top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Adıgüzel: İmamoğlu başkanla birlikte Ataşehir'e yatırım yağdıracağız!



İSTANBUL/ATAŞEHİR-(BRTAJANS)- CHP'nin Ataşehir Belediye Başkan adayı Onursal Adıgüzel, bu sabah Çorumlu kanaat önderleri ve Çorumlu sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği kahvaltıda yaptığı konuşmada, Ataşehir'in bütçesinin 100 katına sahip olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni yeniden Ekrem İmamoğlu'nun kazanmasıyla, Ataşehir'e pek çok yatırım yapma olanağı bulacaklarını ifade ederek, yeni metro hatları ve yatırımlar hakkında bilgi verdi.



Ataşehir Çorumlular Derneği Başkanı Mehmet Aydoğanoğlu'nun kolaylaştırıcılığında bu sabah Üstbostancı'daki bir mekânda bir araya gelen Çorumlu sivil toplum üyeleri ve kanaat önderlerine hitap eden CHPH Ataşehir Belediye Başkan adayı Onursal Adıgüzel, Ataşehir için düşündüğü yatırımları açıklarken, Ataşehir Belediyesi bütçesinin 100 katına sahip olan İstanbul Büyükçehir Belediye Başkanlığı'nı yeniden Ekrem İmamoğlu'nun kazanmasıyla Ataşehir'e pek çok yatırım yapma olanağı bulacaklarını dile getirdi. Bu yatırımların en önemlilerinden birinin bugün başlangıç töreni yapılan Yenidoğan-Söğütlüçeşme Metro Hattı olacağını belirten Adıgüzel, haftaya perşembe günü saat 11.00'de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımıyla Göztepe-Ümraniye Metrosu'nun Barbaros Mahallesi-Finanskent arasında ilk test sürüşünün gerçekleştirileceğini duyurdu.



Adıgüzel sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün başlatacağımız Yenidoğan-Söğütlüçeşme Metro hattı ile Ataşehirimiz şaklaşık 5 metronun kestiği bir hat olacakm bir Merkez olacak; bu da hem Ataşehirimizin değerinin artmasına hem sizlerin 1 metre bile bir yeri varsa bunun değerinin artmasına sebep olaca;k ama en önemlisi Ataşehir'in geleceğine orta ve uzun vadede büyük bir yatırım olacak. Ulaşım sorunlarının çözülmesi için önemli bir yatırım bu. Ama bizim kısa vadede de çözmemiz gereken sorunlar var. Bunları da 17 mahallemizde bir Trafik Master Planı yaparak her mahallemizi inceleyerek sinyalizasyonda mı bir sorun var, mühendislikte, tasarımda mı bir sorun var, parklanmadan mı kaynaklanıyor, okul servislerinden mi kaynaklanıyor? Trafik sorununu biraz rahatlatmak istiyoruz."

     Adıgüzel, “Yeşil Ataşehir” yaratmak istediklerini, bunun için İBB Başkanı İmamoğlu ile birlikte Çamaşırcı Deresi Vadisi projesini hayata geçireceklerini, Ferhatpaşa’da da benzer bir proje uygulayacaklarını, Kurbağalıdere boyunca Yenisahra-Göztepe arasını yeşillendireceklerini, iktidarın yarattığı hayat pahalılığının yükünü hafifletmek için sosyal tesisler yapmayı planladıklarını, böylece Ataşehirlilerin kaliteli hizmeti uygun fiyata alabilme olanağına kavuşacağını belirterek şöyle dedi: “Emekli evlerimiz olacak, yine gençlerin yeni nesil kütüphanelerimizde veya bir cafede bir suyu nasıl alırım diye düşünmediği alanlarımız olacak;  sizlerin, çocuklarımızın spor yapması için Ataşehir belediyesinin halka açık Spor Tesisleri olacak; bunu aynı zamanda Ekrem İmamoğlu da destekliyor, İstanbul'un en modern olimpik yüzme havuzu bugün İçerenköyümüzde inşa ediliyor, inşaatı sürüyor. Allah razı olsun Ekrem Bey'den, çok güzel bir proje oldu, 439 milyona ihale edildi. Ekrem İmamoğlu  17 mahallemize  kreş yapma sözü verdi.”

       Ataşehir Belediye Başkan adayı Adıgüzel, öğrenciler için yurt, eğitim merkezleri, sağlık konusunda Ataşehir’in dört bir yanında hizmet verecek sağlık kompleksleri, Kadın ve Aile Sağlık Merkezleri, Küçükbakkalköy’de nikâh salonu ve kültür merkezini içeren bir yatırım, Yenisahra’ya Kültür Merkezi, evde oturmak istemeyenler için turistik ve kültürel geziler planladıklarını dile getirdi. “Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı gibi kent lokantalarının Ataşehir’de de açılmasını dilediklerini, olmazsa Atamutfak projesiyle dar gelirlilerin yararlanacağı mekânlar yapmak istediklerini” ifade eden Adıgüzel, sözlerini “müjdelerle” bitirdi:



        “Müjde olarak söyleyeceğim ise Hal binasının olduğu yer ne olacak. Bizim İçerenköylüler,  Küçükbakkalköylüler çok merak eder: Tuzla'da yeni hal bitmiş. Müjdem, hal gidiyor ama halin orası bir kültür merkezi ve bir hizmet alanı ile birlikte dev bir yeşil alana dönüşüyor.  Ama ondan daha iyi bir haberin var, daha hızlı gerçekleşecek bir haberim var, Carrefour'un önünde de koca bir otopark vardı, Ben oranın Büyükşehir Belediyesinin olduğunu yeni öğrendim. O otopark yerin altına alınıyor şu an proje bitmek üzere yaklaşık 1000 küsür araçlık otopark yerin altına alınıyor, üzerine dev bir meydan, yemyeşil şimdi 40.000 metre orası.  Yanında da bir yaklaşık en az 40-50 bin metrede halden gelir , orası mükemmel bir meydana dönüşüyor, Anadolu yakasının en güzel meydanı Ataşehir'imizle buluşuyor.  Eğer 31 Mart'ta Ekrem İmamoğlu kazanırsa bizim yaşam vadilerimiz artar  Eğer Ekrem Başkan kazanırsa bunu yapacağız onun için sözlerimi bitirirken ben sadece kendim oy istemiyorum, biliyorum siz evladınıza sahip çıkarsınız ,kardeşinize sahip çıkarsınız ben de Çorumlulara sahip çıkacağıma size söz veriyorum. Ekrem İmamoğlu kazanırsa 400 milyarlık İstanbul bütçesinden 4 milyarlık Ataşehir bütçesine bizim 100 katımız fazla Bütçesi var cidden destek alıyor olacağız, Ataşehirimizin daha da güzel yapacağız. Herkesin mutlu olduğu,  çocukların huzurla güvenle parklara gittiği, pırıl pırıl parklarımızda, pırıl pırıl yollarımızda, pırıl pırıl okullarımızda gülerek dolaştığı, güvenli olduğu, bütün kadınların, bütün gençlerin güvenle dolaştığı bir marka şehir yapacağız.”


Haber ve görseller: BRT Yayın Grubu Genel Yönetmeni Alâettin Bahçekapılı




327 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page