top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Antalya Altın Portakal Film Festivali iptal edildi


ANTALYA - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 60. Altın Portakal Film Festivali'nin iptal edildiğini duyurdu. Yönetmen Nejla Demirci'nin "Kanun Hükmü" isimli belgeselinin festival seçkisinden çıkarılmasıyla başlayan tartışmaların ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Böcek, "Festivalimizi bizim dışımızda oluşan ve oluşturulan süreç sebebiyle iptal ettiğimizi tüm sinemaseverlere üzülerek bildiriyorum" dedi.


Böcek, süreci yönetememekle eleştirdiği Altın Portakal Film Festivali Yönetmeni Ahmet Boyacıoğlu'nun da görevine son verildiğini açıkladı.

Festival Jüri Başkanı Demet Akbağ da Böcek'in iptal kararı öncesinde görevinden istifa etmişti. Daha önce Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı da festivale desteğini çektiğini açıklamıştı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, belgesel yarışması bölümündeki 'Kanun Hükmü' adlı belgeselde mağduriyet algısı üzerinden FETÖ terör örgütü propagandası yapılması nedeniyle Antalya Altın Portakal Film Festivali'nden desteğimizi çekmiş bulunmaktayız" denilmişti.

Bakanlık Antalya Spor Salonu'nun festivale tahsisini de iptal etmişti.

19 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page