top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Ali Coşkun'un başkanı olduğu vakıf, Sinan Dede Türbesi'nde aşure etkinliği gerçekleştirdi



AMASYA- Türkmen Alevi Ocakları Birliği Kültür, Eğitim ve Sağlık Vakfı Başkanı, İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı, iş insanı Ali Coşkun'un önderliğinde Amasya Ardıçlar Köyü Sinan Dede Türbesi’nde aşure etkinliği gerçekleştirildi.

Geniş bir katılımın olduğu etkinliğe İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu da katıldı. Dervişoğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada, düzenleyicilere ve katılımcılara teşekkür ettikten sonra sözlerini şöyle sürdürdü:



"Muharrem ayı aynı acıyı paylaşan, aynı acıyı yaşayan, aynı haksızlığa itiraz eden yüce gönüllerin; ekmeğini, suyunu paylaştığı birlik, güzellik ve matem sofrasıdır. İşte bugün matemin 12. gününde Türkmen Alevi Ocakları Birliği'nin Amasya Ardıçlar Köyü'ndeki Muharrem Ayı Aşuresi ve Birlik Lokması Programı'nda hak sofrasında, birlik lokmasında buluştuk. Ne mutlu bize ve bizi birleştiren bu güzel gönüllere... Ne mutlu acısında bile iyiliği düşleyenlere... Bu vesileyle birliğimizi, dirliğimizi ve beraberliğimizi güçlendiren bu programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tutulan oruçların, edilen duaların ve yapılan ibadetlerin kabul olmasını diliyor; Hazreti Hüseyin Efendimizi ve Kerbela şehitlerimizi rahmetle anıyorum."




Muharrem Ayı Aşuresi ve Birlik Lokması Programını düzenleyen Türkmen Alevi Ocakları Birliği Kültür, Eğitim ve Sağlık Vakfı başkanı Ali Coşkun, Dervişoğlu'na "katılımından dolayı" teşekkür ederek bir "zülfikâr" armağan etti. Coşkun, İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'nun sözlerini "kıymetli" olarak nitelendirdi ve şöyle dedi:

"Davetime teşrif eden Genel Başkanım Sayın Müsavat Dervişoğlu’na katılımından dolayı teşekkür ederim. Kıymetli ifadelerini ise Hz. Ali’nin bir sözüyle yanıtlamak isterim: 'Kalp temiz olursa, dilden güzel sözler çıkar.' Katılım sağlayan tüm dostlarıma saygılarımı sunuyorum.İyi ki varsınız. Kerbela'nın acısında bile iyiliği düşünmeye devam edeceğiz. Gerçeğe hüü…"







111 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page