top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

AK Parti'nin Ataşehir adayı yarın açıklanacak



İSTANBUL/ATAŞEHİR (BRTAJANS) - Dün Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyıp Erdoğan tarafından açıklanan 48 il belediye başkan adaylarının ardından yarın İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde saat 14.00'te etkinlikte ilçe belediye başkanlarının da açıklanacağı bildirildi. Yarın adayı açıklanacak ilçe belediyeleri arasında Ataşehir'in de bulunduğu ifade edildi.



Bu sabah AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Burak Çifci, yerel basın mensuplarıyla bir araya geldiği kahvaltılı toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. Çifci, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın saat 14.00'te Halik Kongre Merkezi'ndeki etkinlikte aralarında Ataşehir'in de bulunduğu ilçe belediye başkan adaylarını açıklayacağını bildirdi.

Çifci, Ak Parti Ataşehir Kadın Kolları Başkanı Gülayşe Durak, Gençlik Kolları Başkanı Hakan Coşar ve Tanıtım-Medya İlişkileri Başkanı Hakkı Topcu ile birlikte gerçekleştirdiği basın toplantısında, araya giren bazı gelişmeler nedeniyle kutlayamadıkları 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlamak amacıyla bir araya gelindiğini belirterek yerel seçimlerle ve Ataşehir'le ilgili görüşlerini açıkladı.

Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Çifci, 1,5 yaşından beri bölgede yaşayan, büyüyen bir kişi olduğunu, partinin gençlik kollarından yetiştiğini, daha sonra çeşitli görevlerde bulunduğunu belirterek başladığı konuşmasında 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerden sonra "çifte kutlama yapacaklarına" inandığını, bunu da "hem Ataşehir'i, hem de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanarak gerçekleştireceklerini" vurguladı.




Seçim çalışmalarının 31 Mart akşamına kadar süreceğini, "heyecan verici" projelerinin hazır olduğunu, 3 dönemdir sahada görmedikleri belediye yönetiminin "kendilerini de mağdur ettiğini", "2009'dan itibaren vaat edilenlerin yerine getirilmediğini", "takipsizlik nedeniyle gerçekleştirilemeyen imar planlarının olumsuzluğunun da kendilerine yıkılmak istendiğini" dile getiren Başkan Çifci, şöyle dedi:

"Ataşehir bizim gözbebeğimiz. Çok düzgün bir muhalefet sergiledik. Çok daha farklı, yaşanabilir, çekim merkezi olabilecek, çocukların, kadınların rahat edebileceği bir Ataşehir istiyoruz. Siyasetin dilini asla kirletmeyeceğiz, kirletilmesine müsaade etmeyeceğiz. Siyasal çalışmaların yerel yönetim seçimlerinin dışına çıkarılmasına izin vermeyeceğiz."

Çifci, İBB adayı gösterilen Murat Kurum'un Ataşehirli olmasının bir şans olduğunu, Ataşehir Belediye yönetiminin görev süresinin son üç ayında imar ve mülkiyet sorunlarıyla ilgilenmesinin ne anlama geldiğinin düşünülmesi gerektiğini, Ferhatpaşa'nın "hangar mahallesine" çevrildiğini, belediyenin yapamadığı işleri bırakması halinde kendilerinin yapacağını ifade ederek, imar-mülkiyet-Gümrük alanı-Rezerv alanla ilgili olarak yeni Çevre, Kültür ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki'nin yakında Ataşehir'e gelerek bilgilendirmelerde bulunacağını da açıkladı.


Haber ve görseller: BRT Yayın Grubu Genel Yönetmeni Alâettin Bahçekapılı

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page