleriyle KOBİ tanımının 500 milyon TL'ye yükseltilmesi sağlanmıştır. Buna göre KOBİ’ler, net satış hasılatları, malî bilanço tutarları ve çalışan sayıları dikkate alınarak şu şekilde sınıflandırılıyor:

Mikro işletme, yıllık çalışan sayısı on kişiden az olan ve yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri on milyon Türk Lirasını aşmayan işletmelerdir. Küçük işletme, yıllık çalışan sayısı elli kişiden az olan ve yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri yüz milyon Türk Lirasını aşmayan işletmelerdir. Orta büyüklükteki işletme ise yıllık çalışan sayısı iki yüz elli kişiden az olan ve yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri beş yüz milyon Türk Lirasını aşmayan işletmelerdir” ifadelerini kullandı.


HOPAPORT REKOR DENEMELERİNİN BAŞLAMA NOKTASI OLDU

HOPAPORT’tan bu defa da 6 Yelkenci Rekor Denemesi İçin Start Aldı



HOPA-Açık deniz yelken sporcusu Atilla Gökova ve ekibi HOPAPORT’tan İskenderun Limanına kadar durmadan ve dışarıdan yardım almadan, sadece yelken ve rüzgârın gücü ile dört denizi geçerek rekor denemesi için yola çıktılar.

Ekibin yol alacağı 1.500 deniz mesafeyi 6 kişilik ekip geçerek ilk Türkiye turunu tamamlayan ekip olacak.

Ekibi HOPAPORT’tan uğurlayan genel müdür Meriç Burçin Özer’de yelkencilere limanda kaldıkları süre içerisinde her türlü destekleri verdiklerini ifade ederek HOPAPORT’un bu rekor denemelerinde başlangıç noktası olmasından büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek yelkencilere “yolunuz açık olsun” diyerek başarılar diledi.

Rekor denemesi için HOPAPORT’a gelen Türkiye Yelken Federasyonu Artvin İl Temsilcisi Mustafa Durgun yaptığı açıklamada, "Dünya Yelken Federasyonu'nun Avrupa ve Dünya şampiyonalarına dahil ettiği açık deniz/offshore sınıfı yarışlarını, Türkiye Yelken Federasyonu ülke genelinde yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz. Türkiye Yelken Federasyonu tarafından Türk yelkenciliğini geliştirmek, açık deniz yelkenciliğine teşvik etmek üzere bir birinden önemli çalışmalar başlattı. Son olarak yelken sporu için önem taşıyan Karadeniz'in hırçın ve yırtıcı sularında bir rekor denemesi daha gerçekleştirdi. Aynı zamanda performans hedefleriyle olimpik sınıflarda sporcularımız uluslararası yelken yarışların da, ülkemizi başarıyla temsil etmek istiyor. En önemlisi yelken sporunun hobi olarak, erişebilirliğini artırarak, uygulamaları ülke geneline yayabilmek için çalışmalarına devam etmektedir" ifadelerine yer verdi.

Açık deniz yelken sporcusu Atilla Gökova ise yaptığı açıklamada, geçen yıl kardeşiyle birlikte aynı güzergâhta rekor denemesi yaptığını belirterek, bu sefer daha iyi bir sürede başka bir kategoride yarışma yaptıklarını söyledi.

Gölova, "Niyetimiz 10 günde ya da daha altında İskenderun'a varmak. Bizim çok önemsediğimiz bir proje Türkiye turu rekor projesi uluslararası platformda da ülkeyi tanıtmak anlamında Türk yelkenciliğin ve açık deniz yarışçılığının gelişmesi anlamın çok önemli bir parkur" açıklamasında bulundu.

Yelkenciler tek yelkenli ile Hopa Limanı'ndan start alarak sırası ile Karadeniz, İstanbul Boğazı, Marmara Denizi, Çanakkale Boğazı, Ege ve Akdeniz geçilerek İskenderun'a ulaşmaya çalışacaklar..


Haber ve görseller: Hayati Akbaş/Artvin





19 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page