top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Arhavi ve Hopa'da etkili yağış zarara yol açtı



ARHAVİ ve HOPA YİNE YAĞMURA TESLİM OLDU

Arhavi ve Hopa'da yoğun yağmur sonrası meydana gelen sel ve heyelanlardan dolayı İlçelerde kriz masaları kuruldu.


ARHAVİ- Arhavi’de yoğun yağmur sonrası meydana gelen sel ve heyelanlardan dolayı İlçe kriz masası kuruldu.

Artvin Valisi Cengiz Ünsal başkanlığında, İl’in kıyı kesimlerinde etkili olan yoğun sağanak yağışlardan etkilenen Arhavi’de “İlçe Kriz Masası Durum Değerlendirme Toplantısı” gerçekleştirildi.

Arhavi Kaymakamlığında gerçekleştirilen toplantıda; il ve İlçedeki genel durum değerlendirilerek, bölgede yapılan çalışmalar ile alınan tedbirler görüşüldü.

Bölgedeki yağışların neden olduğu durumun tespiti için gerekli çalışmaların sahada hızla yapıldığını belirten Vali Ünsal, vatandaşların olası mağduriyetlerinin giderilebilmesi için sürecin titizlikle yürütüldüğünü ve hiçbir vatandaşın mağdur edilmeyeceğini belirtti.

VALİ ÜNSAL ESNAFI ZİYARET ETTİ

Vali Cengiz Ünsal, İl’in kıyı kesimlerinde etkili olan yoğun sağanak yağışlardan etkilenen Arhavi ilçesinde faaliyet gösteren esnafları ziyaret etti.

Vali Ünsal; vatandaşların olası mağduriyetlerinin giderilebilmesi için sürecin titizlikle takip edildiğini belirterek, yağışlardan etkilenen esnaflara geçmiş olsun dileklerini iletti.

ARHAVİ’DE ETKİLİ OLAN YAĞIŞLARA KARŞI BELEDİYE EKİPLERİ TEYAKKUZDA…



Arhavi’de etkili olan yoğun yağışlar şehir merkezinde yer yer su birikintilerine neden olurken, teyakkuzda olan belediye ekipleri tarafından anında müdahale edilerek tıkalı mazgallar açıldı.

ARHAVİ-Arhavi’de etkili olan yoğun yağışlar şehir merkezinde yer yer su birikintilerine neden olurken, teyakkuzda olan belediye ekipleri tarafından anında müdahale edilerek tıkalı mazgallar açıldı.

Belediye Başkanı Turgay Ataselim ve Belediye Meclis Üyesi Zafer Kazancıoğlu çalışmaları denetledi.

Etkili olan yağışlar öncesinde teyakkuzda olan belediye ekipleri, zamanında müdahale ile ilk etapta yamaçlardan gelen yağmur sularını DSİ kanallarına yönlendirdi. Şehir merkezindeki mazgallara da müdahale eden ekipler tıkalı mazgalları açarak su tahliyesini kolaylaştırdı.

Belediye Başkanı Turgay Ataselim, yaptığı açıklamada; “İlçemizde etkili olan yoğun yağış nedeniyle tüm ekiplerimizle birlikte hızlı bir şekilde harekete geçtik. Su baskınları ve diğer olumsuzluklara karşı tüm personelimiz ve araçlarımızla sahadayız. Şehrimizin güvenliğini sağlamak önceliğimizdir. Sabır ve destekleri için tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

HOPA YAĞMURA TESLİM OLDU

Hopa ve çevresinde aralıksız yağan yağmur yolların kapanmasına, heyelanlara neden olurken, İlçede kriz masası kuruldu.




HOPA-Meteorolojinin ve ilgili kurumların yaptığı uyarılarla şiddetli yağmur yağacağı ve vatandaşların sel ve heyelanlara karşı tedbirli olması istenmesi ardından dün öğleden sonra aniden bastıran yağmur hayatı olumsuz etkiledi.

Hopa-Arhavi ve Hopa Kemalpaşa yollarının ulaşıma kapanması ardından birçok köy yolunda oluşan heyelan ve sel de araç trafiğini olumsuz etkiledi. Sundura deresinin debisinin yükselmesi, köy ve mahalle aralarındaki derelerin taşması ev ve işyerlerini sun basmasına neden oldu. Gece saatlerinde kötü haber de Hopa’yı Borçka ve Artvin’e bağlayan karayolunun Hopa çıkışı yanmış köprü civarında dere duvarının çökmesi ile bir süre ulaşım sağlanamamasına neden olurken. Kars Caddesi yolunun devreye sokulması ile ulaşım yeniden sağlandı. Yetkililer sabah saatlerinde çöken duvarın bulunduğu yerde incelemeler yapmaya başladılar.



HOPA İLÇE KRİZ MASASI TOPLANDI

Tüm bu gelişmelerin ardından Hopa Kaymakamlığı ilçede kriz masası kurulmasına karar verdi. Yaşanan gelişmeleri yakından takip eden Vali Cengiz Ünsal Hopa’ya gelerek İlçe kriz masası toplantısına başkanlık eti.

Vali Cengiz Ünsal başkanlığında, etkili olan yoğun sağanak yağışlardan etkilenen Hopa’da “İlçe Kriz Masası Durum Değerlendirme Toplantısı” gerçekleştirildi.

Toplantıda; il ve ilçedeki genel durum değerlendirilerek, bölgede yapılan çalışmalar ile alınan tedbirler görüşüldü.

Bölgedeki yağışların neden olduğu durumun tespiti için gerekli çalışmaların sahada hızla yapıldığını belirten Vali Ünsal, vatandaşların olası mağduriyetlerinin giderilebilmesi için sürecin titizlikle yürütüldüğünü ve hiçbir vatandaşın mağdur edilmeyeceğini belirtti.

TÜM KURUMLAR SAHADA ÇALIŞMALARA DESTEK VERİYOR

Hopa’da yaşanan bu gelişmeler ardından Artvin İl Özel İdare- Belediye ve Özel kurum ve şirketlerin envanterindeki tüm iş makineleri ihtiyaç duyulan yerlerde gerekli tedbirlerin alınması için seferber edilirdi ve çalışmalar gece boyunca devam etti.

İlçede Emniyet ve Jandarma ekipleri ile Belediye ekipleri de gece boyunca çalışmalara katkı sunmaya devam etti.

İlçede sabah saatlerinden itibaren su hatlarında meydana gelen arıza nedeniyle su verilemiyor.

Yağmurun akşam saatlerine kadar devam etmesi beklenirken, akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi öngörülüyor.

 

KAYMAKAM ARSLANTÜRK İNCELEMELERDE BULUNDU

Hopa kaymakamı Arslantürk sel ve heyelan yaşanan bölgelerde incelemelerde bulundu



HOPA-Hopa Kaymakamı Abdullah Arslantürk, ilçede etkili olan yoğun sağanak yağışlar sonrası zarar gören bölgelerde incelemelerde bulundu.

Aşırı yağışlar nedeniyle debisi yükselen derelerde ani taşkınları önlemek amacıyla devam eden çalışmaları yerinde denetleyen Kaymakam Abdullah Arslantürk, bölgedeki genel durum hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Kaynak: Hayati Akbaş / Necmettin Numanoğlu (Artvin)

 


 


 

 

 

6 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Opmerkingen


bottom of page