top of page
Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Adıgüzel: Hedefimiz Ataşehir'i modern bir çekim merkezi yapmaktır



İSTANBUL/ATAŞEHİR-(BRTAJANS) Ataşehir Belediyesi'nin ilçede piyasa koşullarına göre daha uygun fiyatlı hizmet verecek 4. cafesinin açılışında konuşan Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, "tek hedefimiz Ataşehir'i modern bir çekim merkezi yapmaktır" dedi.

Daha önceki dönemde Ataşehir'in parklarındaki "nepotizmin simgesi" olarak nitelenen işyerlerinden biri daha belediyenin iştirak şirketinin yönetiminde hizmete açıldı. Bugün, Atatürk Mahallesi Amfili Park'ta yapılan açılış törenine ilçe yetkililerinin yanı sıra mahalle sakinleri de "anlamlı şekilde" yüksek katılım gösterdi.



Açılışta konuşan Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, "Biz ekonomik çıkmazlığı olan vatandaşlarımız için sosyal belediyecilik anlayışını nasıl hayata geçiririz diye çalışma arkadaşlarımızla gece gündüz düşünüyoruz; bir seferberlik başlattık diyebilirim. Ataşehir'de nasıl sosyal belediyeciliği daha yaygın hale getiririz bakış açısıyla özellikle geçtiğimiz ay eğitim yılı yeniden başladı ve gördük ki Ataşehir'de, Türkiye'de öğrencilerimizin ciddi sıkıntıları var. Bu noktada neler yapabiliriz diye baktığımızda önce okullarımızın temizliğine katkı sunalım istedik, sonra okullarımızın bakımına katkı sunalım istedik ve boya desteği verdik, devamında öğrencilerimizin beslenme çantalarının boş olduğunu gördük her gün Ataşehir'de ihtiyaç sahibi 1.500 İlkokul öğrencisine 'bir elin verdiğini öteki elin görmediği' şekilde evlerine teslim edilerek beslenme çantaları beslenme paketleri ulaştırılıyor." dedi.



Okullara temizlik malzemesi, yoksul öğrencilere beslenme yardımının dışında öğrencilerin su ihtiyacı için hijyenik su sebillerini de yerleştirmeye başladıklarını açıklayan Başkan Adıgüzel, "Aslında sosyal projelerle eğitim faaliyetleri ile ve çeşitli etkinliklerle toplumun her kesimine ulaşmak amacındayız. Bu çerçevede geçtiğimiz hafta 9. çocuk şenliğimizi Barbaros Mahallesi'nde gerçekleştirdik. Ataşehir'in çıkmaz sokaklarında şenlik havasını Bütün yaz boyunca çocuklarımıza yaşattık 40'a yakın parkımızda çeşitli faaliyetler düzenledik, konserler çocuk sinema gösterimleri, tiyatro gösterimlerini içeren 40 etkinliği Ataşehir'lerin ayağına götürdük. 5.600 Ataşehirli yaz okullarımızda ücretsiz sporla ve sanat eğitimleri ile tanıştı. Belediye Başkanı olduğumdan bugüne en mutlu ve gururlu günlerinden biri binlerce Ataşehirlinin yaz okulunu bitirdiği gün aldıkları sertifika töreniydi. Oradaki Teşekkürler bütün çalışmalarımıza bütün yorgunluklarımıza yetti diyebilirim." diyerek sürdürdüğü konuşmasında açılışı yapılan işletme için de bilgi verdi:



"Arkanızda gördüğünüz Sosyal Tesis önceden özel bir işletmenin elindeydi bizim belediyecilik anlayışımız içinde artık Ataşehir belediyesinin Ata Kültür şirketinin sizlere hizmet vereceği bir noktaya dönüştürüldü. Burada uygun fiyata çay ve aynı zamanda kahve içebileceğiniz kaliteli hizmeti uygun fiyata alabileceğiniz sosyalleşebileceğiniz bir alanı sizlere sunmak istedik. Bu ilk açılışımız değil, son açılışımız da olmayacak, Ata kafelerimizin sayısı artacak. Örnek Mahallesi'nden dostlarımızı görüyorum beşincisi olacak, aynı zamanda yemek yemek menüsünde içinde bulunduran... Evet Ferhatpaşa'da da bir tesisimiz olacak, Mevlana Mahallesi'nde de bir tesisimiz olacak ve Ataşehir'de olabildiğince vatandaşlarımıza hizmet eden sosyal tesislerimizin sayısını artırıyor olacağız. Yine Ata restoranımız da önümüzdeki ay Ataşehirlerin hizmetinde olacak: Kent Lokantası isteği de her fırsatta hem saha gezilerinde hem de sosyal medyada bize ulaşılıyor yine Örnek mahallemizde bir kent lokantasını da Ataşehirlerin hizmetine Önümüzdeki aylarda sunmuş olacağız."



Açılan tesislerin sosyalleşmeye de katkısının olduğunu belirten Başkan Adıgüzel, ekip arkadaşları ile birlikte gece-gündüz çalışarak Ataşehir'i modern bir çekim merkezi yapmayı amaçladıklarını dile getirdi.


Başkan Adıgüzel'in konuşmasının ardından, Atatürk Mahallesi Amfili Part'taki Ata Cafe, milletvekilleri Tahsin Usta, Ali Kaya, Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Kaya Uluyılmaz, CHP İlçe Başkanı Celal Yalçın, Atatürk Mahallesi Muhtarı Leyla Yeşim Şaylan'ın da katıldığı kurdele kesim töreniyle açıldı.


Haber ve görseller: BRT Yayın Grubu Genel Yönetmeni Alâettin Bahçekapılı

65 görüntüleme0 yorum

コメント


bottom of page