top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Adıgüzel Ataşehirlilere 'umut' dağıttı




İSTANBUL/ATAŞEHİR- Yurdumuzu emperyalizmin çizmesi altından kurtarıp özgür ve bağımsız bir ülke yapmak için Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın komutasındaki ordunun "yıllarca süren savaşı" zaferle taçlantırmasının 102. yıldönümü, 30 Ağustos Zafer Bayramı, bu akşam yurdun çeşitli yerlerinde olduğu gibi Ataşehir'de de fener alayı yürüyüşü ile kutlandı. Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel'in eşi ve çocuğuyla katıldığı, sloganlar ve marşlar eşliğinde Atatürk Mahallesi Meydanı'ndan başlayıp Amfilipark'ta sona eren yürüyün ardından Ataşehir Belediyesi Kent Orkestrası'nın konseriyle coşku zirve yaptı.






Atatürk Mahallesi Amfili Park'ta Ataşehir Belediyesi Kent Orkestrası'nın konserinin öncesinde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, Atatürk'ün silah arkadaşlarıyla birlikte zaferi ulaştırdığı Kurtuluş Savaşı'nın bütün şehit ve gazilerini minnet ve saygıyla andığını ifade ettikten sonra şöyle dedi:

"Anadolu'nun dört bir yanından bağımsızlık ateşi yükselmektedir ve dört bir yandan yükselen bağımsızlık ateşi büyük taarruzla 30 Ağustos Zaferi ile kalıcı bir zafere dönüşmüştür 30 Ağustos 1922'de. Bu ülkenin dört bir yanından gelen askerlerimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün silah arkadaşları nereden geldiğine, nerede doğduğuna, hangi dili konuştuğuna bakılmadan Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini atmışlardır ve yıkılmakta olan bir imparatorluktan ebedi bir Cumhuriyet, Türkiye'nin dört bir yanından gelen atalarımızın ve ışığımız Mustafa Kemal'in ellerinde yükselmiştir. Yine çok önemsediğim bir söz var Mustafa Kemal Atatürk 30 Ağustos Zaferi ile ilgili şöyle demiştir: Bu zafer bize çok büyük bir imkân sağlıyor, demiştir. Yani sadece askeri bir başarı değil bu imkân memleketimizi ve milletimizi aydınlığa, mutluluga ve rahata eriştirecek büyük bir imkândır demiştir. Ve bunun için kullanmalıyız bu büyük zaferi ve bu imkânı demiştir. Bu doğrultuda çalışmalarını sürdürmüş Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmuş ve Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan vatandaşlara millet olma onurunu yaşatmıştır."



Adıgüzel, Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyeti bilim ve akılın önderliğinde geliştirdiğini, Ataşehir'de de bu ışıklı yolu izleyerek hizmet edilmeye çalışıldığını vurgulayarak şöyle dedi: "Biz de kendimize Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği yolda aklı ve bilimi referansı aldık Ataşehir'de yapılan her işin ortak akılla yapılabilmesi için Ataşehir'de yapılan her işin akla ve bilme uygun olarak yapılması için Ataşehir'de yapılan her işin yeni dönemin bize getirdiği fırsatlarla dijital araçları kullanarak akıllı bir şekilde yapılması için yine Ataşehir'de yaptığımız Her işin akıllı bir şekilde kaynaklarımızı verimli bir şekilde kullanılarak yapılması için Önümüzdeki 5 yılda hep birlikte ortak akıllı bilimle teknoloji ile akıllı belediyeciliği hayata geçiriyor olacağız."



Adıgüzel'in konuşmasının ardından Onur Mutlu'nun yönetiminde sahne alan Ataşehir Belediyesi Kent Orkestrası Ataşehirlilere zevkli bir gece yaşattı. Kent Orkestrasında Bağlamalarda Rıza Tokmak, Doğan Yıldırım, duduk, mey ve zurnada Cem Ekmen, klarnette Vural Can Ardıç, bateride Doğukan Hürkan, ritim ve perküsyonda Onur Dedetaş, Ersin Killik, bas gitarda Emre Doğan, akustik gitarda Aykut Turan, perdesiz gitarda Deniz Yalçın'ın yer aldı. Solist olarak Sidenur Töre, Gamze Canyurt, Onur Mutlu, Anıl Kaya ve Fırat Altıner sahne aldığı konser Ataşehirlilere unutulmaz bir bayram yaşattı.





Haber ve görseller: BRT Yayın Grubu Genel Yönetmeni Alâettin Bahçekapılı

26 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

コメント


bottom of page