top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Ali Coşkun, belediyeyi 'ortak akılla' yöneteceğiz, ülke için de bu şart!




İSTANBUL/ATAŞEHİR-(BRTAJANS) - 31 Mart Yerel Seçimleri'nde İYİ Parti Ataşehir Belediye Başkanlığı'na 25 Ekim 2023'te aday gösterilen iş insanı Ali Coşkun, bugün partisinin İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada "1 Nisan'dan sonra başkanlığını yapacağım Ataşehir Belediyesi'ni ortak akılla yöneteceğim." dedi. Coşkun, günün tarihinin 28 Şubat olduğunun anımsatılması üzerine "28 Şubat bir darbeydi. Ortak akılla yönetilen ülkelerde bu tür girişimler olmaz" demek gereğini duydu.



İYİ Parti İlçe Başkanı Bora Yörükoğlu'nun Belediye Başkan adayı Ali Coşkun, İYİ Parti Ataşehir Belediye Meclisi adayları ve basın mensuplarına "hoşgeldiniz" konuşmasının ardından söz alan Coşkun, yerel basının önemini, yaşadıkları sorunları bildiğini, 1 Nisan'da sonra Belediye Başkanı seçilirse yerel basına desteğinin süreceğini ifade ederek şöyle dedi:



"Ataşehir'i İYİ Parti Belediyeciliğiyle tanıştırmak üzere yola çıkmış takım arkadaşlarımla birlikte belediyeyi ortak bir akılla yöneteceğiz. Gördüğünüz gibi bütün arkadaşlarım takım arkadaşlarımın hepsi burada, hepsi kendi alanlarında uzman kişiler, göreve geldiğimiz zaman çalışacağımız takım arkadaşları bunlar. Ortak akılla Ataşehir'i yöneteceğimiz kişiler olsun istiyoruz; Çünkü ortak akıl olduğu zaman her türlü sorunu çözmek kolaylaşır. Ataşehir'de yaşayan halkla bütünleşmiş, onları hor görmeyen, problemleri gören bir takım oluşturduk. Ben Ataşehir'de en iyi takımı kurduğuma inanıyorum. Ve inanıyorum ki 1 Nisandan itibaren de Belediye Başkanlığı ile birlikte , arkadaşlarımla birlikte Ataşehir'i hak ettiği yönetime kavuşturmaktan %100 eminim, bugüne kadar gerçekleştireceğimiz projelerden bahsettik: Ataşehir'de yaşanmış olan en büyük problemlerden bir tanesi imar problemleridir, mülkiyet problemleridir. Onların da bir noktaya geldiğini görebiliyorum: Aşık Veysel, Mustafa Kemal ve İnönü planları geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye meclisinden onay aldı. Daha önce söylediğim gibi imar problemleri halledilmiş bir Ataşehir'de daha kolay karar verebiliriz. Ataşehir'in imar planlarının gerek yerel gerek Büyükşehir Belediye meclislerinden geçmelerinde emeği olan bütün partilere ve yöneticilere teşekkürü borç biliyorum."



Ali Coşkun konuşmasının devamında Ataşehirlilerin her türlü haklarını korumakta, Ataşehir'in kaynaklarını doğru kullanmakta hassas olacağını, "bir Cumhuriyet çocuğu olduğu ve Cumhuriyetin en iyi uygulamaları kadın haklarında yaptığı için" kadınların yönetimde temsiline önem verdiğini, Meclis üyeleri arasında 9 kadın adayın bulunduğunu, Meclis'te 15-20 üye ile temsil edilmeyi hedeflediklerini belirterek, "28 Şubat ve ortak akıl konusunda" şunları söyledi:

"28 Şubat 1997 sürecinde bir darbe durumu vardı. Ben o günden bugüne geldiğimde şunu söylemek isterim: Biz toplum olarak ortak akılla yönetildiğimiz takdirde ve yönetim bütün toplumu kucakladığında böyle durumlarla karşı karşıya kalmayacağız ve hiçbir zaman da darbenin yanında değil karşısında olacağız."




Haber ve görseller: BRT Yayın Grubu Genel Yönetmeni Alâettin Bahçekapılı



63 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page